"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

A Tanabata Dal

2012. július 07. - Dharman

Ma ünneplik Japánban a tanabatát. A legenda szerint Orihime a szövőlány (aki a Vega csillagképben testesül meg az égbolton) és szeretője a pásztorfiú (aki az Altair csillagkép legfényesebb csillaga) évente egyszer, és csak ezen a napon találkozhatnak a Tejúton (amanogawa), mert a hercegnő apja, az Ég királya elválasztotta őket. Július hetedikén a Pásztorfiú átkel a madárhídon, és meglátogatja kedvesét. A kivételes együttállás a kívánságok beteljesülését fejezi ki, ezért a japánok kis bambuszfákat díszítenek e napon, és kívánságokkal teleírt papírokkal aggatják tele, remélve, hogy azok valóra válnak. Kicsit hasonlítanak ezek a magyar májusfákra. Az ünnepet az utcákon is látványos felvonulásokkal, dalokkal, táncokkal ünneplik. Ha ezen a napon esik az eső, akkor a szerelmesek nem tudnak átkelni a hídon és még egy évet kell várniuk a találkozásra.

Ma még ezen alkalomból jelentkezem pár poszttal, így érdemes lesz néha-néha idekattanni.

Az ünnep dala:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr76585061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

杏桃来春 2012.07.07. 11:19:03

http://twitpic.com/a4u3xt/full :))

Vash 2012.07.07. 14:07:45

úgy legyen!:)

Ogura Hyakunin Isshu 6. – Ōtomo no Yakamochi (chūnagon Yakamochi) « Hereföld blog 2013.01.27. 10:01:18

[...] a Tejúton a hidat Orihimének és szeretőjének (A Tanabata legendáról bővebben ITT olvashattok). Ez által a császári palota, melyben bóklászik költőnk, az égbolt [...]
süti beállítások módosítása