"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Weeds - 6. évad

2011. január 04. - Dharman

Promóztam ezerrel, aztán még egy rendes kritikát sem írtam róla. Hát szabad ilyet csinálni? A lényeg az, hogy az 5. évadban túlcsordult a sok dráma és ez kicsit elvett a sorozat szerethetőségéből. Nancy kiborulásai, részenkénti összeomlásai megterhelték a nézőt. Ezt a készítők is érezhették, mert a 6. évadban visszatértek a jól bevált recepthez és egy baromi szórakoztató 13X30 perces évadnak lehettünk szemtanúi (nekem az első évad után ez lett a második kedvencem).

Volt azért egy kis stílusbeli váltás, hisz Nancyék menekültek az évad során és így egy hosszú road movieban csúcsosodott ki a sori. Az előző évad végén Shane kinyírta a maffiavezér jobbkezét, Pilart, ami egy 15 éves kölöktől egész figyelemreméltó. Nancynek pedig nem maradt más, fogta a gyerekeket (Silast, Shanet és a maffaffiafőnöktől született Steviet) és Andy bácsit és nekiindultak az országnak. Új neveket is felvettek az új élethez, ők lettek a Newmanék.  Ezáltal az évad tele volt az újabbnál újabb helyzetekkel és ez Andynak is imponált, hisz egyre nagyobb ökörségekkel jött elő. Az évad másik meglepetése pedig vita nélkül Shane lett, aki felnőtt és egy kis pszichopata lett belőle. Nancy megmaradt a gyermekeit féltő anya, aki bármeddig elmegy és bizony ebben az évadban is megcsodálhattuk a cicijeit, popóját, ami egy 46-47 éves nőtől (el sem hiszem, hogy ennyi), hát...ejha! Szóval a nem éppen minta család az évadon keresztül próbál lóvét szerezni (hotelben dolgoznak, haskát készítenek, papnak állnak) és eközben menekülnek az FBI és Esetban elől. Sok új helyszín, sok új szereplő, de mindet maguk mögött hagyják. Pörgős, fordulatos és kliséktől mentes. Ami pedig a legfontosabb, hogy szórakoztatóbb, mint az utóbbi évadok voltak. Félidőnél a csapat egy újabb emberrel gazdagodik Doug személyében, aki anno Andyvel nagyokat alakított. Most kicsit feleslegesnek éreztem és talán ő is így érzett, hiszen neki annyi elég volt, hogy minden nap jól beszívjon.

A történet szokásosan idén is egyre bonyolódik, majd a teljes reménytelenségbe érkezik, ahol Nancynak súlyos döntéseket kell meghoznia(vállán a 6 évadnyi teherrel) és ami szokás szerint olyan érzést kelt bennünk, hogy elképzelni sem tudjuk, hogyan lehet így egy újabb évadot elkészíteni. Ezidáig mindig jó irányba terelődtek a dolgok, de ez nem mehet a végtelenségig, hisz akármennyire is szeretjük a szexi anyukát, egyszer csak bűnhődnie kell, hisz a karma törvénye itt is működik. Ezzel a félelemmel állhatunk majd neki idén (várhatóan augusztus vége felé) a 7. évadnak. Részletesebben nem is szeretnék írni róla, nézze meg mindenki magának.

Ez az évad megkapja tőlem a 8/10-et, mert tényleg jól összerakták. Nagy mínusz viszont a szememben, hogy Celiát kihagyták a buliból.

Hogyan tovább? Ha a készítőnek, Kohannak hinni lehet, a 7. évad lesz az utolsó, így jó lesz, ha az új részeket nem szívjuk el olyan gyorsan.

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr386584007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása