"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Receptsarok újra, közkívánatra, mert megérdemlem! (Udon leves)

2010. március 27. - Dharman

Nagyon sok levelet kaptam férfitársaimtól (de lehet, hogy ez nem is igaz), hogy igen, folytassam a receptrovatot olyan ételek elkészítésével amit még ők is el tudnak készíteni. A süssünk-főzzünk rovat második részében a zacskós udon összerittyentését fogom bemutatni. Az udon Japán, leggyakrabban levesekben használatos, búzalisztből készült tésztája. Egyben a legszélesebb (4-6 mm). Frissen és szárított formában árulják. Ez azonban most tök lényegtelen.

1. Az első feladat, hogy menj el a Fővám téri piacra és az alsó szinten az Ázsia Bt.-ben vedd meg a zacskós udont. Ez kb. 1000Ft-tal fogja lecsökkenteni pénztárcád tartalmát, de hidd el, megéri, mert miért költenéd ezt a pénzt inkább sörre? A doboz tartalmaz egy csomag udon tésztát, szója szószt és fűszereket, no meg rák és mindenféle tengeri hal ízű pelyheket, ami majd jól megdagad és szétázik.

2. Forraljunk vizet egy edényben. (Akkor forrt fel a víz, ha látjuk, hogy bugyborékol.) Szabadítsuk ki a tésztát a zacskójából, majd tegyük vissza az edénykébe, amibe eddig is volt. Ugye nem dobtátok ki? Basszus! Nem igaz, hogy nem tudtok olvasni! Rá volt írva, hogy az ételt abba kell majd elkészíteni. Szóval vegyétek ki a kukából, tegyétek bele a tésztát és öntsétek rá a felforralt vizet. Ezután tegyétek rá a fedőjét (ha kell, ezt is halásszátok ki a kukából) és hagyjátok állni 3-4 percig. A most következő két képen láthatjátok, hogy milyen a tészta bezacskózva és zacskó nélkül. Még egyszer: a vizet akkor kell ráönteni a tésztára, ha úgy néz ki, mint a második képen, tehát nem fedi zacskó.

 

3. Jól látható, hogy a fedőn kis perforációk vannak. Ezeket bontsátok ki miután úgy gondoljátok, hogy eleget ázott a tészta (3-4 perc ugye, mint már azt említettem) és a mosogatóba szűrjétek le a vizet. Ez lyukas fedő azért praktikus, mert a tészta így nem fog kipotyogni az edényből és sikamlani a mosogató aljában csak a kis lyukakon a fog távozni ilyen homályos víz, ami még mindig FORRÓ, szóval kezekre és minden másra is vigyázni!.  A meleg víztől megdagadt tésztára bontsátok rá a fűszeres csomagot, majd öntsétek rá a szóját. Ezeknek a tasakjait már kidobhatjátok a kukába. Forraljatok még egy adag vizet. Az újonnan felforrt vizet öntsétek rá az edényben lévő tészta-szója-fűszer triumvirátusra, majd újra tegyétek rá a fedőt (ha kidobtátok a tésztaszűrés után, akkor újra halásszátok ki a kukából).

4. Ezután hagyjátok hogy a fedő alatt mindenféle kémia folyamatok történjenek és összeálljon az egész. Ez 2-3 percet vesz igénybe. Ezután leveszitek róla a fedőt és már lehet is kajolni! Óvatosan azért, mert még mindig meleg! Ízlés szerint hurkával, kolbásszal, tejföllel és almás-fahéjas, fahéjas-almás teával is ízesíthetjük. Jó étvágyat kívánok!

5. Miután elfogyasztottuk az ételt és a doboz az alább látható módon néz ki, na ezután már akár ki is dobhatjuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr146582939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása