"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Hát magyarok vagyunk nem?

2009. június 09. - Dharman

A most következőket külföldiek mondták rólunk, magyarokról. Mi tudjuk(?) milyenek vagyunk, de vajon mit gondolnak rólunk az azok, akik nem itt élnek. Az alább következő véleményeket egy svéd levelezőtársam gyűjtötte össze, aki maga is „magyar fan”. Nem tudom ki mit gondol, szerintem tanulságos kis kritika ez. (csakis celeb asszonyunk képe után)Hungarikum

„A magyarok soha nem építettek piramisokat, soha nem hajtottak rabigába birodalmakat, és soha nem akartak a világ urai lenni. Ők egy büszke, magányos, fura népség.”
„Nincs két egyforma magyar, és úgy tűnik, hogy tarkaságuk tartja őket egybe.
Amikor találkoznak, úgy üdvözlik egymást, mint a rég nem látott testvéreket.”
„Ők is hisznek a csodákban, de elsősorban magukban. Szeretik a nőket, zenét, költészetet, a történelmet (a sajátjukat), a humort, a méltóságteljes és heves táncokat, a melankolikus zenét – a legtöbb ilyet a saját nyelvükön hallgatják, és ezek nyelvezete is a régmúltat idézi.”
„Túlélték a történelem viharait, ahol tucatnyi nemzet tűnt el.
Túlélték és velük élte túl kultúrájuk, nyelvük és minden egyes szokásuk.”
„Szilveszter estéjén, amikor minden ember önfeledten ünnepel, és eszébe sem jut országa, a magyar akkor is komolyra vált és elénekli a Nemzeti Himnuszát.”
„A magyarok nagyon ragaszkodnak a múltjukhoz, és nemzeti ünnepeiket kint az utcákon, tereken ünneplik zászlókkal és kokárdákkal.”
„A magyarok még most sem bocsátottak meg Trianon miatt, a mai napig ennek visszavonásáról szeretnének tárgyalni. A külföldi vendégeknek mindig elpanaszolják, hogy Erdély és a Felvidék már nem tartozik Magyarországhoz, amióta az egyezményt aláírták. Az utazó pedig mit tud erre lépni? Kifejezi sajnálatát és együttérzését, még akkor is, ha ezzel a problémával semmit nem tud kezdeni, és igazából nem is érdekli.”
„A magyarok nagyon kedvesek, mikor külföldi turistával találkoznak. Mosolyognak és önfeledten beszédbe elegyednek velük – természetesen magyarul.”
„Sokan mesélték, hogy a magyar nyugdíjasok szeretnek beszélgetni a kutyájukkal. Az egyik ott élő külföldi meg is említette, hogy picit irigyli a kutyákat, mert ők legalább értenek magyarul, de neki még mindig piszok sokat kell tanulnia a nyelvet.”
„A magyarok pesszimisták, melankolikusak és az autóvezetők bunkók.”
„A magyarok vendégszeretők; ha náluk vendégeskedsz, az biztos, hogy éhezni nem fogsz. Készülj inkább arra, hogy hogyan fogod ledolgozni a Magyarországon felszedett kilókat.”
„Egy átlag magyar nem hiszi magáról, hogy európai. Még nem szokta meg, hogy évszázadok óta Európa közepén él. Ő még mindig azt gondolja, hogy ennek a közösségnek egy új tagja és ezért kedvesnek és barátságosnak kell lenni mindenkivel.”
„Szeretem Magyarországot… Igazából semmilyen különleges okát nem látom ennek… csak egyszerűen szeretem.”

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr846582165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nami 2009.07.28. 21:32:04

Szerintem minden békétlenkedő öreg néninek el kellene olvasnia hogy láthassa hogy nem mindenki utál minket...És persze nem mindenki dobál rozsomákot a szomszéd kertjébe!:)

Mi volt eddig és hogyan tovább? « Vash kuckója 2.0: Hereföld blog 2010.01.01. 15:22:18

[...] Hát magyarok vagyunk nem? [...]

Klaudia 2012.01.18. 19:41:00

Uristen, hova hanyjak?!?!?! Undorito!!!!!! (elnezest!)

Klaudia 2012.01.18. 19:42:12

En a fotorol beszeltem, nem a nyugdijasokrol. Ez a no egy HANYAS!!!!!!

Eva 2012.01.21. 15:34:27

Magyarsag? Az mar reg elmult. Mar az Anyanyelv is itt ott letezik. Most minden yes ok a sok haraso utan.A nyelvet mi mar masra hasznaljuk. A magyar buszkeseg? Ugyan mar.........

Vash 2012.01.21. 15:46:00

Ne haragudj, de én még magyar vagyok és ez azzal is jár, hogy az anyanyelvem is magyar, így a magyarság részét képezem (nálam még az ékezetek is működnek). Másra használjuk a nyelvet? Mire? És előtte mire használtuk? Nem tudom mi az a "haraso". Szomorú, hogy ennyire rossz véleménnyel vagy, remélem ez változni fog.
süti beállítások módosítása