"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Hősök 2. évad 7.rész Hogy is volt?

2008. július 27. - Dharman

Azzal nyitunk, hogy Takezo Kensei rászokatja Hirót az ópiumra, ami első hallásra nagyon vicces, sőt másodikra is, mert a beszakadt kis japán nem tud elteleportálni, csak összefüggéstelenül motyogni. Geci ez az angol szamuráj. Hiro helyzetén nem javít a kovácslyányának dacos vallomása sem, én Hirót komálom, mondja, Kensei pedig nekilát történelmet hamisítani/változtatni, Japánt akarja elfoglalni és hasonlók. A SZE és a Néma (aki nem is az) Ukrajnában fényképezik Iszák hernyós képeit, és próbálnak valamiféle rendszert találni bennük. Felhívják Mohit, figyeljél már, kaptál te fegyvert a Cégtől? Mert az egyiken éppen azzal vigéckedsz, meg van egy olyan is, amin már halott vagyok. Mohihoz ekkor jön meg Niki/Dzsesszika, a SZE meg felgyújtja a képeket.

Bob kissé idegesen arra kéri Mohit, hogy mozgassa a seggét, mert evakuálják a Cég kórházát, ahol éppen feltűnik Parkman és Néten is. Parkman mindenkit képbe hoz gyorsan: megvan a faterom, ő gyilkolja az öreg hírókat, és most Bobra vadászik. Néten Niki/Dzsesszikával szemez egy sort, "mi dugtunk nem?" mondja a tekintete, "el ne pofázd, mert letépem a töködet" válaszolja gondolatban a szőkecsaj. Ugrunk a jövőbe, Emó és műír csaja a kihalt New Yorkban mászkál, de nem sokáig, mert egy csomó biohazard ruhás ember érkezik, és elfogják őket, "nem vagytok betegek?" kérdezik kissé sürgetően, és mindegyik olyan ideges, mint az egyszeri magyar gárdista a Kék osztriga bárban.

Kler arra ébred, hogy Veszt készített neki reggelit, otthon a házában, ami nagyon-nagyon nem jó ötlet, mert a) a SZE nem tudja, hogy Kler randizgat, b) a lakás tele a SZE szemüveges képeivel, és ne feledjük, hogy ő volt, aki elrabolta Vesztet is, hogy nyomkövető izét fecskendezzen bele (két vonal a vállon). Le is bassza menten, mint a pengős malacot, pedig Veszt csak mutatni akar valamit neki: benne vannak az újságban, illetve a gonosz csírlídör, aki repülő fiút látott, és ezért hülyének nézi mindenki - na persze, a Cég meg le fog csapni Vesztre és rajta keresztül Klerre is. Baj van, baj, baj van, baj.

Ugrunk, Bob ideges, mert nem nagyon akar meghalni, Néten meg kérdezgeti, hogy mégis, bazmeg, miért akar benneteket kinyírni ez a ParkmanFater? Nagyon gecik lehettetek vele. Bob terve: Mohi és Niki/Dzsesszika beadja a vírust id. Parkmannek, és kész, szépen meghal. Mohinak felébred a lelkiismerete, én ugyan be nem adom neki, de beadod, kispofám, üvölti Bob, ellenkező esetben itt mindenki meghal. Niki/Dzsesszika majd "meggyőzi" ParkmanFatert, hogy ne ugráljon feleslegesen, és minden okés lesz. Nem jó terv, mondja Bob, az aranycsinálós képessége bíró bürokrata, majd a Parkman gyerek mentális képességeivel állítják le a jóembert, az kell nekünk. Matt vonakodik kissé, de úgyis beadja a derekát.

Japán, Hiro széjjelszakadva az anyagtól, a kovács sajnálkozik, hogy igazán nem volt valami fasza ötlet ennyi puskát/ágyút készíteni Fehér Szakállnak, egyedül a kovács lyánya van úgy vele, hogy még ebből a szarból is ki lehet mászni, elővesz egy eszközt a lajbija ujjából, kiszabadítja magát, majd radikális elvonókúrát indít meg Hirónál, aki mindent lilában lát. Mire az őr visszaérne, Hiróból kimegy annyi cucc, hogy elteleportáljon, Kensei ideges lesz. A jövőben Emót és a csaját fertőtlenítő zuhanynak teszik ki, ami a képek alapján fáj, és mindenképpen az szükségeltetik hozzá, hogy az alanyt két oldalról rángassa legalább egy vegyvédelmi ruhába öltöztetett gyökér. A végén Emó találkozik egy ügynökkel, aki közli, hogy ő márpedig halott, van neki halotti bizonyítványa is, szóval mi a faszt is keres a városban, a fertőzés leghalványabb jele nélkül? Ja, a kibaszottul idegesítő csaját deportálják majd, király.

Kiderül, hogy 2007. március 20-án jelentették az első ismert fertőzést, majd a Shanti vírus beindult, és kinyírta a bolygó lakosságának 93 százalékát. (Mondom én, hogy Bob terve szar.) Gyógymód nincs, mindenki retteg, Emó szembesül azzal, hogy a vírus hetente annyi embert nyír ki, hogy egy egész raktárépületet meg lehet tölteni a hullákkal - ezt meg is mutatják nekünk, király. Vissza a jelenbe, Parkman Mollyhoz megy, hogy a kómában fekvő kislánytól bocsánatot kérjen, de inkább átmegy önsajnálatba, ami senkit nem érdekel. Aztán amikor aszongya, hogy "szeretlek", a lány agyhullámai megindulnak, van remény. Mohi Niki/Dzsesszikának magyarázza, hogy a vírus nem egy életbiztosítás, hiába hiszi azt Bob, hogy majd Mohi vére fasza ellenszer lesz. Erre megjelenik Díel, a halott férj (tehát id. Parkman iz in da hauz), amitől Niki/Dzsesszika megzavarodik, hát még attól, amit az ex-manus mond neki: ezzel a vírussal mindenkit ki fogsz nyírni.

Bob az irodájában gubbaszt, és a biztonsági kamerákon keresi ParkmanFatert, Nétent meg egy számára ismeretlen fickóról, bizonyos Adam Monroe-ról kérdezgeti. (Ő az a faszi, aki Emónak hagyta az üzenetet Montrealban.) Bob szerint Adam meggyőzte őket, hogy ők, mármint az első generációs hírók összetartoznak, és csak úgy menthetik meg a világot, ha összefognak. Bob rámutat, hogy Adam áll a gyilkosságok hátterében, ParkmanFater csak eszköz neki - a csávónak ugyanis istenkomplexusa van, járványokkal és hasonlókkal akarta elpusztítani az emberiséget, hogy a túlélők majd egy szép, új világot építhessenek maguknak. Bobék bezárták, de két hete megmenekült. Ja, és mellékesen azt is hozzáteszi, hogy Emó nem halt meg, amitől Néten kiborul kicsinyég.

Emó a jövőben a muterral találkozik, akit nem ismer meg. Az amnézia nem kifogás, mondja a muter, emlékezned kell, mert te vagy a legerősebb híró. Ja, és tesód is van, de már meghalt a járvány kitörésekor. A muter azt kéri tőle, hogy menjen vissza az időben, és változtassa meg a múltat. Emó ekkor nagyon összeszorítja a száját, és a szemöldökét is, majd flashbackkel, és emlékezni kezd, a muter már meg is van, tortát hozott neki kiskorában. Nahát, csudálatos ez. Veszt és Kler smárol a kanapén, közben valami fos popzenét hallgatnak a csaj telefonján. Kler el akarja mondani, hogy a SZE az apja, de Veszt félreérti az egészet, így nem mond semmit, és ekkor ki jön be a lakásba? A fater! Veszt menekülne, de Kler mondja neki, hogy hát igen, ez az én apám, ne szarj be. Veszt inkább elszáll.

Régmúlt, Hiro Fehér Szakáll táborát méregeti immáron tiszta fejjel, és ugyan a kovács lyánya lebeszélné a cselekvésről, Hiro vissza akar menni elpusztítani a fegyvereket, és észhez téríteni Kenseit. A jelenben ParkmanFater megint belemászik Niki/Dzsesszika agyába, Díel képében, Mohi meg csak nézi, hogy most mi a fasz van. Bob bejön, és lelövi Díelt, legalábbis képzeletben, de ezt Niki/Dzsesszika már nem tudja megkülönböztetni a valóságtól, így leveri Mohit, lenyúlja a vírust, és indul Bobra vadászni. Nagyszerű kis terv volt ez, kérem szépen. Hiro beteleportál a táborba, egészen pontosan a lőporraktárba, ahol széjjelríbol mindent, és fel akarja robbantani az egész hóbelevancot. Kensei jő, aki még mindig nagyon ideges a csaja miatt, és ezért kardozni kezd Hiróval. Kensei a csörte közben lever egy mécsest, kigyullad a szalma, Hiro elteleportál, a hőse meg cafatokra szakad a sátorral egyetemben.

Bob megmutatja az Emóról készült videófelvételt Nétennek, de megjön Dzsesszika (Niki pihen) és módszeresen széjjelveri a tölgyfaajtót, ajaj. A zajra Parkman is elindul, de a faterja megint bezárja az elméjét a gyerekkori lakásba, ahol Molly várja. Dzsesszika bejut Bob irodájába, és megindul a szemüveges felé, de ekkor Parkman a faterját is beteleportálja a saját csapdájába. Néten próbálja meggyőzni Dzsesszikát, hogy nem kellene marhaságot csinálnia, mire a szőkecsaj a saját karjába gyakja a vírust. Matt és ParkmanFater eldumcsiznak a múltról, Matt összeszedi magát, és kimegy a szobából Mollyval együtt, a fatert meg ott hagyja a szobába bezárva. Odakint Molly megébred, ParkmanFater meg bekómálva hever a padlón.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr146582261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Batgirl 2013.05.21. 20:06:11

atyaeg a mexikano-tesokat surgosen ki kene nyirni,durvan idegesitoek...hajra zach!:)
süti beállítások módosítása