"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Hikonyan, Hikone kabalaállata

2014. május 11. - Hosokawagracia

kumamon

Kumamon csokis ropi

Japánban minden városnak van egy kabalafigurája. Kumamotonak Kumamon (talán mostanában ő a legnépszerűbb), Narának Sento-kun, Hikonének pedig Hikonyan. Hikonyan egy fehér cica, nevét pedig a városból, és a „nyan” (mijáú) szóbólák alkották meg 2007-ben, a hikonei vár építésének 400. évfordulóján.


20140408_185151 Hikonyan szobrocska

Több lehetséges karakter-terv közül választották ki, és nagyon jól tették, mert Hikonyan gazdaságilag pozitív hatással volt a kisvárosra. Hikone a Biwa tó mellett található, és az Edo-korban fontosnak számított gazdasági szempontból, mivel több kereskedelmi út találkozásánál feküdt. A legenda úgy tartja, hogy Hikone urát, Ii Naotakát egyszer egy fehér macska elvezette egy templomba a vihar elől, állítólag erre vezethető vissza a karakter története.

Üdv Hikonéban! Üdv Hikonéban!

A Hikonyan biznisz dübörög, rengeteg mindent lehet kapni, a Hikonyanos mappától kezdve a süteményen át a sebtapaszig.

kitűzőhiko Hikonyan kitűző

hikonyan1 Fűszersók, mappa, pálcika, plüss, dorayaki. Mind Hikonyan.

Hikonyannak dala is van, ami nyitástól zárásig megy a plüssöket és egyéb Hikonyan-cukiságokat áruló boltban. Mély együttérzésem az ott dolgozók felé.

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr186586223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása