"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Mi történt a Hősökkel 1-2. rész

2007. március 05. - Dharman
Ha neadjisten lemaradt volna valaki a Heroes – Hősök c. új sorozat első két részéről (pilotjáról) akkor az térdepeljen 30 percig kukoricán, majd olvassa el az összefoglalómat, amit talán még rendszeresíteni is fogok.
Azt, hogy miről szól a sorozat, nem részletezném, a technikai és háttéranyagokat megtaláljátok egy korábbi bejegyzésembe.
Csapjunk a lovak közé.
1. rész.
Sztárvórszos indulás…pár betű jelenik meg a képernyőn, aminek nem tudom mi értelme van, mert, hogy még csak nem is ABC rendbe vannak:
.
Napjainkban emberek egy látszólag
véletlenszerű csoportja tűnt fel...
...akik különleges képességek
birtokában voltak.
S bár még nem tudják, de ezek az emberek,
nem csak megmentik a világot...
...de örökre meg is változtatják azt.
Ez az átalakulás...
...nem egyik napról a másikra
megy majd végbe.
Minden történetnek van egy eleje.
Történetük első fejezete itt kezdődik...
.

Cut, majd egy csávó, akit nevén is nevezhetünk; Peter Petrelli álmába nyerünk betekintést, amint egy épületről akar leugrani…meg is teszi.
Peter haldokló öregeknek szépíti meg utolsó napjait, egyfajta ápolónő a gyerkőc.
Újabb vágás, és hipp-hopp máris Indiába termünk, egy professzor (Mohinder) előadásán. Mellesleg ő egy genetikus, akinek most mondják meg, hogy apja meghalt egy baleset folytán New Yorkban. Uccu neki, irány New York, kideríteni, miért kellett apucinak idő előtt elpatkolnia.
Miközben Mohinder apja lakásába ér, észreveszi, hogy van ott valaki, egy szemüveges muksó…na de nem várja meg a találkozást vele, elmenekül…ki tudja, talán jobban is járt így.
Vágás! Niki a sztriptíztáncos otthon mutogatja magát a neten, miközben a kisfia készül az iskolába. A gyerek nagyon ért az elektromos küztyükhöz, korán reggel is az első dolog, hogy baszkódjon valamivel. Lindermann (egy másik nagy kérdőjel) emberei bekopognak hozzájuk, hogy a pénztartozását Niki kiegyenlíthesse. Sajnos még nem gyűlt össze elég pénz a kurválkodásból, így menekülniük kell. Nem is baj, nem szeretem őket.
Vágás, (miért van ilyen sűrűn vágás? Gondolom azért, mert ez egy pilot rész és ennek többek között az is a feladata, hogy felvázolja az alapkonfliktust és bemutassa a szereplőket) Clair a szőke pom-pom lány épp leveti magát a magasból, miközben a suli egyik lúzerét megkéri arra, hogy filmezze őt. A lánynak eltörik a keze, meg a bordái is átdöfik a húsát, de meggyógyul hála istennek mert, hogy regenerálódik a teste, ily módon lehet rá azt mondani, hogy sérthetetlen.
Peternek van egy olyan gyanúja, hogy tud repülni, és ezt próbálja bemesélni bátyjának Nathan Petrellinek. Nathan a közelgő elnökválasztásra gyúr, így óvatosan lerázza az öcsikét, mondván, hogy keressen magának egy orvost.
Vágás, és hirtelen Japánba termünk, ahol egy Hiro nevezetű (vicces a neve, mintha az angol hero szóra hasonlítana…jééééééé) programozó erőlködik. Először azt hinné az ember, hogy másodperc pontosan szeretne bélgázt eregetni az irodába, hogy így gáztámadásra hivatkozva bezárassák a munkahelyt, de nem, mert a másodpercmutató egyik pillanatról a másikra megáll és visszalép egy beosztást. A hétszázát. Lehet, hogy kéz nélkül képes órákat beállítani? Nem. E
lmondása szerint nem csalás nem ámítás megtudja szakítani a tér-idő kuntinuumot. Gyorsan el is újságolja a munkatársának, aki persze nem hisz neki, hanem inkább folytatja Niki kukkolását a neten.
