"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Ezért tart itt a világ ahol...

2019. július 31. - Dharman

Mert Obama sem mert róla beszélni, mert Hillary sem mert róla beszélni és mi lett a vége? Trump. Jogosan, mert ő mert és mer róla beszélni. Európában ugyanígy egyik baloldali liberális párt vezető sem mert róla beszélni, de pl. Orbán mer róla beszélni és ezért erősödik ő is és a többi elvtárs is szerte a világon. Ők kimondják, hogy mi a helyzet, hogy vannak muszlimok, akik között terroristák bújnak meg, hogy vannak legális és illegális menekültek, akik között gyilkosok bújnak meg, hogy vannak ilyen-vagy olyan veszélyforrások, amikről csak akkor tudunk beszélni, ha levetjük a politikai korrektség mára már igen vastaggá lett gúnyáját. Mert vannak tények és ezeket a tényeket nem lehet többé elhallgatni, viszont lehet úgy közölni őket, hogy azok erőssen el legyenek ferdítve és ezzel erősítsék a regnáló hatalmat. Aki ezeket elhallgatja, az csak annyit ér el, hogy a szélsőjobbos pártok még erősebbek lesznek még tovább ér a kezük és még sikeresebben mossák az emberek agyát a propaganda anyagaikkal. Ti pedig kedves liberális újságírók akik vért izzadtok, hogy elkerüljétek a tabukat, ti is abban segítetek hogy még tovább zülljön a baloldal és még nagyobb szitokszó legyen az, ha valaki liberális. 

Legyen ez a fenti a bevezető és most egy kis magyarázat, hogy mi végett ez az írás és mi váltotta ki belőlem, hogy egy ilyen katyvaszt összehozzak.

Egy hosszú műszak után vagyok és elsősorban magamnak tenném ide ezt a pár gondolatot, csak, hogy pár év múlva tudjam, hogy honnan jutottunk el oda. Ezúton is elnézést a helyesírási hubákért, de tudom, hogy ha felkeltem, már nem lesz se erőm, se kedvem megírni ezt a posztot, viszont úgy érzem, hogy egyszer és mindenkorra ezt most ki kell írnom magamból. Sajnos van egy egészségtelen szokásom: nem cigizek, ritkán iszom alkoholt, nem ezekre gondolok, hanem arra, hogy napi szinten átpörgetem az index.hu-t és az origo.hu-t. Itt pedig egy hírpár verte ki a minap a biztosítékot nálam. Nyilván nem ez az első ilyen és nem ez az utolsó mégis valahogy úgy érzem, hogy ez az iskolapéldája annak az arcpirító, gusztustalan mocsoknak, ami otthon profi, pártatlan, független (meg a kis faszom tudja még, hogy milyen jelzőkkel szokták még illetni) újságírás címen fut. 

Csináljunk egyik oldalon híreket Viktor kedve szerint, a másikon meg a szélsőséges liberális eszmék oltárán, miközben odabökünk egymásnak és szidjuk a másik oldalt úgy, hogy a konkrét hír sokszor nem is lényeg csak mintegy körítésnek van ott, vagy egy eszköznek, amivel meg tudjuk mutatni, hogy az általunk támogattott eszme az igazi, a másik oldal rohadjon meg az olvasókkal együtt.

 Ha ezt a két cikket, ami miatt most billentyűzetet ragadtam összeolvasztanánk, még akkor sem járnánk a teljes igazság és tényszerűség közelében sem, hát még így…

Az egyik cikknél rámegyünk, hogy a szélsőjobbosok a gyilkos gecik, de azt is félünk kimondani, hogy a cikk főszereplője egy afrikai országból jött (Nyilván nevesítve van az ország, de az ilyen tudatlannak, mint én, rá kellett gugliznom, hogy hol is van konkrétan. Gondolom nem voltam egyedül.), arról nem is beszélve, hogy egy migráns, azt viszont mégis fontos megemlíteni, hogy nem muszlimról van szó, hanem egy ortodox keresztény felekezethez tartozóról (Tudjátok Fideszesek pont olyan keresztény, mint TI!). Nem árulok el nagy titkot ha elmondom, hogy ez mind az index cikkben van benne.

Az origo ezzel szemben nem egy, hanem nettó öt cikkben foglalkozik ugyanezzel az esettel, és itt már a vezető cikk címe sem olyan kedves: Videón a gyerekgyilkos migráns Frankfurtban (míg az indexes cím: A vonat elé lökött gyerek miatt elszakadt a cérna Németországban). Ugye ez a cikk már nem csak egy jó migránsozással kecsegtet, hanem mindjárt egy vérfürdős videóval is. Kéremszépen ilyen egy tökéletes clickbait propagada hír, ami tovább erősíti a magyar nyugdíjasokat, hogy Viktorak és a drótkerítésnek köszönhetően itt ilyen nem fordulhat elő. Ez a cikk amúgy még linkkel más cikkeket is, ahol például összeszedik a többi rendbontást, amit afrikai migránsok okoztak és ha mindez nem elég, hivatkozik egy külföldi hírügynökségre (mert, ha angol nyelvű a cikk hivatkozása, akkor az már tuti, hogy úgy is van), ami éppenséggel magyar és Habony Árpi a góréja.    

Így aztán mind a kettő oldal vádolhatja a másikat azzal, hogy fake newst terítenek és mind a kettőnek igaza is lesz. Nem megnyugtatásul, de Magyarország nem egyedüliként használja ezeket az eszközöket, tanult a nagyoktól. Míg Orbánra büszke lehet Trump és Putyin, addig a kihalófélben lévő, a világ számos országában, ugyanazon okok miatt gyengülő balliberális ellenzékek pedig karonfoghatják egymást és együtt merülhetnek alá az emésztőgödörbe. Nyilván lehettek píszík, mítúk, meg amit csak akartok, de vegyétek végre észre, hogy pont ez a fajta magatartás az, ami teljhatalmat ad a jobboldali szélsőséges erőknek. Ez az egész túlzásba lett víve (baloldali szélsőséges erők által). Nem ma kezdődött, nem Merkellel, nem is a migránsokkal, de a migránsok voltak az eszközök, hogy a másik oldal mozgósítsa az erejét és hatalomra törjön. Mert így sikerült elérni, hogy amerika is újra nagy legyen, a brexit is beinduljon és végül Boris Johnsonnal végződjön. Elkerülhetetlen volt, hogy az inga belengjen a másik oldalra és már csak abban reménykedhetünk, hogy innentől már csak visszafelé fog lengeni, mert ha nem, akkor attól tartok, hamarosan a migránsok lesznek a legkisebb baj.

Nekünk haladóknak pedig a legjobb tancsom csak annyi, hogy ha az idő engedi több fajta forrásból olvassuk a híreket, melyek több fajta szemszögből is bemutatják a világ történéseit, ha pedig nincs ennyi időnk, akkor érdemes inkább megvenni a Színes UFO magazint mert ott legalább tudjuk, hogy az igazság odaát van. 

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr7314988148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása