"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Hősök 2. évad 5.rész Hogy is volt?

2008. július 13. - Dharman

 

Utólag is elnézést kérek az elmaradásért, de annyi a dolgom é a program, hogy ihaj és így lég nehezen megy a hogyvoltozás. De akkor lássuk, hogy miből élünk.

Molly szegény kómában, Parkman és Mohinder meg civakodnak egy kicsit, a vége az, hogy Mohi marad gyereket ápolni, Parkman meg megy a fater után, akit 25 éve nem látott, és nem nagyon érti, mit keres egy képen a Petrelli-szülőkkel, meg a többi gazemberrel. Mi sem. Maunikát faggatják a rendőrök, hogy is volt azzal a helikopterrúgással? A Van Damme óvodába teccett járni? A rendőr kérdezi, hogy felismeri-e a csávót az előző esti atlétikáról, de a csaj tagad, mert be van szarva a gengszterektől. Emó mű-Írországban pocol a mű-ír akcentusos barátnőjével, és még mindig azon hisztizik, hogy kinyissa-e a dobozt, vagy sem. Inkább dug megint. Barom.

Yeah, Veronica Mars iz in da hauz, azaz Kristen Bell, aki Cork városának kikötőjében faggatja az Enterprise egyik matrózát Emó hollétéről, és közben olyan szikrákat szór a keze, mint Palpatine császáré a Csilagok háborújában. Nemszakállas Néten Manhattanben cseszegeti Parkmant, mert továbbra is az anyjára van ráakadva, ne baszogasd már az anyám, még képletesen sem, hallod? Parkman megy Philadelphiába, hogy megtalálja a fatert, és mivel Néten is menni akar, mondja neki, hogy akkor repüljünk, öcsém, az gyorsabb. Nem vagyok én teherszállító repülő, mondja a bukott politikus, és ezen röhögünk, mert vicces.

Emó szarban van, mert megtudja, hogy keresik, és ettől minden ír bűnöző ideges lesz, a csaja tesója meg különösen, de csak azért, mert szerinte Emó jó parti. Nahát. Maunika kolleganőjét jobban izgatja a csaj képessége, mint őt magát, ez a szál sem fogja megemelni a vérnyomásunkat. Parkmanék megérkeznek a fater lakásához, ahol a nyomozó bevallja Nétennek, hogy a csávó 13 éves korában lépett le tőle, és fosik. Berontanak a lakásba, ahol a fater egy vadászpuskával fogadja őket, de nem sokáig, mert bilincsbe verik. A fater azért ideges, mert ő is kapott egy olyan képet, mint PetrelliMuter és HiroFater. Mollyról meg csak annyit mond, hogy bazmeg, védtem magam, a csaj meg az agyamban kurkászott. Tessék, Parkman, elbasztad. ParkmanFater elmeséi, hogy évekkel ezelőtt találtak egymásra az öreg hírókkal, és csak a világot akarták megmenteni. Néten azt tanácsolja Parkmannek, hogy másszon bele az apja fejébe, de ennek nem lesz jó vége, mert annak még erősebb képességei vannak.

Ó jaj, Maunika arra megy haza, hogy Májka zongorázik, mindjárt nekilát ő is, mert ezek szerint nem csak a tévében látott cuccokat tudja utánozni. Mohinder hívja a Szemüveges Embert, baj van Mollyval, nem vihetem kórházba, mit tegyek? Kler faterja a Néma társaságában Moszkvában mászkál, legalábbis a fosul odavetített háttérben a Krásznájá Plóságyot vélem felfedezni - pedig Odesszába indultak egy résszel ezelőtt. Mohi a Céghez akarja vinni Mollyt, hátha azok segítenek rajta, de ez a SZE-nek ez nem tetszik annyira. Parkman leveszi a bilincset az apjáról, az meg elmeséli, hogy amikor rájött arra, hogy tud mások gondolataiban olvasni, elkezdte kihasználni a népet, szóval jó nagy gennyláda volt. Néten a világ megmentéséről akar többet tudni, de nem nagyon jutnak semmire. A fater becsalja a fiát egy szobába, ott bemászik az agyába, és elkezdődik egy fasza kis trip, Matt sitten találja magát, Nathan pedig az atomrobbanás utáni New Yorkban. Mondta ParkmanFater, hogy nem csak a gondolatolvasás a képessége.

Ando-kun egy szakértővel vizsgáltatja Hiro üzeneteinek azon részeit, amiket megevett az idő vasfoga, a csávó segít neki, így megtudhatjuk végre, ki dugta meg a kovács lányát 1671-ben. Ott tartunk éppen, hogy megvan a gazok tábora, lehet menni a kovácsot kiszabadítani, de előtte közjáték: Májka megmutatja Maunikának, hogy neki is van különleges tulajdonsága, sőt, elmondja, hogy DL falon járt át, az anyja meg totál elmebeteg. Mutat neki egy képregényt is, amiben Iszák már régen megrajzolta az utánzó hősnő alakját. Mohinder, Mohinder, mekkora fasz vagy te öcsém, bevitte Mollyt a Céghez, ahol menten kap egy új küldetést: be kell gyűjtenie valakit, egy csajt mégpedig, gondolom Maunikát. Mire annyit mondhatna, hogy basszameg, előjön Dzsesszika Niki testéből és meg akarja fojtani Bobot, de Mohi megsokolózza. Maunika elmegy ugrókötelezni, azt hiszem érthető, hogy erről nem írunk.

Emót a csaja hazaviszi naiv festményekkel teli lakásába, és mivel Emó nem ért a művészetekhez és a memóriája is kaputt, azt mondja, hogy nagyon fasza képeket fest. Muhaha. Aztán előveszi a dobozt, és nem dugnak, hanem kinyitja, de előtte megígéri, hogy nem változik meg tőle. Pandora szelencéje felpattan, benne egy útlevél, lóvé, repjegy és egy fotó Nétenről. Emó felpattan, eliszákosodik a szeme, és elkezd festeni, de nem tudjuk, mit. VeraMars megérkezik a kocsmába, és kérdezősködik Emó felől, egy olyan képet mutogatva, amitől a gyerekek megállnak a fejlődésben. Emó csajának a tesója mindent tagad és fenyegetően lép fel, na ez az, amit nem kellene, mert jön az áram a csaj kezibűl, annak meg nem lesz jó vége. Bob a Cégnél Nikivel beszélget, akit még tíz perce Mohinder rázott agyon a sokkolóval. Amint kimegy Bob, Mohi nekilát kiszabadítani Nikit, de az nem akar elmenni, mert neki gyógyulás kell.

Nathan rémálma egyre szarabb, önmaga összeégett arcú másával találkozik, Parkman pedig a cellájában egy csecsemőt és a nejét látja. A fater nagyon kemény tulajdonsággal bír, ilyen anyagért van olyan ismerősöm, aki a fél karját odaadná. Miközben Parkman egy börtönőrrel, Néten meg saját magával verekszik, a rémálomvilág falai szépen kezdenek leomlani, és egyértelművé válik, hogy ez a két bolond éppen egymást veri félholtra, mert ParkmanFater belemászott az agyukba. Ez jó volt, habár kiszámítható. Magukhoz térnek egy kicsit, és Néten talál egy képet, amin Bob feje látható, a vérrel írt jellel díszítve. Japán, középkor, Hiro és Kensei mennek Fehér Szakáll ellen, akinek annyi embere van, mint égen a csillag, de sebaj, mert... És itt ér véget a mese, mert az üzenet elmosódott. Maunika tévézik, és hasznos dolgokat tanul, értsd: karate. Megjön Mohinder, hogy elmagyarázza neki a dolgokat.

VeraMars telefonoz, nyugi, mondja, csak egy embert öltem meg, most mitől vagy ennyire kiakadva? A vonal másik végéről visszahívják, mert szarban a haza - a faterjával beszél, ezen nem szabad csodálkozni. Emo festményén egy épület van, előtte ő és a csaj, a ház maga valahol Montrealban. Telefon, kiderül, hogy a csaj tesóját kissé elégette a szőkecsaj, tragédia, kérem szépen, tragédia. Kirsten Bellnek jól áll a gecinő szerep. Ennyi volt erre a hétre, annak örüljünk, hogy Mazsa és Alehandró nem szerepelt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr976582265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anett 2008.07.17. 14:14:49

hellóka!2 kérdésem lenne számodra, mert sajnos ezen ismereteim hiányosak: Petrelli mamának mi a képessége?? És SZE-nek (aki mellesleg Kler apja:)?Várom a válaszokat!Puszi.

Róbert 2008.07.17. 17:28:20

SZia! Azt mi is csak sejtjük, hogy Petrellimutternak van képessége, de, hogy konkrétan mi, az MÉG nem derült ki. A Szemüveges Embernek valósznűleg nincs, de bármit hozhat még a 3. évad :D Jut eszembe a 3. évad az usában szeptember 22-én kezdődik :D AZt hiszem jobb lesz mint a 2. :D Egyébként ma hozta meg a GLS a Hősök 1. évados DVDpakkot :P "Hogy is volt" várhatóan vagy ma este vagy holnap...
süti beállítások módosítása