A pom-pom lány kiment egy embert a tűzből, jól meglepődik mindenki, hogy nem égett meg, majd tovább áll. Mohinder elkezd nyomozni, de keményen és tudomást vesz arról, hogy apja már talált csodálatos képességekkel rendelkező embereket, sőt mi több listája is van róluk és egy Sylar nevezetűvel már kapcsolatba is lépett. Jujj de ezt csak a második rész ismertetőjébe kellett volna írnom…na majd oda is.
Ezek után gyorsan megismerjük, még Isaac-et aki képes megfesteni a jövőt és mellesleg Simone (akinek apját Peter gondozza) barátja.
Idő közben Niki leadta gyerekét a barátnőjének, ő pedig visszament a házukhoz, ahol Lindermann emberei vártak rá. Nikinek előjött a nem szép éne, ugyan is úgy néz ki, hogy van egy másik személyisége, aki még nagyobb ribanc, mint ő. A nem szép éne hidegvérrel kicsinálta a két gorillát, majd visszaadta Nikinek az irányítást. A csaj látva a hullákat, azt sem tudta, hogy fiú-e, vagy lány. A szál majd folyt. Köv. a második részben…
Következő megálló a Benett ház, Claire a pom-pom lány családját ismerhetjük meg, kétség kívül itt a nagy csattanó az, amikor a szemüveges ürgéről, aki a genetikus házában matatott, kiderül, hogy Clair apja, vagyis nem is, csak örökbefogadta....
A rész végén Isaac a festő megfesti New York apokaliptikus pusztulását, majd túladagolás miatt eszméletét veszti. Szerencsére jön Simone és Peter és segítenek rajta. Peter felfedezi magát Isaac egyik festményén, amint repül.
Hiro úgy elbambul a metrón, hogy New Yorkba ébred fel. Teleportált? Who cares…
Jaaa és mellesleg Peter egy épülethez hívja bátyját, majd leugrik annak tetejéről, bizonyítva, hogy tud repülni. Aztán azt hinnénk, hogy nem tud, mert Peter bátyja tud, és fel is száll érte, el is kapja a levegőben, de aztán Peter is repül egy pindurit, aztán kicsúsznak egymás kezükből és Peter becsapódik… na ezt adjátok össze.
2. rész

A második rész is maradt ugyan olyan ütős, mint az első. Peter kórházba került és próbálja bizonyítani, hogy ő is tud repülni…na ezzel várjunk még egy picit. Claire reggelizik a Szemüveges Emberrel, akiről kiderül, hogy csak örökbe fogadta és nem is az apja és ezt még elmondom párszor :D .Mohinder hazatérve egy faszit talál az asztal alatt, aki persze nem szerelő, hanem geciember, poloskát szerelne a lakásba, de nem jön neki össze, mert egy Eden nevű aranyos csajszi pont jókor érkezik a helyszínre, és segít. Az ilyen véletleneknek én nem hiszek a képregényekben sem. A csaj egyébként Papa Suresh (az öreget így becézte) szomszédja, és etette a Mohinder nevű gyíkját, meg főzött rá. A fater üzenetrögzítőjén egy elég vészjósló beszélgetést hallgatnak meg Papa Suresh és az általa felfedezett első alany között, akivel agyilag nem stimmel minden. A neve? Sylar, ez még később fontos lesz.
Hiro rohadt jól érzi magát New Yorkban, szalad az utcán, és köszönget mindenkinek, majd egy újságárusnál rálel egy képregényre, melyben saját történetét olvassa - pont úgy, ahogy történt. A képregény rajzolója? Igen: Isaac, a hernyós festő, akinek a címe szerepel az impresszumban, így Hiro elindul megkeresni. Isaac eközben otthon pocol, izzad és a nőjét próbálja meggyőzni arról, hogy a jövőt festette le, de kevés sikerrel. Katasztrófát emleget, várost pusztító kataklizmát, és a hatóságokhoz akar menni. Mert senki nem nézné hülyének, mi?
