"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Orvos a Bandában 1.rész

2007. szeptember 17. - Dharman

Vendégblogger bloggerkedése következik:
Rendel: Dr Iszákos Zoltán 

Történetünk egy kisvárosban játszódik (személyiségi jogokra hivatkozva a várost nem nevezném meg), ahol egy átlagos élet elé néző fiú sorsa egyik pillanatról a másikra óriási fordulatot vett! Kiderült, hogy rákos!
Na jó...nem! Csak gondoltam feldobom kicsit az anekdotánkat :) Kezdem elölről!
Szóval! A nevem Zoli, 21 éves vagyok, jelen pillanatban nem dolgozom és nem tanulok (erre majd egy másik alkalommal kitérek)! Májusban egy vakbélműtéten estem át! Ez az "élmény" (milyen érdekes, hogy az embert ért negatív hatásokat is az "élmény" szóval illetjük, amikor ennek gyanúsan pozitív töltete van...) olyan mély nyomot hagyott bennem, hogy már akkor elgondolkoztam azon, hogy szeretném másokkal
is megosztani, napról napra lebontva, hogy hogyan is zajlik egy ilyen, hátha (lelkileg) segítséget ad az esemény feldolgozásához! Utólagosan ugyanis örültem volna, ha lehetőségem lett volna egy ilyen beszámolót olvasni, ugyanis lelkileg jobban meggyötört ez az egész, mint fizikailag! Aztán most, hogy kiderült, valószínűleg most vesekövem is van (ÉRTITEK? 21 ÉVESEN...habár orvosi kutatások igazolják, hogy a vesekő legvalószínűbb kialakulása elsősorban a 20 és 60 év közötti FÉRFIAK körében a legjellemzőbb)!

Írásaimban meg fogom nevezni pontos forrásaimat (könyv címek, linkek feltűntetésével), ugyanis véleményem szerint semmi szükség arra, hogy téves információk halmazával untassam a közönséget! Éppen ellenkezőleg!
A rovat célja a megfelelő és érthető információk összegyűjtése mindazon betegségekről, amelyekkel bárki, egyik pillanatról a másikra szembekerülhet (tapasztalatból mondom...), segítvén ezzel a lehető leghiggadtabb hozzáállást! Higgyétek el! Nagyon fontos, hogy higgadtak maradjunk! És OPTIMISTÁK!
Igen! Ha a kedves olvasó azt sejtené, hogy kialakult nálam a hipochondria egy bizonyos vállfaja, akkor jól sejti! :)
Máris itt az első fogalom, amit tisztázzunk is, hogy pontosan mit jelent:
HIPOCHONDRIA: "Az egyén egészségi állapotának abnormális mértékben túlzásba vitt téveszmeszerű aggályos
megfigyelése." -->a hipochonder állandóan attól fél, hogy beteg lesz! E fogalom részletesebb tárgyalását szintén a későbbiekben fogom megejteni, ugyanis nagyon fontos, hogy beszéljünk róla! Tudtátok például, hogy felmérések szerint az orvosokat felkeresők 5%-a hipochondriában szenved? Tehát valójában semmi oka nem lenne, hogy orvoshoz forduljon (vagy legalábbis nem olyan jellegű orvoshoz kellene fordulnia, mint amihez fordult...) ?!
Na mindegy! Azért még van mit gyakorolnom ezen a téren, de már egész jól tudok bizonyos tüneteket produkálni :) Amúgy összefoglalva én magam is hipochondriának nevezném a bennem kialakult furcsa viselkedésmódot, de (ezt eddig nem fejtettem ki a barátaimnak sem, mert nem volt kedvem, ráadásul olyan jó amikor cukkolnak vele...:)) szerintem ez inkább egyfajta "furcsa" érdeklődés a különböző betegségekkel kapcsolatban!
A rovat hamarosan indul az első cikkel, melyet úgy döntöttem a kronológiai sorrendnek megfelelően a vakbél műtétem, illetve maga a betegség kivesézésével (milyen jó kis szójáték tudva, hogy éppen vesekövem van :) ) , illetve személyes tapasztalatok hozzáadásával kezdem!
Addig is jó egészséget kívánok minden kedves Blogolvasó Kispajtásnak:
                                           Dr Iszákos
 

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr886582311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Enzsel 2007.09.18. 19:10:52

Kedves Dr. Iszákos!Örömmel várom az első elkészülő cikkét! :)

Zoltán 2007.09.18. 19:18:39

Tisztelt Enzsel Úr!Köszönöm érdeklődését, hamarosan elkészül az első anyag! Remélem legalább ekkora élvezetet fog okozni önnek, mint a bemutatkozás is! :) Dr. Iszákos

Annamária 2007.09.20. 18:55:44

Hajrá Gergő!!!!!!! :P

Róbert 2007.09.20. 20:07:21

Igen Gergő, HAJRÁÁ!!! Ki az a Gergő?:S 

Annamária 2007.09.23. 12:00:07

Hát Zoli Gergő! Én tudom!:PÉn meg Noémi!Ezt meg Gergő(álnéven Zoli)/Zoli(álnéven Gergő) tudja. Szóval érted?! Tök világos,nem?...Vagy nem???:D

Róbert 2007.09.23. 13:30:12

Ki az a Noémi:D ÉS most leleplezted mindenki előtt, így már nem csak te és a noémi tudja, kiazanoémi és ki az a zoli... mi vaaaan?:D

Zoltán 2007.09.24. 19:01:41

Köszönöm Nami :D Igen Vash, mi tudjuk, hogy ki az a Gergő! Gergő=Zoli=Dr Iszákos :D ez kurva jó :D ZoliGergő:D hehe :D:D:D ROBIIIII! KÉRDEZHETEK VALAMIT?! :D:D:D:D:D:D

Róbert 2007.09.24. 19:18:36

Iszákoskám inkább pihenjen! Eleget kérdezett ma! Kezelgesse a manduláit és írja meg mit érzett a kezelés alatt:D A viszont látásra! 
süti beállítások módosítása