"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

HAIKU-PÁLYÁZAT (Értékes nyeremények)

2010. november 20. - Dharman

Kedves véletlenül idetévedt és tudatosan itt szöszmötölő olvasók! Év végi nyereményjátékra invitállak titeket, mely már a címből is sejthető miről fog szólni. Haikukat fogtok írni (nem vicc) és az irományokat el is külditek nekünk, hogy mi kiválaszthassuk a legjobbakat és díjazzuk, valami csudijó dologgal. Lássuk a részleteket!

Jó haikut írni nem könnyű, sőt ha nem vagy japán anyanyelvű, akkor kb. lehetetlen. Azonban mi ezt a meglátást szépen félretesszük és a magyar szájíznek megfelelő haikukat fogunk gyártani. A szinte egyetlen kitétel az, hogy ezeknek a rövid (vagy akár több versszakos) verseknek a szótagszáma megegyezzen az japán tesójáéval, azaz 1 versszak legyen 3 sor és a sorok rendre legyenek 5-7-5 szótagszámúak. Valahogy így:

Haiku verseny Vér folyik mindenemből De nem adom fel

Ez persze most egy 2 perc alatt összedobott fércmű, ennél azért legyetek kicsit kreatívabbak. Ehhez kis segítséget is nyújtanék ITT.
Szeretnénk, ha 5 téma közül választanátok, amelyről a haikutok szólni fog, ezek pedig legyenek a következők:

  • Féléves vizsgák
  • A főnököm
  • Hereföld blog
  • Fagyhalál
  • Szex, szerelem, erotika (Ne legyen +18-as tartalmú)

+1: Ha ezek közül egyik sem jön be, de valami más témában megszállt az ihlet, akkor nyugodtan írj arról!

A játék menete: A szerzeményeket december 24-ig várjuk a herefoldjatek (kukac) gmail.com e-mail címre! Ekkor kiválasztjuk az általunk legjobbnak tartottat és felvesszük a nyertessel a kapcsolatot. De!
Ha elég mű érkezik be (ez azt jelenti, hogy nem tudom a 2 kezemen megszámolni az indulókat), akkor december 25-től a blogon nyilvánosságra hozott művekre Ti is szavazhattok és az általunk választott nyertesen kívül, egy közönségdíjas is születik.

Nyeremények: Jelen pillanatban úgy áll a dolog, hogy 2 könyv találhat gazdára, tehát a fődíj és a közönségdíj is megvan. Az egyik a japán kultúrával foglalkozó igen értékes könyv, a másik pedig egy szintén értékes verses-haikus könyv.

(A versenyre több  haikuval is nevezhettek.)

Sok sikert mindenkinek! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr436583905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Némethy Ildikó 2011.09.07. 10:44:48

Még jó, hogy megnéztem, hogy a dec. 24-i határidővel kiírt haiku versenyről szóló bejegyzés 2010. 11. 20-án született, különben képes lettem volna küldeni egy haikut. Neko

Vash 2011.09.07. 21:24:26

Ennek ellenére küldhetnéd a haikut. Én örülnék neki és közszemlére is tenném ;) Ne fogd vissza magad!!:)
süti beállítások módosítása