"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Főzőiskola: édes shiitake

2013. augusztus 21. - Hosokawagracia

Hozzávalók:

5 fej szárított shiitake gomba

1 evőkanál cukor

2 evőkanál szójaszósz

A gombákat megmossuk, majd 2 órán keresztül áztatjuk. Vékony csíkokra szeleteljük őket, áthelyezzük egy lábasba, hozzáadjuk a szójaszószt és a cukrot, valamint az áztatóvízből annyit, hogy éppen ellepje. (Szükség esetén adjunk hozzá plusz vizet. )

20130815_120940

Főzzük fedő alatt kis lángon  addig, ameddig a folyadék nagy része el nem párolog (ez nagyjból 1 órát vesz igénybe), és már kész is. Tehetjük onigiribe, vagy kínálhatjuk rizses, húsos ételek mellé.

Jó étvágyat!

 

20130815_135320

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr496585851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Főzőiskola: Karaage | Hereföld blog 2013.09.08. 09:01:56

[…] rizzsel, salátával, shiitake gombával, vagy leginkább […]
süti beállítások módosítása