"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Főzőiskola Férfiaknak Speciál: Hódíts virslipolippal

2011. április 09. - Dharman

 

"Zseniális!!", "Nagyon kreatív, ez a kedvenc rovatom", "Mindig várom az újabb írását!" "Köszönöm, hogy vagy nekem!" - Szólhatnának a kommentek Orsi posztjai alatt, de eddig nem erőltettetek meg magatokat, ami gyász! Ennek ellenére a posztok olvasottsága arra utal, hogy visszatapsoljátok őt, így el is készült egy újabb különleges főzőiskola, ezúttal nekünk, akik nehezen igazodnak el a konyhában és/vagy lusták eligazodni. Köszönöm hát e nemes odafigyelést minden hasonszőrű társam nevében!

Itt a tavasz, dagad a.....az ember pénztárcája, mert fizetést kapott, ráadásul a hormonok is kezdenek beindulni, így biztos vagyok benne, hogy hímnemű olvasóink nagy része már befűzött magának buliban/iskolában/munkahelyen/állatmenhelyen egy kedves kislejányt. Eljött hát az idő, hogy újdonsült ágyasotokat elkápráztassátok valamivel, és erre kevés megfelelőbb dolog van, mint a VIRSLIPOLIP. (Főleg, ha a lány anime/dorama/japán kultúra fan, vagy csak menten összepisili magát bármiféle cukiság láttán.)

Aki látott már animét, az látott már bentót, és aki látott már bentót, az biztos, hogy látott már virslipolipot.
Az elkészítése szerencsére nem igényel különösebb előképzettséget, így még férfiak, és konyhai dolgokban járatlan modern nők is el tudják készíteni.
Ha ilyennel lepitek meg újdonsült szerelmeteket, garantáltan előbb dobja le a textilt, úgyhogy munkára fel!

Amire szükség lesz egy adaghoz:

  • 2 db virsli
  • 2 db tojás
  • 1 db retek
  • 2 szelet kenyér
  • vaj
  • uborka
  • barbecue szósz
  • majonéz
  • némi só
  • 2 db pogácsaszaggató (lehetőleg virág vagy szívecske alakú, mindegy csak cuki legyen)
  • olaj
  • szezámmag (legjobb a fekete)
  • ecset (nem, nem jó az, amivel általános iskolában festettél, és ott szottyadozik a fiók mélyén)
  • kés, vágódeszka, serpenyő, falapát, villa

 

A virsliket vágjuk félbe.
Szedjük le a virslit borító műanyagot, és fordítsuk úgy a kést, hogy az éles fele nézzen a virslit felé.
Na, így már menni fog.

Most a fél virslik aljától kb. a kétharmadáig csináljunk egy bemetszést, mintha félbe akarnánk vágni.

Aztán erre merőlegesen is készítsünk egy bemetszést, majd még kettőt, kicsit elforgatva. Bonyolultan hangzik, tudom, de valahogy így kellene kinéznie:

Ha kész mind a négy, és elállítottuk az ujjunkból kispriccelő vérsugarat, akkor öntsünk egy kicsi olajat egy serpenyőbe, és dobjuk bele a virsliket.
De hiába várod, hogy történjen valami, ha egyszer nem kapcsoltad be a gázt, eszem a szívedet.
Amennyiben a gáz is ég már, lassan elkezdenek sülni a virslik.

Forgassuk őket, hogy minden oldaluk szépen megsüljön. Ez 7-10 percet fog igénybe venni. A sütés hatására a bevágott részek kipöndörödnek, és polip-szerű képződményeket kapunk.

Ha a polipok megsültek (A gázt kapcsold ki, ha készen vannak a polipok, különben az olaj jól beleég a serpenyőbe és büdös lesz. Nagyon büdös.) , a 2 szelet kenyeret kenyérpirítóban pirítsuk meg, szedjük ki őket, vajazzuk meg, és vágjuk félbe.
Így négy kenyeret kapunk. A kenyereket helyezzük ízlésesen egy tányérra,  minden kenyérre helyezzünk egy polipot, a polipokra ragasszunk 2-2 szezámmagot szem gyanánt, késsel pedig „rajzoljuk” meg a polipok száját. Sapkának egy csöpp majonézt kaphatnak.

Most jön a tükörtöjás. Fogjuk a formákat, pogácsaszaggatókat, amit találtunk, és egy ecset segítségével kenjük körbe őket olajjal belülről.
Helyezzük a korábbi serpenyőre mind a két formát, majd üssünk bele 1-1 tojást.

Célszerű fedővel letakarni, így a teteje gyorsabban sül. Kis lángon nagyjából 10 perc, ameddig elkészül.
Ha megsültek a tojások, lényegítsük át őket egy lapát segítségével egy tányérra.
Szedjük le a kifolyt részeket, és tömjük bele az arcunkba.
Most fordítsuk meg a formát, és ha elég olajat használtunk, egy villa segítségével ki tudjuk nyomkodni a tojásunkat.
Így fejjel lefelé helyezzük a kenyéren utazó polipok mellé, és kenjük meg a tetejét barbecue szósszal.

Már csak egy kis zöldséget kell hozzáadni, hogy szívünk választottja érezze, ez bizony egészséges, sőt mi több, bio táplálék, mely ápolja őtet kivülről és belülről is.

Vágjunk az uborkából és a retekből is 2-2 szeletet. 2 szelet retket és egy szelet uborkát vagdossunk be úgy, hogy csillagot formázzanak, egy szelet uborkának pedig vágjuk ki a közepét.

A két csillag-retket tegyük a tükörtojások mellé, a csillag-uborkát a csillag alakú, a lukas uborkát a virág alakú tükörtojásra.
Hintsük meg az egészet némi sóval, és már vihetjük is egy kávé/tea/pálinka kíséretében a kedves hölgynek.

Díszítésnél pedig tessék szabadra engedni a fantáziát, persze csak mértékkel.

 

A bátrabbak elkészíthetnek egy egész bentót is, ha mondjuk ágyasuk közvetlenül iskolába/munkába indul tőlük. Íme a videó, amiből én is megismertem a virslipolip titkát:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr516584305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hitokiri 2011.04.09. 09:48:50

Ez a kedvenc rovatom! Köszönöm, hogy vagy nekem! ^^ Külön dicséret, hogy nekünk, kulináris analfabétáknak is érthető nyelvezeten van írva, kiemelve azokat a - magától értetődőnek vélt :P - részeket, mint: szedd le a virsli bőrét...meg...kapcsold be a gázt :D De csak miután elállítottad a vérzést :) Láááááájk

Orsi 2011.04.09. 10:37:40

Köszönöm, köszönöm. :D A következő viszont lányoknak fog szólni, ők se maradjanak ki^^

Annie Rider 2011.04.09. 15:45:09

Zseniál. :D

Csilla 2011.04.13. 22:26:51

Imádom a virslipolipot és a kreatív bejegyzéseket! Hihetetlen miket ki nem lehet hozni egy ételből, ha a kawaiiság a fő szempont. Holnap első dolgom lesz, hogy vadászok is egy ilyen nyolckarú csodát, aztán elgondolkodom az olyan meg nem értett étkek, mint a párizsi, kreatív felhasználási módján. Hátha összejön belőle egy bálna!

Hitokiri 2011.04.13. 22:35:12

Tentacle-hentai rajongók egészben hagyhatják a virslit - így hosszabbak lesznek a csápok :P
süti beállítások módosítása