"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Főzőiskola: Anko (vörösbab krém)

2012. november 01. - Dharman

Az anko, avagy vörösbab krém egy igen közkedvelt japán édesség (Igen, ez bizony édesség!), számtalan felhasználási módja van.
A következőkben megtanulhatjátok, hogy kell elkészíteni.


Taiyaki


Dorayaki


Anman

Amire szükségünk lesz:

  • 200 g azuki bab
  • 100 g cukor (van recept, ami ugyanannyi cukrot ír mint a bab, aki bírja, nyugodtan tegyen bele ennyit.)
  • csipet só

A babot áztassuk be minimum  egy teljes éjszakára. (Tikk-takk, tikk-takk, eltelt a sok-sok óra.)
Öntsük át a babot egy lábasba, és adjunk hozzá még annyi vizet, hogy bőségesen ellepje. Forraljuk fel, majd szűrjük le. Ez elveszi az esetleges kesernyés mellékízt. Töltsük fel újra vízzel, és főzzük addig, ameddig a babszemeket könnyen szét tudjuk nyomni. (Kb. egy óra.)
Ha megfőtt a bab, szűrjük le ismét és borítsuk vissza a lábasba. Adjuk hozzá a cukrot és a csipet sót, majd botmixerrel vagy bármi más kezünk ügyébe kerülő, a célnak megfelelő tárggyal pépesítsük.

Legközelebb remélhetőleg anman receptet kaptok, amibe majd jól bele lehet tölteni a masszát. Addig is tegyétek egy adag vanília fagyira, mert úgy is isteni, és csorgassátok a nyálatokat velem együtt az alábbi videóra. (A blog e-mail címére pedig várom a taiyaki-sütő felajánlásokat.)

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr396585293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása