"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Tempura

2009. december 03. - Dharman

Hétvégéig tutyi biztos, hogy nem lesz rendes poszt, de...

 

 

 

A spanyol papok pénteken és más böjti napokon mindenféle zöldséget kirántanak, mint mi a rántott csirkét és más húsféléket. Ezt a papok "tempora"-nak nevezték, mert csak bizonyos "időszakban, a kijelölt böjti időkben fogyasztották. A japánok megszerették, és most Japán összes éttermeiben mindenféle étel mellé adnak ebből a liszt és tojás keverékében panírozott, rántott zöldségféléből: a tempurából.

A képen nem zöldég tempura van, hanem rák, mert azt jobban szeretm. Csókolom!

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr376582589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Julcsi 2009.12.04. 10:20:51

Ez nagyon jól néz ki:)Ez a rák dolog nekem is jobban bejön:)

Hasznos japán kifejezések tanodája – éttermi kisokos | Hereföld blog 2013.06.12. 15:27:25

[…] 天婦羅・てんぷら – tenpura […]
süti beállítások módosítása