"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Hasznos kifejezések tanodája

2010. október 22. - Dharman

(A bejegyzést ezen a héten Nami írta! Ezúton is köszönöm Neki! Várom a további vendég bloggereket is, ha támad valami jó ötletetek!)

E heti szavunk:

poplangy

Jelentése: Ez egy Douglas Adams (Galaxis Útikalauz Stopposoknak) és barátai által kifejlesztett szó. Annak az érzésnek kifejezésére használatos, mikor leülsz valahová, ahol még érzed az előző ember testmelegét magad alatt.

Összefoglalva: Embertársad által hagyott seggmeleg.

Példamondat: Kedvenc macskánk, Kazimír mindig ki akart túrni a helyemről, mert szeretett poplangy helyekre feküdni. Ezért szenvedte el fájdalmas haláltusáját egy láncfűrész által, mikor végleg megelégeltem szemtelenségét.

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr906583759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cella 2010.10.22. 08:48:41

Ezek után igazán jöhetnének a "sahár" és a "klufi" kifejezések :D A példamondat zseniális ;)

Vash 2010.10.22. 14:58:45

Tessék megírni őket és jönni is fognak:)

Nami 2010.10.22. 16:35:48

Köszi a posztolást és a hozzászólást.:)

Cella 2010.10.22. 17:50:05

Hát én meg sem írom :) Ugyanis így van benne a könyvben: "Hej, helltél már azzal a klufi Ford Prefecttel? Az aztán a sahár, mindig tudja, hol a törülközője! (Hellni: megismerkedni, beszélgetni, találkozni, lefeküdni valakivel; klufi: nagyszerű, belevaló fickó; sahár: igazán nagyszerű, belevaló fickó.)"
süti beállítások módosítása