"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Gondolathúsok Japánból – Felkészülés az útra, avagy Előjáték

2011. augusztus 30. - Dharman

Előszó a blog Atyaúristen!!!!-étől:

Nagyon nem mindegy, hogy 感想 vagy 乾燥. Mind a kettőt úgy olvassuk, hogy kansou, de míg az elsőt fordíthatjuk gondolatnak, a másik azt jelenti, hogy száraz. Mint pl. a szárított hús. Ez a kifejezés egyik japán házinkban szerepelt, és borzolta fel a kedélyeket. A probléma az volt, hogy a fenti két kanjiösszetétel kissé összekeveredett így: 感想肉. Ez pedig az előző magyarázatból kiindulva tök értelmetlen (感想=gondolat+肉=hús. Gondolathús? Na mindegy is, a lényeg, hogy ezzel a címmel indul pár részes sorozatunk, melyben Orsi két hetes Japánban tartózkodásáról olvashatunk, szinte LIVE-ban, mert ha minden jól megy (és miért ne menne jól), minden nap kapjuk a legfrissebb beszámolókat tőle. Minden történetnek van előzménye, amit a produktum sikere után írnak meg, mi most megelőlegezve a sorozat sikerét előre tálaljuk az indulás előtti izgalmakat. Jó szórakozást!

A Japán Alapítvány jóvoltából megkaptam egy kéthetes ösztöndíjat. Japánban. Osakában. Háromszoros hurrá, örülünk s vígadunk, ráadásul a Hereföld jóvoltából Ti is figyelemmel követhetitek a majdnem lályv-blogolást eme kis kalandról. (én megmondtam...–Vash)

Hamarosan utazom. Nem árt, ha az ember felkészül jó előre, hiszen Japán messze van tőlünk, és két hét az bizony két hét, bármi történhet ezalatt.
Például megbetegedhetünk.
De nem lenne-e jobb előre megbetegedni, és frissen, gyógyultan nekivágni a nagy útnak? Hát nem sokkal kisebb így az esély a kinti megbetegedésre?
Hát dehogynem!

Így célszerű követni az alábbiakat, ha hasonlóan messzi, álmaink szempontjából fontos úticél felé igyekszünk:

1. Fázzunk fel. 2. Ezt követően kapjunk el egy kellemetlenebb náthát. (Férfiak rögtön ugorhatnak erre a pontra!)
3. Mikor már épp kezdenénk az előző két betegségből kilábalni, éjszaka Dömsödön sétálva ütközzünk bele egy kerítésből kiálló vasdarabba, hogy az az által keltett sebet nagyjából egy óra múlva összevarrhassák a Merényi kórház hullaházra hajazó ügyeletén.
4. A varratkiszedést lehetőleg az indulás előtti utolsó napra kérjük.

Ha ezeket a pontokat betartjuk, biztosak lehetünk benne, hogy utunk során már nem kell hasonló kellemetlenségekkel számolnunk, hiszen jó előre kibetegeskedtük magunkat itthon.

Ha a testi bajokat gondosan előkészítettük, akkor már csak a táskába kell bepakolni. Egyszerű a dolgunk, hiszen az időjárás-előrejelzés szerint Osakában éjszaka is 20 fok felett lesz a hőmérséklet, a páratartalom pedig mindössze 79%-os.
A legjobban akkor járunk, ha kevés, vékony és rövid ruhát pakolunk be, majd ott kimossuk őket kétnaponta.
Így marad majd hely hazafelé a rengeteg feleslegesen vagy nem feleslegesen vásárolt kacatnak, könyvnek, ajándéknak.
Szóval nem szükséges több dolog, mint ha csak egy hétvégét akarnánk eltölteni a Nagymamánál.

Ezek után már csak az van hátra, hogy az ember ne késse le a repülőt. Onnantól minden sínen van.

Legközelebb érkezés után jelentkezem.

(Várjuk! –Vash)

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr186584535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása