"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Főzőiskola: Miso-udon

2016. február 29. - Hosokawagracia

Kevés dolog van, ami csodálatosabb egy hideg napon, mint egy adag udon. Volt is már recept a Hereföldön, mégpedig ITT. Mióta a székhelyemet áthelyeztem a sárkánygömbök és pokemonok földjére, azóta magamra szedtem némi új tudást az udont illetően is, így most megosztom veletek, hiszen jönnek még hideg napok márciusban. A hozzávalókhoz el kell zarándokolni valamelyik ázsiai élelmiszerboltba, de ha odáig elmásztatok, lesz minden. 

Hozzávalók 1 főre

-1 csomag
udon tészta

-kb. 2 g instant dashi

-150 g. csirkemell

-150 g. sütőtök

-1 kisebb répa

-apróra vágott újhagyma ízlés szerint

-2 evőkanál miso paszta

-300 ml. víz

img_4897_1.JPG

Elkészítés:

A vizet belecsordogáltatjuk egy lábasba, majd belekeverjük a dashit. A dashi nagyjából a japánok csirkealapleve, nagyon sok ételhez használják ide kattintva láthatjátok, mit kell keresni. Ne felejtsük el meggyújtani a gázt. A répát és a sütőtököt falatnyi darabokra vágjuk, és a lábasba tesszük. Ha félig megpuhult, hozzáadjuk a szintén falatnyi darabokra vágott csirkemellet. Miután a csirke is megfőtt, jöhet a lábasba az udon, majd 3-4 perc elteltével a miso. Ezt szépen feloldjuk a lében, és kész is. Átlényegítjük az egészet egy mély tányérba, megszórjuk az újhagymával, és már űzhetjük is a hideget elfelé. 

Jó étvágyat!

img_4896.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr248428530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása