A cukkinik nem kímélik az ártatlan ázsiai gyerekeket sem...
A következő recept nem japán, de még csak nem is ázsiai. A helyzet azonban a következő: A kertünkben olyan gyorsasággal szaporodnak a cukkinik, hogy az embernek már-már az az érzése, ha nem szedi le őket minden nap minden órájában, előbb vagy utóbb uralmuk alá hajtják az emberi fajt. Hogy ez ne következzen be, a legjobb amit tehetünk nem más, mint a kegyetlen mészárlás. Készítsünk hát valamit cukkiniből, amit még akár gyarló férfiemberek is sikerre tudnak vinni.
Hozzávalók:
- 2 cukkini
- 2 tojás
- liszt
- tej
- só
- curry
- a sütéshez olaj
Mielőtt alattomos támadást intéznének ellenünk, elkapjuk a két cukkinit, megmossuk, végeiket levágjuk, 1.5 cm-es karikákra szeleteljük, lesózzuk és félretesszük
Egy edénybe lisztet borítunk találomra (legyen mondjuk negyed kiló), rácsapjuk a két tojást (mármint hogy ráütjük, azaz a héjakat szétválasztva a belső részt tesszük csak bele, a héja nem kell, de nem ám), sózzuk, ízlés szerint curryt adunk hozzá és elkezdjük kikeverni egy fakanállal, miközben kis adagokban öntjük hozzá a tejet. (Így könnyebb lesz csomómentesre keverni.)
Egy nagy serpenyőben tegyünk oda olajat melegedni. Az immár ártalmatlan cukkinikat öblítsük le, borítsuk a palacsintatésztába és forgassuk bele. Ha felforrósodott az olaj, helyezzük bele a cukkiniszeleteket és süssük mind a két oldalukat aranybarnára, majd szedjük őket papírtörlővel kirakott tányérra. (Mert az felszívja róla az olajat, ugye.)
A palacsintatésztába tetszőlegesen lehet pakolni még pácolt csirke vagy pulykamellet, bármilyen zöldséget, ahogy tetszik. Tálalhat mártogatós szósszal, krumplipürével, de én például furikakés rizzsel fogasztottam.
Kép sajnos nincsen, mire eszembe jutott hogy posztot csinálok belőle, elfogyott az összes.
Jó étvágyat!