"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Csigák az űrben

2007. május 13. - Dharman

Egy személyzet nélküli robotrepülő 2,5 tonna ellátmányt és 50 csigát szállít a nemzetközi űrállomásra (ISS).
A szerkezetet hordozó Szojuz rakétát a kazahsztáni Bajkonurból lőtték fel pénteken. Az orosz Progress 25 űrrepülő szállítmányban étel, víz, levegő, üzemanyag, és az űrállomás működtetéséhez szükséges elengedhetetlen felszerelések találhatók, továbbá néhány film és könyv, amiket az ISS személyzete kért.
A robotvezérelt Progress 25-ön ember nem utazik, csak 50 darab csiga. Az állatokon azt vizsgálják majd, hogy miként regenerálódnak a szövetek a súlytalanságban.
Az ISS tagjai – az orosz Fjodor Jurcsikin és Oleg Kotov, valamint az űrben tartózkodás amerikai rekordját éppen megdönteni készülő Sunita Williams – december óta vannak az ISS fedélzetén. Az asztronauták pénteken az ISS és a Progress 25 randevúját gyakorolták, a találkozóra a tervek szerint kedden kerül sor.
forrás: index

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr256582359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása