"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Hősök 2. évad 1.rész Hogy is volt?

2008. június 12. - Dharman
Príviuszli on Hiróz...
Szal' ott hagytuk abba, hogy Hiró 1671-be ugrott vissza extraordinöri képességével Japánba, miután Emóval kicsinálták az évad geciemberét, Sylart. Péter Emó Petrelli csaknem felrobbant a nagyköltségvetéssel összeállított tér közepén, de szerencsére Néten jött, felkapta és felreptette a fellegekbe (és ott robbant fel), ezzel is megakadályozva, hogy a díszlet tönkremenjen. DL meghalt, Niki/Dzsesszika és Májka nem :( . Kler és a Szemüveges Ember, aki mellesleg Kler apja, boldog volt. Molly a fura kislány pedig aszonta, hogy létezik egy olyan gonosz ember, akihez képest Sylar lófing. Egyébként ez utóbbi nem halt meg, lefolyt a csatornába és most gyűjtögeti az erejét...
Az első képkockákban a képesség nélküli Mohinder narrál (ehhez legalább ért). Kezdődik a 2. évad...
A rész címe: 4 hónappal később. Vivát!
Mohinderrel nyitunk, amint épp löki azt a sok hüye sódert valami vírusról, ami olyan mint a pestis, csak a különleges képességűeket pusztíccsa. Az előadás nagyszerűségét az is szemlélteti, hogy a hallgatóság kb 8 emberből áll annak is csak fele van ébren. Az előadás végén egy Bob nevű szemüveges alak megszólítja emberünket, aki erejét fitogtatva falhoz nyomja rögvest...mert mit szólítgatja meg őt mindenféle szemüveges alak he? Ekkor Bob meghívja Mohindert inni, amire még ő is rábólint.
Magya és Alehándró (2 új karakter) menekül...Amerika a cél, azon belül is Mohinder apja (nyugi, ő már megmurdelt), aki majd meggyógyítja őket és elveszi különleges képességüket...vajh mi lehet az...
Vágás.
Kler cica és Bennet (aki mellesleg Kler apja) az új gimnáziumba mentek, hogy Kler beiratkozzon és megkezdhesse tanulmányait. Bennet kéri Klert, hogy ne feltűnősködjön (nevet is változtattak Butler-re - menekülnek a cég elől); pl ne szakítsa le tőből az egyik lábát, majd növessze vissza rögtön az első nap. Igazán odafigyeló apa. Ehhez képest rögtön úgy indít a cicánk, hogy egy autó elé lép, amiben egy srác rögtön szemezni kezd vele. Na akkor ő lesz a fiúja és talán még képessége is van valami... Király....
Vágás.
Hiro következik, akit éppen meg akarnak nyilazni. Hironak ez baromira nem tetszik, így fogja bal heréjét egyik kezében, másikban pedig Takezo Kenseit és elteleportál.
Matt Parkman közrendőr egy túszejtésnél iktat ki embereket. Kiderül, hogy ez az egész csak játszásiból történik; felmérik a képességeit. Átmegy a teszten és kap egy csilli-villi nyomozói jelvényt.
Kler-cica kémiaórán van és az apai jó tanácsnak engedelmeskedve próbál nem feltűnősködni, tehát kezét nem azért teszi bele a kísérleti eszköz lángjába, mert unatkozik, hanem azért, mert köcsög. Itt tűnik fel másodjára a Nagy Ő és a nevét is megtudjuk: West. No nem kell félni, én majd nem ezt a nevet fogom használni nála, de ne együk olyan forrón a kását, mert összeégeti a nyelvünket és a szájpadlásunkat!
Szóval flörtölnek beszélgetnek mindenféle értelmetlen dolgokról...olyan ez mint egy ultragagyi tinifilm...
Vágjunk!
Magyáék menekülnek...
Cut!
Matt NYOMOZÓ iskolába megy, méghozzá, hogy elhozza onnan Mollyt. Mint kiderül ő, Molly és Mohinder egy háztartásban élnek boldog házastársi életet (feleségétől elvált). Mit szólna ehhez a gyámügy...
Molynak még mindig rémálmai vannak, amit a hülye picsa le is rajzol a suliban. A tanárnő ki is akad és így fordul Matthez: Mi a fosnak rajzol ez a kislány gonosz szemöldökű szemeket furcsa félDNS-jelekkel?? Azért mert két apja van, akik egymást rakják....polcról polcra?
Ando-kun és Hiro apuka alias Kaito jön, meg Nathan Petrelli, szakállban, de ő csak háttérben, talán nem is kellene észrevennünk. Állítólag Kaito már 4 hónapja várja Hirot, hogy felbukkanjon. Ando-kun, hogy az öreg ne unatkozzon, újságot visz neki, amiből kipottyan egy cikk-cakk ollóval félbevágott kép saját magáról és a képre egy félbevágott DNS van rajzolva. Kaito egyből levágja az üzenetet: 24 óra múlva meg fog halni. Hát, ahogy érzed....
Vág!
Szőrös Néten és Agéla anyuka Péterről beszél. Anya azt hiszi,hogy halott és csak az Emo haját levághatta vóna, de most már mindegy. Angéla Nétent okolja Péter haláláért, amiért nem követte a jövendölést az első évadban. Gonosz vagy te anyám, húzzál innen, mondja Néten. Így is lesz. Az ajtón kifordulva Angéla is talál magááról egy fél DNS-es képet. ORDENÁRÉ!
Vágdzsunk!
Miután Hiro és Kensei elterepolt...elerepol...el...ehh nehéz szó...elteleportálódik, Hiro elkezdi nyalni Kensei seggét, aki kiakad és a kardjával fenyegetőzve ilyet szól: a faszt fogok én Kenseinek csicskulni...dugja fel magának a pénzét...kapjátok be gyíkok...én leléptem!
Egyszóval ez a Kensei nem is az igazi volt. Az igazi ott fülel a fa mögött és lassan előbújik. Emlékezetes jelenet következik: Hiro leveszi a szemüvegét és tovább fényezi Kenseit, akin egy maszk van. Kenseiünk leveszi a maszkot és kiderül, hogy egy gaijin (fehér ember). Hiro néz...majd felveszi a szemüvegét :D. Ezért a 2 faszért érdemes lesz nézni ezt az évadot :D
Vág!
Bennet (aki mellesleg Kler apja) gyorsmásolóban dolgozik, patronokat tölt stb. Egy huszonéves pöcs a főnöke, aki csicskáztatja is rendesen. Na de Bennet nem sokáig hagyja magát...elfogy a türelme és előjön a nem szép éne.
Vágás!
A szemüveges Bobról kiderül, hogy a cég embere és, hogy a cég 30 évvel ezelőtt alapult. Feladatuk: a különleges emberek felkutatása, megvédése és felügyelete.
Szeretné, ha Mohinder ellenszert találna arra a vírusra, ami majd a hősök kipusztulását fogja okozni. Mohi azzal jön, hogy há' bolond vagy te ember...ehhez baromi sok zsé kell, nekem meg nincs. Ekkor Bob arannyá változtat egy mokkáskanalat. Pénz kell? Itt van ni!
Vág!
Magyáék menekülnek, majd Magya egy utánfutónyi menekültet rejtélyes módon kinyír. A halottaknak fekete szmötyi folyik a szemeikből. Asszem én Magyáékat kb annyira szeretem, mint Nikit. Ennek örömére ugorgyunk!
Kenseiről kiderül, hogy egy pénzéhes angol szoldos, aki mellesleg alkesz is. Szar-szemét-szar alak! Mialatt Hiro a hőstetteit ecsetelgeti és rátér arra, hogy a kardkészítő lányával már össze kellett volna jönnie, megjelenik a lány és felpofozza: hogy képzeled, hogy pénzt adunk és hagyod, hogy a banditák felégessék a falut és elrabolják apámat? Kensei Hiróra mutogat és igazából szarik az egészbe. Szerintetek Hiro kézbeveszi a dolgokat és Kenseinek öltözve véghez fogja vinni mindazokat a tetteket, amiről apja mesélt még neki annó? Hát amilyen kiszámíthatóra sikerült ez az évad, megvan rá az esélye. De most Kensei megelégeli hősünk pofázását (egyrészt nem érdekli, másrészt meg be van baszva) és úgy orrba nyomja, hogy az elterül.
Benettéknél..uhh...akarom mondani Butleréknél meghitt családi vacsora zajlik. A szemüveges ember (aki mellesleg Kler apja) és Kler cica hazudoznak, az öcsi kussol anyuka meg csókolózik Mr Muggles-szel (mi is annak a ronda kutyának a magyar neve?) A szemüveges embernek hívása érkezik Mohindertől. Itt derül ki, hogy Mohinder próbál beépülni a cégbe és belülről szétrohasztani. Eeeeeez igen.
Magyáék eközben menekülnek...
Kler felhívja az apját (aki mellesleg nem is Bennet, hanem Néten). Lelkiznek kicsit, Néten elküldi Klert a búsba stb... Eközben valaki figyeli Klert az ablakon át, de ez a alaki nem a fáról lesi, hanem a fa lombkoronája mellől. Ő West, aki nem mellékesen tud REPÜLNI! Üdvözlény Flájingmen 2.0! Néten eközben belenéz a tükörbe és a szénnéégett (fiygelitek 3 duplabetű :D) mását látja. Uhh asszem lesz mit mesélniük a készítőknek az elmúlt 4 hónap történéseiről.
Kaitót egy köpenyes alak magával rántja a Devoux rezidencia tetejéről. Pufff. Ma te vagy a leggyengébb láncszem...Viszlát! Ando-kun lenéz rájuk, de nem látja a köpenyest. Úgy néz ki geciemberünk túlélte a zuhanást!
Végül, hogy Magyáék mellett más alakok is rombolják a színvonalat ruccanjunk el egy utolsó jelenetre Írországba. Itt borzalmas ír akcentussal manusok nézelődnek és keresnek egy konténert. Az egyik konténerben egy frissen nyírt, rövid hajú, félmeztelen alak feszeng. Várjunk csak...ő EMÓ!!!! Él és van új frizurája! Köszönjük!
Nem mellékesen energiacsóvákat lő a megszeppent ürgékre és kiderül, hogy szarra sem emlékszik a múltjából.
Hát nagyjából íg történt. Szinkronról nem sokat tudok mondani, de majd jövő héten belehallgatok. Ez bizony egy hosszabb rész volt, de legközelebb már egy tömörebb összefoglalót olvashattok...

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr536582273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anett 2008.06.14. 06:42:21

Juhj Hősök hogy is volt!!!!! juhj de jó!!!! :):):) olyan rég olvastam már ilyent, de ez eszméletlen jó:):) remélem a jövöben is lesz:):)Pusziii

Róbert 2008.06.14. 07:13:31

Sziia :)Boldog névnapot ezúttal is!A jövőben is lesz ilyen, amíg ilyen aranyos olvasóim vannak :DPróbálom szerda esténként feltölteni, de ha ez nem megy, akkor is csütörtök estig felkerül ;)Az a gond ezzel, hogy újra kell néznem nekem is az aktuális részt és ez azért elég sok időt elvesz,ugyanis fél 8ra érek haza minden nap. Egy szónak is száz a vége (nálam) próbálom tartani a színvonalat és próbálok olyan dolgokat is leírni, amit az egyszeri néző talán nem vett észre az epizódban :D

Anett 2008.06.14. 16:20:55

Köszi a köszöntést:) a jövöben is olvasni fogom a hogy is volt-okat:):)légy jó!ÜdvAnett
süti beállítások módosítása