"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Noir - Japán vérengzés a csigaevőknél

2009. augusztus 08. - Dharman

Ez az anime fura módon nem Japánban, vagy valami ismeretlen tájon játszódik, hanem Franciaországban. Megmondom őszintén, hogy az első része lehengerelt, köszönhető ez a fantasztikusan jól eltalált zenéjének. Nagyon régen láttam már, ez az ismertető is nagyon régen íródott, de elolvasása után kedvet kaptam az anime újbóli megnézéséhez. Hátha ti is kedvet kaptok hozzá.

noir

Mireille Bouquet Franciaország egyik legjobb profi bérgyilkosa, aki a "Noir" kódnév alatt dolgozik. Mireille múltja meglehetősen sötét: Már a szülei is Korzikai maffiafőnökök voltak. Amikor Mireille még kislány volt, mindkettőjüket megölték, és Mireille máig nem tudja, ki tette és miért. Egy nap Mireille egy e-mailt kap egy iskolás lánytól, Kirika Yuumura-tól, amiben ez áll: "Tégy velem egy utazást a múltba". Mireille először egy ostoba tréfának tartja a dolgot, és otthagyja a képernyőt. De hirtelen felcsendül egy dallam, amit nagyon jól ismer. Ez már nem hagyja hidegen a hűvös bérgyilkosnőt...
A dallam túlvilági:

Ezután Mireille rögtön találkozni akar Kirikaval, ő azonban elmenekül egy építkezési területre. Mireille végül megtalálja a lányt, amint egy vascsövön ül. Majd megszólal: "Noir... már vártam rád..."
Mireille hazaviszi otthonába a lányt, ellátja a sérüléseit, és megtudja, hogy Kirika egy nap arra ébredt fel, hogy semmire nem emlékszik a múltjából. Minden körülötte csupán illúzió: a szülei, a háza. Még a nevéről sem tudja, hogy létezik-e egyáltalán. Csak azt tudja, hogy képes embert ölni anélkül, hogy később megbánná. Ezután Kirika arra kéri Mireille-t, hogy segítsen neki. Mireille beleegyezik, egy feltétellel: Meg kell, hogy ölje a lányt, ha visszatér az emlékezete...
Mireille és Kirika tehát elindul, hogy megoldja a rejtélyeket a lány múltja körül, és lassanként egyre mélyebbre kerülnek a borzalmas eseményekbe, amiknek a hátterében egy 1000 éves összeesküvés áll.

A Noir Koichi Mashime legújabb szerzeménye. A történet írója pedig az a Tsukimura Ryouei, aki az El Hazard, és Utena történetét is írta. A sorozat nem fukarkodik az izgalmakban és vérben, igazi akciódús anime, néha elgondolkodtató jelenetekkel.
Akik szeretik az izgalmas és közepesen hosszú (26 rész) animéket az nézzenek bele és ki tudja, lehet nekik is kedvencükké válik.

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr906582415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hegsi 2010.06.01. 20:38:12

Hali! Nekem nagyon bejön ez az anime de nemtudom megszerezni sehol? Nemtuod hol tudnám beszerezni?

Vash 2010.06.01. 20:45:05

Hát külföldi online boltokban érdemes szétnézni pl. amazon

hegsi 2010.06.01. 21:23:54

Te hol nézted meg?Gondolom feliratosan

Vash 2010.06.01. 21:32:59

Aha, angol felirat volt a DVD-n. Erről a verzióról beszélek: http://www.amazon.com/Noir-Collection-Artist-Not-Provided/dp/B00096S3MW/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=dvd&qid=1275420579&sr=8-2 Szerintem egész jó áron van. Érdemes még szétnézni az amazon uk-n is, itt lehet olcsóbb lesz.
süti beállítások módosítása