"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Magdi anyus nincs többé...

2009. július 23. - Dharman

Február elején a bulvárlapok szörnyű híreket közöltek (nem, nem arról, hogy Kiszel Tünde citromsárgában érkezett az Operabálba). A hírek arról szóltak, hogy a Barátok köztös Magdi anyust alakító színésznő elfáradt és ki akar szállni a sorozatból. Egyből mindenki azon kezdett el témázni, hogy vajh hogyan fogja Magdus bevégezni. A föld nyílik meg alatta és belepottyan a lángokba, vagy csak egy villamos csapja el, amolyan Végső állomás stílusban. Ekkor így írtam róla az előző blogban:

Nincs több Lemenpáj; Magdi anyust hamarosan elviszi a kaszás...de hogyan? Hírekben hallani, hogy mindenki Magdi anyusa hamarosan jobb létre szenderül. Minthogy néha-néha én is odakapcsolok a Barátok közt c. produkcióra, amit naponta 2 millió honfitársunk néz, elkezdtem filózni, hogy vajon hogyan fogják kiírni az öreglányt a sorozatból. Íme 10 ötlet az öreglány kiírására:

  1. Praktikusan a felmosó vízbe fulladhatna bele szegény pára miközben szokásos napi takarítását végzi...vagy megbotlik a kacska lábaival és a felmosó rúd átszúrja szívét! Aztán az is lehet, hogy a nyakába felcsúszó otthonka folytja meg. Záró kép: Magdi anyus hempereg a lépcsőházban melléből kiáll a felmosó rúd ami csurom véres és az arra járó valamelyik lakó látván szenvedését, eltöri a nyakát!
  2. Jónás (vagy ki...:D) atya hittérítő körutat szervez Nigériába, amihez Anyus is csatlakozik, és odakinn megzabálják a busmanok.
  3. Összefekszik ugyanezzel a pappal, elkap valamilyen durva nemi betegséget, amit későn vesznek észre, majd Vilibá bosszúból felbérel valakit, aki elrabolja, megkínozza, a végén pedig felrakja a transz szibériai vasútra... (így később még visszatérhet).
  4. Meghal, aztán kiderül félév múlva , hogy Vilibá csak álmodta az egészet.
  5. Elutazik Brüsszelbe, wellness meg plasztikai sebészet, és új színész lesz a Magdi anyus.
  6. Magdi anyus egy pletykafészek, akit a Mátyás király tér lakói nem szeretnek. Mindenféle kínos dolgot kiderít és szétkürtöl. Ezért valószínűbb, hogy egy nap a lakók összefognak és bosszút állnak az idős asszonyon. Megkövezik, megrugdossák stb. Az öreglány a kórházba tartó mentőn belehal a sérüléseibe. Így viszi el a népharag.
  7. Mivel Magdi anyus nagyon rossz titoktartó, az a titok okozza a vesztét, amit nem árult el még senkinek sem. A Mátyás király tér lakói nem tudják ugyanis, hogy Kertész Géza nem Vili bácsitól született. Magdi anyus a házassága elején még csapongó menyecske volt, és Géza az egyik ilyen csapongásának az eredménye. A titok teljesen felemésztette a hosszú évtizedek alatt Magdi anyust. Szinte szétfeszíti sorvadó testét a ki nem pletykált titok. Egészen addig, amíg egy szép napon valamikor szó szerint fel nem robban.
  8. Nem annyira romantikus, de kétségkívül életszerű, hogy Magdi anyust a piaci viszonyok irtják ki a sorozatból. Könnyen elképzelhető, hogy kiderül Magdi anyus titkos szokása, hogy ha senki sem figyel, akkor esténként a Jóban Rosszbant nézi. Egy alkalommal viszont egy szerencsétlen véletlennek és egy rossz helyen ácsorgó operatőrnek köszönhetően Magdi anyus lelepleződik, amint a TV2-re kapcsol. Ezután nemes egyszerűséggel kivezettetik a stúdióból, hogy halott karakterét Joshi Barat idézze meg.
  9. A nyári szünet idejére véletlen bezárják a stúdióba, ahol lassan elfogy minden díszlet kaja. Már a halálán van, amikor az alagsorból előmászik Berci kutya (őt is ott felejtették) és megeszi Magdust.
  10. Magdi anyus egy nap felkel, összepakol, felveszi az egyik szebb, de nem túl hivalkodó otthonkáját, gondosan megcsinálja a haját, mielőtt ráhúzza a kis kalapját, és elindul. Miközben megy át a gangon, találkozik a ház lakóival. Nem tudják, hogy hova megy. Magdi anyus sem tudja. Csak az nyilvánvaló mindenki számára, hogy sosem jön vissza. Mindenki egymásra, majd az öreglányra néz. Néhányan a döbbenettől lemerevednek, de vannak, akik még könnycseppeket is ejtenek a síri csendben. A pletykálkodó szomszéd csendben, méltósággal távozik, miközben a ház lakói némán sorfalat állnak neki, elkezd cseperegni az eső. Ekkor jelenik meg szemből az eddig hiányzó Vili bácsi, egy szál gitárral a kezében, és a Kansas Dust in the wind című számába kezd bele.

itt még jó kedve van

Tegnap este kiderült, hogy ebből az ötletbörzéből egyik sem vált be. Nem volt vérfürdő, könnytenger, húgy és még a halál előtti székletürítés is elmaradt.A sorozat valószínűleg felpörög majd, amikor megtalálják Magdolna otthonkájának hátán Vilibá talplenyomatát.

itt már annyira nincs jó kedve

Egy korszak ért véget testvéreim. Legközelebb majd, akkor írok e nemes sorozatról, ha Berényi Mikit viszi el kaszás.

Meghalt :'(R.I.P Öreglány, lemenpájok koronázatlan istennője

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr946582397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csibike 2009.12.15. 10:22:27

Berényi Mikit viszi el a kaszás?? Na, ha az alapítótagok mennek el a sorozatból, akkor az fix, hogy utána NEM fogom nézni!!!!!!!!!!!!

Vash 2009.12.15. 16:59:07

Azt csak úgy írtam :)Nyugi, nem hiszem, hogy Berényi Miki elhalálozik az elkövetkezendő 20 évben. Max. keresnek egy hasonmást.
süti beállítások módosítása