Claire éli a tinik életét, flörtöl valami nyikhajjal, és látványosan kerüli az önpusztító kísérleteit videózó nyomit, pedig az csak annyit akart neki mondani, hogy eltűnt a szalag, valaki éppen javában kukkolja a videót. A tűzoltóság is megjelenik, mert keresik azt a szőke csajt, aki halált megvetve mentett tűzoltót, de Claire nem akar feltűnősködni. Nem úgy egy osztálytársa, aki nem átall idegen tollakkal ékeskedni, kis geci. De majd jól megkapja egyszer a magáét!!
Niki magához tér a leginkább mészárszékre emlékeztető szobában, és indul a gyerek után, útközben pedig a videókameráján nézi vissza, hogy tulajdonképpen mi is történt a házban, de megint kiesik neki egy pár óra, és mire magához tér, más ruhában van, egy parkolóban, és gőze sincs, hogy mi lett vele. Ez egy nagyon szar különleges képességnek tűnik. A házba visszatérve mindent rendben talál, nyoma sincs a vérfürdőnek, és egy nagyon cool kabrió kulcsa is vár rá, meg egy térkép és a két hulla a csomitartóban akiket kicsinált a nem szép éne, akit egyébként Dzsesszikának is hívhatnánk.
Hiro rátalál Isaac lakására, és miközben a festmények között téblábol, a festő hullájára is ráakad, fejtető levágva, agy sehol, nem szép látvány. A lakás tele van képekkel, melyeken a DNS spirál félbevágva látható, erre majd tessék a jövőben is jobban figyelni, mert fontos dolog a sorozatban.
Újabb hőssel ismerkedü
nk meg: Matt Parkman közrendőrrel, aki az istennek nem tudja letenni az őrmesteri vizsgát, de egy sorozatgyilkosos ügy helyszínén megfordul vele a világ. A levágott fejtetejű és agymentesített hullák között járkálva hallja mások gondolatait, többek között a gyilkosságokkal gyanúsított faszi nevét is: Sylar. Ezt pedig más nem tudhatja, csak a nagyon antipatikus, pulykatojásra emlékeztető fejű főrendőrcsaj, aki azonnal gyilkossággal vádolja a szerencsétlen fakabátot - mondom, nem egy szerencsés fickó ez a Parkman.
Az epizód végén Claire faterja (de nem az igazi, mert Clairet örökbefogadták), a Szemüveges Ember otthon figyeli kislánya életveszélyesnek tűnő, de láthatóan hatástalan öngyilkossági próbálkozásait, Peter szembesül azzal, hogy 1) mégis tud repülni 2) ő is le tudja festeni a jövőt, de sokkal szarabbul mint Isaac, és következhet az odabaszós utolsó jelenet.
Hirot a rendőrök Isaac lakásán elfogják, és miközben egy tolmács segítségével kihallgatják, kiderül, hogy nem csupán térben, hanem időben is elmozdult az előző részben látott metróból: egy újság címlapjára rápillantva Nathan Petrelli győzelméről értesülünk, és a dátumról, miszerint nem október 2 hanem november 8 van. ÉS EKKOR EGY KURVA NAGY ROBBANÁSSAL ELTŰNIK EGÉSZ NEW YORK, HIRO MEG VISSZAMEGY A METRÓBA. Folytatás csütörtök este.
U.I.: Sajnálom de nem bírom ki, hogy ne tegyek be még egy képet, amit a 18. részből vadásztam ki. Nem fűznék hozzá semmit, csak annyit, hogy nem minden az aminek látszik. A másik meg, hogy a 4-5 rész olyat fog ütni, hogy szívrepedést kaptok!!!!! Csak jussunk el odáig :D

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr166582123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása