Kevés dolog van, ami csodálatosabb egy hideg napon, mint egy adag udon. Volt is már recept a Hereföldön, mégpedig ITT. Mióta a székhelyemet áthelyeztem a sárkánygömbök és pokemonok földjére, azóta magamra szedtem némi új tudást az udont illetően is, így most megosztom veletek, hiszen jönnek még hideg napok márciusban. A hozzávalókhoz el kell zarándokolni valamelyik ázsiai élelmiszerboltba, de ha odáig elmásztatok, lesz minden.
Hozzávalók 1 főre
-1 csomag
udon tészta
-kb. 2 g instant dashi
-150 g. csirkemell
-150 g. sütőtök
-1 kisebb répa
-apróra vágott újhagyma ízlés szerint
-2 evőkanál miso paszta
-300 ml. víz
Elkészítés:
A vizet belecsordogáltatjuk egy lábasba, majd belekeverjük a dashit. A dashi nagyjából a japánok csirkealapleve, nagyon sok ételhez használják ide kattintva láthatjátok, mit kell keresni. Ne felejtsük el meggyújtani a gázt. A répát és a sütőtököt falatnyi darabokra vágjuk, és a lábasba tesszük. Ha félig megpuhult, hozzáadjuk a szintén falatnyi darabokra vágott csirkemellet. Miután a csirke is megfőtt, jöhet a lábasba az udon, majd 3-4 perc elteltével a miso. Ezt szépen feloldjuk a lében, és kész is. Átlényegítjük az egészet egy mély tányérba, megszórjuk az újhagymával, és már űzhetjük is a hideget elfelé.
Jó étvágyat!