"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Kiválasztották a 2011-es év kanjiját!

2011. december 12. - Dharman

Még 1995-ben határozták meg először az év kanjiját (今年の漢字 Kotoshi no Kanji) Japánban és azóta ezt a procedúrát évről évre megismétlik. A választást nem más végzi, mint a *dobpergééééés* Japán Kanjik Szakértői Társasága (財団法人日本漢字能力検定協会 Zaidan hōjin Nihon Kanji Nōryoku kentei kyōkai). Innen is üdvözlöm őket!

A kiválasztott kanjit minden évben december 12-én (Kanji Day) hozzák nyilvánosságra a Kiyomizu templomnál (清水寺). A 2010-es évben a  "sho"-ra esett a választás, idén pedig a  "kizuna –jelentése:kötelék" lett az a kanji, ami a legtöbb szavazatot kapta. A választás sem véletlen, hiszen a tavaszi katasztrófa megerősítette az emberi kötelékeket, kapcsolatokat és ez az összetartás segített túlvészelni a borzalmakat. A kötelék ezekben a vészterhes időkben nem csak a japánokat kötötte össze honfitársaikkal, hanem minket is velük. Ékes bizonyítéka volt ennek a magyar kezdeményezésre elindított Kizuna projekt is.

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr306584659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása