"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Villámrecept: Cukkini palacsintatésztában

2012. augusztus 26. - Dharman


A cukkinik nem kímélik az ártatlan ázsiai gyerekeket sem...

A következő recept nem japán, de még csak nem is ázsiai. A helyzet azonban a következő: A kertünkben olyan gyorsasággal szaporodnak a cukkinik, hogy az embernek már-már az az érzése, ha nem szedi le őket minden nap minden órájában, előbb vagy utóbb uralmuk alá hajtják az emberi fajt. Hogy ez ne következzen be, a legjobb amit tehetünk nem más, mint a kegyetlen mészárlás. Készítsünk hát valamit cukkiniből, amit még akár gyarló férfiemberek is sikerre tudnak vinni.

Hozzávalók:

  • 2 cukkini
  • 2 tojás
  • liszt
  • tej
  • curry
  • a sütéshez olaj

Mielőtt alattomos támadást intéznének ellenünk, elkapjuk a két cukkinit, megmossuk, végeiket levágjuk, 1.5 cm-es karikákra szeleteljük, lesózzuk és félretesszük

Egy edénybe lisztet borítunk találomra (legyen mondjuk negyed kiló), rácsapjuk a két tojást (mármint hogy ráütjük, azaz a héjakat szétválasztva a belső részt tesszük csak bele, a héja nem kell, de nem ám), sózzuk, ízlés szerint curryt adunk hozzá és elkezdjük kikeverni egy fakanállal, miközben kis adagokban öntjük hozzá a tejet. (Így könnyebb lesz csomómentesre keverni.)

Egy nagy serpenyőben tegyünk oda olajat melegedni. Az immár ártalmatlan cukkinikat öblítsük le, borítsuk a palacsintatésztába és forgassuk bele. Ha felforrósodott az olaj, helyezzük bele a cukkiniszeleteket és süssük mind a két oldalukat aranybarnára, majd szedjük őket papírtörlővel kirakott tányérra. (Mert az felszívja róla az olajat, ugye.)

A palacsintatésztába tetszőlegesen lehet pakolni még pácolt csirke vagy pulykamellet, bármilyen zöldséget, ahogy tetszik. Tálalhat mártogatós szósszal, krumplipürével, de én például furikakés rizzsel fogasztottam.

Kép sajnos nincsen, mire eszembe jutott hogy posztot csinálok belőle, elfogyott az összes.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr996585187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

杏桃来春 2012.08.26. 16:46:05

Hm, a leírás alapján hasonló lehet ez az étel a zukkini-tempurára :) http://cookpad.com/recipe/400144

杏桃来春 2012.08.26. 16:48:00

Hm, mintha furcsa lenne a magyar nyelvtanom...úgyhogy ezentúl csak japánul fogok kommunikálni:) ハンガリー語はでら難しいね

hosokawagracia 2012.08.26. 18:16:31

でらって何ですか。 Muszáj lesz ám gyakorolni a magyart, különben még furcsább lesz. :D Amúgy igen, hasonlít, csak ez nem olyan ropogós. Olyan....palacsintás...:D

Vash 2012.08.26. 18:46:03

itt jól leírja: http://www.mytown-nagoya.com/nagoya/nagoya01.html

Vash 2012.08.26. 18:47:26

te japánul én meg majd válaszolok modern magyar-kisebbségi szlengben :D izgalmas lesz :)

hosokawagracia 2012.08.26. 22:57:33

Ó, köszi!

杏桃来春 2012.08.27. 00:37:43

わくわくするね (笑)

杏桃来春 2012.08.27. 11:11:12

És csak most látom, hogy a zukkini (ズッキ二ー) magyarul cukkini... :)

Vash 2012.08.27. 11:54:45

Dzsanázod, hogy kamázom a sukár kokeró tesvíreimet, akik rávakuvakuznak a kommentáromra csháje!!!44négy

杏桃来春 2012.08.28. 04:18:47

:))
süti beállítások módosítása