"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Használati útmutató

2014. október 15. - Dharman

Talán nem akkora túlzás kijelenteni, hogy a magyarok nem az az optimista, mindennek a jó oldalát néző, derűs nép. Ha ezt elfogadjátok, akkor azzal is egyetérthettek, hogy egy ilyen helyen a humorból sohasem elég. Nagyjából emiatt indult el 9 évvel ezelőtt a Hereföld blog, és ezalatt az idő alatt végig megpróbált az élet derűs oldalán maradni. Nektek készült és a szerkesztőnek. Nektek, mert hátha megtaláljuk a közös hangot és akkor együtt tudunk vigadni a világ furcsaságain, esetleg együtt tanulunk meg új, hasznos kifejezéseket, vagy ismerjük meg Japánt (amivel szintén elég vastagon foglalkozik a blog) és a szerkesztőnek, hogy tudjon adni, mert akármennyire is elcsépelt, adni tényleg tök jó dolog, megnevettetni másokat meg talán a legjobb.

Ez a pár sor egy kis használati utasítás a Hereföld bloghoz, ami arra szolgál, hogy még csak véletlen se okozz magadnak semmilyen rossz érzést a blog böngészése közben.

A szerkesztő életszemlélete egy naiv kisgyerekéhez hasonlítható (legalábbis itt a blogon tuti), aki próbál mindent észrevenni, ami a nagyvilágban folyik, de ő ezeket a dolgokat tök máshogy látja, mint a nagyok. Ezt azért fontos megemlíteni, mert habár humor blogról van szó, biztos előjön néha pár olyan téma, amin jókat lehet szitkozódni (vallás, politika, politikusok, mindenféle etnikumok, ráknépség), de azt tudni kell, hogy még ezen témák kiposztolásakor sem fog a szerző senki pártjára állni, mert neki minden ember ugyan az marad és csupán csak a cselekedeteik lesznek azok, amik ki lesznek figurázva. Ez persze megint lehet egy érzékeny dolog, de ahogyan jelen vannak itthon például cigány, szőke nős, rendőr vicckönyvek, vagy ahogyan az USA-ban Sarah Silverman viccelődhet a zsidó kultúrával kapcsolatban, engedjétek meg, hogy olykor én is viccelődjek ezekkel. A kulturális, gondolkodásbéli különbségek olykor igenis viccesek és bár a vicc kedvéért fel vannak nagyítva, én úgy hiszem, hogy nem fognak kárt okozni senkinek, főleg, ha megfelelő intelligenciával viselik. Egy jót mosolyogni, nevetni ugyanis mindenen lehet, főként az emberi hülyeségen. Ha morbid humorral találkozol a Hereföld blogon, ahhoz is szokj hozzá, mert talán azokkal lehet a legjobban kizökkenteni az embereket a mindennapi petyhüdtségükből.

Kérlek szépen, hogy ha humorról van szó (és nem egy kult. cikkről) ne keresd a hibákat, vagy azokat a pontokat, amikbe valamiért bele lehet kötni! Ne rontsd el a másik jó kedvét, mert ez a blog kurvára nem azért jött létre, hogy az emberek egymásnak essenek, hanem azért, hogy nevessenek egy jót. Akik jó ideje olvassák a blogot (látogatják a Facebook oldalunkat), úgy gondolom mind tudják, hogy a feltöltött tartalmat fenntartásokkal kell kezelni, és ha például a mindenkori miniszterelnök egy pokolgyíkkal fog kezet, miközben Jézus Krisztus kánkánt rop a háttérben, akkor az a kép nem azért lett közzétéve, mert:

  • szeretném bizonyítani, hogy Jézus még ma is él és a pokolgyíkok is léteznek
  • szeretném bizonyítani, hogy a mindenkori miniszterelnökünk rossz és a háttérhatalmakkal szövetkezik
  • szeretném bizonyítani, hogy a magyar politika szart sem ér.

Hanem az a kép azért lett közzétéve, mert ekkora baromságot úgysem vesz senki komolyan és ekkora baromságon csak nevetni lehet. Nevetni ugye jobb, mint sírni és feszülten szidni a pokolgyíkokat, amiért szövetkeznek a mindenkori miniszterelnökünkkel, mindeközben Jézus Krisztus nem csinál semmit, csak táncol. Ha mindezek ellenére nem tudsz elvonatkoztatni és szerinted gáz, ostoba, kritikán aluli és a többi, ami a Hereföld blogon folyik (nomen est omen), akkor ne hagyd, hogy egyen a méreg, nézelődj más oldalakon. Nem biztos, hogy velünk van a baj, de az sem biztos, hogy veled, egyszerűen csak nem vagyunk egyformák, ráadásul mindannyian ragaszkodunk a saját igazunkhoz, mert csak.

Azon emberek többségét, akik ezen a blogon/oldalon böngésznek nem érdekli, hogy

  • a tartalom fotosopp
  • ezért tart itt az ország…
  • Afrikában meg éheznek
  •  nincs tévéd és egyébként is már minden könyvet elolvastál
  •  a brit tudósok már bebizonyították, hogy márpedig neked van igazad és nem úgy van, ahogy itt azt mindenki hiszi

Még ezeket szem előtt tartva is megeshet, hogy nem érted a viccet, ekkor esetleg kérdezd meg ismerőseidet, hogy mit gondolnak erről, egyúttal kérd meg őket, hogy azért lájkolják már a Facebookunkat és legyenek rendszeres olvasóink. Ha így teszel, elkerülheted az ilyen kínos kommenteket:

1185046_491126407641679_854490527_n1.png

nem-c3a9rti.jpg

 

Egyébként meg remélem, hogy tudok még majd nektek sok vidám pillanatot okozni és gyakran vissza fogtok nézni ide. 

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr256796447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bebe07 2015.01.05. 10:16:56

Ez szenzációs, egyetértek. Nevetni jó!
süti beállítások módosítása