"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Lost, amit már képtelenség überelni...

2007. február 16. - Dharman
Kérek mindenkit, aki az RTL-en nézte, nézi a sorozatot az ne olvassa el ezt a bejegyzést, mert komoly titkokat árulok el.
A tegnap rész után (3X08) még ma sem tértem magamhoz, hogy miért? Na az majd mindjárt kiderül. A sorozat a lagymatag, kérdésekkel teli második évad után most bedurvult, nem kicsit, nagyon.
Vegyük sorba a dolgokat…
Az első évadban az Oceanic 815 egyik repülőgépe lezuhant egy lakatlannak hitt szigetre !!48!! ember élte túl a katasztrófát. Egytől egyig mind érdekes személyiségek, érdekes múlttal, amik gyanúsan gyakran összeszövődnek a túlélő társaikkal.
Az első sokk akkor következett be, amikor kiderült, hogy a mediterrán szigeten jegesmedvék és egy fekete füst szedi áldozatait. Na bazzz.
A túlélőknél kialakul a VIP csapat és természetesen ők fognak részt venni minden kalandban (ez a túlélők másik felének nem is nagyon tetszik). Az évad folyamán egy adóvevővel segélyhívást fognak be, amit egy francia nő ad…a szigetről…na bazzz.
Mint később kiderül a francia tyúk alias russzó egy kutatócsoporttal jött a szigetre, de már a csoportból csak ő maradt életben, mert a többieket elvitte egy járvány, a lányát meg elrabolták az átörszök (others). Következő nagy BAZZZ. Szóval a szigeten élnek még? Hát persze. Szakadt ruhában járnak és embereket rabolnak el.
Ebben az évadban kiderül, hogy a túlélők közé beépült egy átörsz is, aki a terhes klert el is rabolta gyorsan frissen., csárlit meg felakasztotta (szóval ők nem rosszak?) Na ide is egy bazzz.
Klert elvitték egy orvosi szobába, ahol megszurkálták a hasát, meg ki tudja milyen kísérleteket végeztek rajta. Orvosi szoba? Lakatlan szigeten? Anyád!
Mindeközben itt a túlélőkből pár ember halucinál. Tegyük fel hogy a gépen szállította az egyik a halott apját, egy koporsóban. A szigeten megtalálja az üres koporsót…hulla eltűnt, majd aznap még gyorsan frissen meglátja apját halotti csilli villi ruhában, amint azt mutatja neki, hogy kövesse őt. A dzsungelből suttogások hallatszódnak, amik mellesleg visszafelé lejátszva értelmes szövegek.
Az évad végén a túlélők egy része épített egy hajót amivel el akart menekülni a szigetről. Útközben pár ádörsz megtalálta őket, felrobbantotta a hajót és elrabolta a kis negró gyereket VÓltot.
Eközben a szigeten már Lokk a gyomorék volt de a sziget felgyógyította ürge felfedez egy földalatti heccset! Na bazzz! Anyád!
A heccs bejáratát kirobbantják dinamittal, amit egy ősrégi kalózhajón talátak a sziget belsejében…no komment.
Az évad végén a kamera lekúszik a heccs sötétjébe.
2. évad
„Nobody can tell ya…” zene szól egy lejátszóban, egy muksó szobabiciklizik, meg minden…idilli reggeli hangulat…majd a kamera otthagyja emberünket és kimegy a helyiségből majd fel azon az üregen, ahol az első évad végén lejött!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Első nagyon nagy ütés!
A föld alatt élt egy desmond nevű muksó, reggelre kornflékszet evett, délre pörköltet, mosott, takarított, zenéthallgatott. A heccsben minden volt ami egy mai háztartásban.  Lokk, Dzsek, és Katinka lejött a robbantott lyukon keresztül és összetalálkozott desmondóval. Kiderült, hogy a muksó már 3 éve itt van alattuk és gombokat kell nyomogatni egy számítógépen 108 percenként, mert különben eljön a világvége.
A számsorozat a kövi: 4 8 15 16 23 42. Na bazzz. (egyébként csak pillantsatok vissza a repülő számára picit)
Ezek a számok végigkísérik a sorozatot.
Az évad során következő nagy sokk: kiderül, hogy a sziget másik végén is vannak túlélők, akik a leszakadt farok részből maradtak életben. Őket is megritkították az ádörszék. Nem megölték őket csak elrabolták. És náluk is volt egy beépített ember.
Kiderül, hogy több heccs is van a föld alatt és mindnek valamilyen kutatási, orvosi, megfigyelési szerepe is van. Kamerákkal meg mindennel ami kell…
A heccs szgépén Vólt kapcsolatba lép apjával és az apja elindul megkeresni.
Most egy nagy vágást ejtenék…Az évad végén az ádörszék foglyul ejtik Hörlit, Dzsekket, Katinkát és Szójert. A háccsban nem nyomják meg 108 perc után a számkombinációt és egy hatalmas robbanás történik…ja és lila lesz az ég. Snitt…az északi sarkról kutatók felhívják desmond csaját, hogy megtalálták desmondot. Na ezt hogy?
Az évad végén szabadon engedik Vótot és az apját. Hazamehetnek ha követnek egy bizonyos koordinátát. Ha más úton akarnak hazamenni, akkor visszaérkeznek a szigetre….ahhaa.
3. évad
Dáuntáun…zene…csjszi süt valamit, amit oda is éget…egy könyvklub helyszíne ez, amit a csaj tart. Gyülekeznek a tagok és elkezdenek egy Stephen King könyvről vitatkozni. Földrengés…Mindenki kiszalad és felnéz az égre. Az égen az Oceanic repülőgépe törik 3 részre. A farok rész a sziget egyik felébe az eleje a sziget másik felébe esik. Időközben kiszalad a házakból a sok ember, köztük NemHenryGél is akit a második évadban ádörszként foglyul ejtettek a túlélők. NemHenriGélen szép ruha van és nem koszos. Kiadja a parancsot 2 falubélinek, hogy szaladjanak oda ahova a repülőrészek csapódtak, hátha vannak túlélők. Épüljenek be és készítsenek róluk listákat. A kamera elkezd távolodni felfelé…kirajzolódik a falu, ami egy kráterben van a semmi közepén…NA BAZZZ BAZZZ BAZZZ!!!
http://lost.cubit.net/pics/2x10/ekoVsMonster01.jpgKiderül, hogy a sziget közelében van egy kisebb sziget, ahol van egy újabb heccs. Ott tartják fogva Dzsekket és tartották fogva Szójert és Katinkát. Tartották, mert nemrég szöktek meg Russzó lányának segítségével, vissz a túlélők szigetére. Dzsekket azért rabolták el mert lévén, hogy a férfi orvos, megműtse NemHenriGélt, akinek az igazi neve Ben. Bennek a gerincén keletkezett egy cancer. Szal ehh.
Lassan kiderül,, hogy az oderszék hogy kerültek a szigetre és miért vannak ott.
A nyolcas részben kiderült, hogy dezmondnak megvan a képessége hogy lássa a jövőt…vagy a múltat látja? Vagy visszautazott a múltba? Vagy mi vaaaaaan? Na ez a maximálisan bazzzz! Amikor már nem csak ti nem értitek, hogy miről írok, hanem már én sem..
Na itt van két addikt akik sejtik, hogy tudják miről van szó, aztán majd a végén úgy is mindannyian koppanunk egy nagyot, amikor pamela felkel és bobit a zuhany alatt találja…
„nekem az jutott eszembe, hogy mi van ha Desmondnak dupla flesbekkje volt? :)
visszaflesselt a hatchbe. oké, failsafe key elfordít. oké, visszamegy az időbe. aztán visszajön a szigetre.
de. mi van, ha a szigeten(JELENLEG) a jövőből jött Desmond van? és akkor ez meg is magyarázná hogy miért látja előre a dolgokat. így gyakorlatilag a tény hogy OTT VAN az emberek közt is egyfajta flashback.”
„másrészt desmond 99% hogy nem jósol, hanem már egyszer megélte azokat az eseményeket amik most a szigeten folynak.
ötletekből nem fogytak ki, és tuti nem a heroes miatt csinálják így.
s2 fináléban amikor a kutatók hivják Pennyt, ott van az éjjeli szekrényén AZ A KÉP amiből EGY darab készült, és az is Desmondhoz került. tehát indirekt módon az epizód elkezdte megoldogatni a cliffhangert is: valószínűleg többször élte át a múltat, és így tudta ‘figyelmeztetni’ Pennyt.
Az, hoyga jövőt nem lehet megváltoztatni, biztos? HA így van, akkor az öreg miért nem hagyta hogy megvegye a gyűrűtt? miért kellett erőlködni? Mi van ha az öreg a ’szigetet’ testesíti meg, és direkt azt akarja hogy jusson el oda? „
Teóriákat nem várok, mert tudom úgy sem ír senki, de azért jól esett ezt kiírni magamból :D Hétvégén asszem Lost maratont tartok…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr236582121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása