"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Invasion – Rejtélyek városa

2012. január 23. - Dharman

A Homestead nevű kisváros lakói egy hurrikán érkezését várják és a legrosszabbra készülnek, amit egy ilyen természeti csapás okozhat. A várt legrosszabb azonban annak a közelébe sem ér, ami valójában történik.

A hurrikánnal nem csak orkán erejű szél és esőzés érkezik, hanem apró fények hullnak alá az égből, célirányosan a városka tavába. Ennek szemtanúi is lesznek, például Russell Varon parkőr kislánya Rose, akinek persze nem nagyon hisznek, miután elmeséli mit látott. Dave (Russell sógora), azonban gyanúsnak tartja a dolgokat és elkezd kutakodni a fények után, melyek mögött egyből egy világméretű összeesküvést sejt. Nem sokkal ezután a viharban eltűnt emberek kerülnek elő, meztelenül és fogalmuk sincs, hogy mi történt velük. Közös bennük, hogy mind a tó környékén eszmélnek magukra. Ilyen például Russel volt felesége Mariel is. Ezek az emberek érzik, hogy valami megváltozott bennük és ennek nyilván köze lehet a viharhoz. A nézők számára gyorsan kiderül az is, amit azért sejtünk, hogy a probléma forrása a fények és a vihar csak a fedősztori. Russelék nyomozása eredményeként kiderül, hogy a fények valamiféle vízi lények, melyek embereket támadnak meg és piócákhoz hasonlatos módon elkezdik szipolyozni őket. A városkában ezután is folytatódik az emberek köddé válása, akik később visszatérve már csak külsőleg hasonlítanak magukra.

A történet innen vesz érdekes fordulatot, hiszen a sci-fi mellé elkezdik kibontani a karakterek életét is, mely némelyikük esetében történetünk kulcsaként is fog szolgálni. A középpontban Russelék (ő Mariel után a helyi televízió riporternőjét vette feleségül, Larkin Grovest) és Tomék (Tom Underlay a helyi seriff, aki most Mariellel él, nem mellesleg a karaktert William Fichner játssza, aki a sorozat után a Prison Break-ben is szerepet kapott és nagyon szeretjük), no meg a gyerekek, akik a két pár között ingáznak függően attól, hogy kinél van a láthatás joga. Már így sem túl egyszerű a karakterek kapcsolata és akkor még nem is beszéltem például Kiráról, aki…na az ő hovatartozásának a kiderítését rátok bízom. A probléma, amire megoldást kellene találnunk, két faj együttélése, de egyszerűen gondolhatunk az emberi társadalomban meglévő többség-kisebbség problémájára is.

Egyetlen évadot kapott a sorozat a karakterek és a történet elmélyítésére, amely esetünkben nagyon kevés, hiszen bőven maradtak még lehetőségek a sztoriban és a feszültséget sem sikerült maximálisan feloldani a végére. Ennek ellenére egy korrekt történetzárást kaptunk, amely azért előre sejteti, hogy mégis milyen irányba fog folyni a szereplők további élete.

Összességében, egy 22x42 percbe sűrített sci-fi és karakterdráma, amit kapunk. Elég kevés, mert bírhatta volna tovább is (manapság, ha olyan számokat hozna, mint anno 2006-ban, a második évad is biztos lenne). Mégis ez volt az a szerializált sorozat, ami próbálta meglovagolni a Lost formátumának sikerét, majd az évadfinálét követően, dacára a rajongók aláírásgyűjtésének és más megmozdulásainak, örökre lekerült az ABC műsoráról.

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr956584767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása