"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Még mindig LOST c. rovat

2009. március 20. - Dharman
Na, kérem szépen faszt jor szítbelt.
Folytatódik a Lost diadalmenete!
Újabb elképesztő rész után vagyunk. Akik magukhoz tértek, annak most írnék pár sort.
Epizód címe Namaste.
Ehhez csak annyit fűznék, hogy „Nama what?”.
Alapjáraton az epizód olyan volt mintha filler lenne, de nem! Képzeljünk el egy hullámvasutat. Na ez a rész volt a vasúton a klikk-klikk-klikk (felkapaszkodás a magasba). Ezután őrületes száguldozás várható.

 

 

Király volt látni az Ajira Airways szigetre csapódását…akarom mondani azt, ahogy Frank szépen letette a gépet arra a kifutópályára, melyet Sawyerék a 3. évadban eme kényszerleszállásnak építettek. Mert Ben már valszeg ekkor tudta, hogy rajta fog ülni ezen a gépen és ez a gép le fog zuhanni. Magának építette. WTF! Ezen a teórián továbbkelve, akkor valószínűsíthetjük, hogy Ben is visszajut a múltba, hogy a későbbi embereinek hírül adja, hogy kezdjék el építeni. Az is lehet, hogy mindezt a fiatal kori önmagának mondja el. Na az lenne még érdekes.
Aztán „időeltolódás” megvolt? A villanás előtt még este volt, a villanás után nappal.
Apropó villanás. Sun és Lapidus miért nem 1977-be érkeztek és Jackék miért oda?
Amit kicsit furcsálltam a részben, hogy Jack, Kate és Hugo mennyire lazán kezelték, hogy ők most 2007 helyett 1977-ben vannak… Mindenesetre érdekes lesz látni, hogy hogyan illeszkednek majd be ebbe a társadalomba (Hurley szerintem könnyen, ő mindig is olyan hippis fazon volt).
Miután a repülő a nagy sziget melletti kis szigetre landolt, Ben át akart evezni a nagy szigetre. Sun azonban kegyetlenül átbaszta, mondván „ Benjamin Geciember Linus most én fogok dirigálni, le is ütlek, oszt majd mi átmegyünk Lapidus barátommal a fő szigetre, addig meg vegetálj, de drága”. Így is lett. Jut eszembe…maradt még ott ladik és valszeg az Ajira túlélői fognak rálőni a jövőben az odateleportálódó Sawyerékre. Király!
Az előző részben megszülettet baba Ethan. Nem volt nagy meglepetés , de Juliet arcán felvinnyogtam amikor most megtudta :D
Arra számítottam, hogy a szerelmi 4szög unalmas lesz és elrontja a sorozat hangulatát, de eskü még élveztem is, ahogy a szerepek felcserélődtek. Sawyer szívatja Jacket (gerincsebészből lett worman :D), Juliet szívatja Katet, Kate kétség kívül vágyakozik Sawyer után, Juliet meg Jack után és vica-verza. Hurleyt szeretik, ő a konyhába került :D. Amit megfigyeltem, hogy Juliet Kate-et is oda helyezte ahol ő dolgozik, így szemmel tudja tartani, nehogy félrekúrjon Sawyerrel.

 

Ami a legjobban tetszett ebben a részben, amikor Jack meglátogatta Sawyert: Heló Jack, kérsz egy sört…ohh és mellesleg…hozzám képest te egy fos vezető voltál és a negyedik évadot is jól elkúrtad ezzel. „de én kihoztam az embereket a szigetről”. „és most újra itt vagytok vazze, úgyhogy térdelj és szeress”
Oltás volt gyerekek, de nagyon.
Mondom, király :D.

 

Sayid is feltűnt 1977-ben. Sawyeréknek nem volt más választásuk, ellenségként kellett kezelni őt. Kicsit ironikus, hogy míg az első évadban Sawyer volt Sayid fogja (a kínvallatásos részben), most ez is fordítva történik.
Volt egy olyan érzésem, hogy Sawyer már nem Sawyer többé. Ő LaFleur. Új élete lett, egy jobb élet és a visszatérő O6 egy nagy púp a hátára („Bring em’ in before they screw up everything we got here”). Azt hiszem LaFleur soha nem fogja elhagyni a szigetet (nem is akarja) és valami azt súgja, hogy az „Incedens” vagy a „Purge” alatt életét fogja veszteni. Ne legyen igazam. Az tuti, hogy ő már csak a szigeten lehet boldog. Valahol meg is értem. Ott volt a kinti világ az O6-tel, akik soha nem bíztak benne, most meg itt egy kis falu, ahol mindenki bízik benne és szereti.
Radzinsky is megjelent. Ugye ő az az ipse, akinek az agya felkenődött a Hatch falára. Kiderült, hogy ő tervezte (valszeg a többit is) és ezért is rajzolhatta fel profin a térképet a csapóajtóra, amit anno a 2. évadban láthattunk.
Itt jönne egy újabb teória. Ugye a Hatch a szonáris kerítésen kívül épült meg az ellenséges területen. Ezért is építették a föld alá. Mérőműszerekkel észlelték, hogy hatalmas sugárzás van a földben, pont a bunker alatt. A sugárzás valószínűleg a Jughead nevű hidrogénbomba lehet. Ekkor azt mondhatták, hogy OMFG és több száz tonna betont öntöttek rá, hogy ne legyen veszélyes a környezetre és ez lesz az a betonfal, amit a hatchben láthattunk Na majd kiderül.

 

Újra feltűnt a fiatal Ben. Erről csak annyit szólnék, hogy a kis kölök baromi jól játssza a szerepét és a hasonlóság is félelmetes az idősebb Bennel :D „Nice to meet you Ben”
Újra feltűnt Christian Jack Halott Apja Vagyok Shephard is. Amikor Sun és Lapidus a barakkok felé ténferegtek, beinvitálta őket az egyikbe, majd megmutatta nekik az 1977-ben készült csoportképet, melyen Jackkék vannak. Erre Sun mondta azt, hogy WTF én meg arra a női alakra mondtam, aki a kísértetházban látszódott Sun mögött a homályban. Clair? Vagy baki? A baki kizárt. Ez LOST vazze :D
Egyesek látni vélték a füstöt is, amikor az ajtó magától kinyílt. Christian a smokemonster? Akkor Clair is az? És a suttogásokkal mi a helyzet? Teória: Ugye Miles is hallja a halottakat. Lehet a többiek is, de csak néha. Ezek a halottak pedig a régen élt Dharmas emberek. Másik teória: a múlt (vagy éppen a jövő) és a jelen között alagút nyílik, amin átszűrődnek az adott idő zajai, így a suttogások, amik csak nekünk tűnnek suttogásnak, mert az alagút másik végén lehet normál beszédek.
A Widmore által említett háború hamarosan elkezdődik, lehet már el is kezdődött. Nekem van egy olyan sanda gyanúm, hogy Faraday teóriája, miszerint nem lehet változtatni a jövőn nem lesz helytálló. Ha igazam van, akkor vajon elkerülhető a purge vagy már mindneki halott a szigeten? Esetleg a sziget sem létezik?
Mint már mondottam volt, ez is egy k. jó rész volt, kafa színészi játékokkal, az epizód elején baromi jó számítógépes grafikával és tonnányi válasszal. Kérem a következőt…jaa és egy Volkswagen Dharma van-t is ha lehet :P
MLMCS??????

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr186582247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása