"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Főzőiskola: Okonomiyaki

2012. április 18. - Dharman

Az okonomiyakit (お好み焼き)sokszor japán palacsintának hívják, mivel az alapja egy palacsintatészta szerű trutyi, amibe aztán bele lehet dobálni mindenfélét, amit csak szeretnénk. A neve is erre utal: a konomi (好み) azt jelenti, szeretni, vagy valakinek az ízlése, a yaki (焼き) pedig sütni, tehát mindenféle cuccot összesüt az ember, amit csak szeret.
A neten több videó is található, melyekben bemutatják hogy hogyan kell elkészíteni. Annyi a szépséghiba a dologban, hogy van néhány hozzávaló, amit nehezen lehet csak beszerezni nálunk, de ahogy az előbb említettem, mindenki azt tesz bele, amit szeret, és a legegyszerűbb mindig azt szeretni, ami épp akciós a boltban. Most következzék az én módosított verzióm, utána pedig a kedvenc okonomiyakis videóm.

Hozzávalók (kb. 5 személyre):

  • 400 g. liszt
  • 3-4 dl. langyos víz
  • dashi
  • 1 cs. sütőpor
  • pár csipet só
  • 1 fej hagyma
  • pácolt gyömbér
  • fél fej káposzta
  • 1 kis csomag füstölt lazac
  • 1 kis csomag (kb. 8 db.) surimi aka. rákízű halhús
  • 4 db. tojás
  • bacon
  • újhagyma
  • nori apró darabokra morzsolva
  • majonéz
  • okonomiyaki szósz
Fogunk egy nagy tálat, beleborítjuk a lisztet, a sütőport és a sót. A vízben feloldunk 2-3 evőkanál dashit (ízlés szerint), majd lassan kevergetve hozzáadjuk a liszthez. A végén egy palacsintatésztánál kicsit sűrűbb állagú tésztát kell hogy kapjunk, ameddig ezt el nem érjük, nyugodtan pótolgassuk a lisztet.
Vágjuk apróra a káposztát, és a hagymát. Szeleteljük kis karikákra a surimit, csíkokra a lazacot, apró darabkákra a pácolt gyömbért és tegyük a tészába. Üssünk a tetejére 4 tojást és forgassuk össze.
Vágjuk apróra az újhagymát, kb. 3 centis csíkokra a bacont és morzsoljunk össze 2-3 nori lapot, majd ezeket mindet tegyük félre.

Olajozzunk ki egy serpenyőt, és amikor elég forró lett, halmozzunk egy adagot a közepére a masszából és egyengessük el szépen köralakúra. Fedjük le (egy fedővel), majd 2 perc után ávolítsuk el a fedőt, borítsuk be a baconnel, kenjünk a masszából egy kicsit a bacon tetejére és ügyesen fordítsuk meg. Kenjük be a már megsült oldalt okonomiyaki szósszal, szórjük meg újhagymával, csorgassunk rá majonézt, végül pedig jöhet a morzsolt nori. Miután megbizonyosodtunk róla, hogy a másik oldala is megsült, már tehetjük is a tányérra. Ezt követően ismételjük a folyamatot addig, ameddig el nem fogy a massza.

A hozzávalók mind beszerezhetőek normál boltokban, norit, pácolt gyömbért és okonomiyaki szószt is lehet kapni a Kolosy téren találhatő kicsi boltban, melyet egy aranyos koreai néni vezet, valamint itt is, úgyhogy nem lehetetlen a vállalkozás.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr416584943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása