"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

10 dolog, ami téged is érdekel, de félsz rákérdezni

2014. november 04. - Dharman

1. Belepisilhetek az óceánba?

A Procter & Gamble (higiéniai termékeket gyártó vállalat) felmérésében a megkérdezettek 2/3-a ismerte be, hogy pisilt már az óceánba és több mint a fele mondta, hogy többször is. Ez azonban mégsem számít szennyezésnek, mert a vizelet 95%-a víz és szimpla só, tehát ezek az anyagok nem idegenek az óceánnak. Egy dolog nincs az óceánban, ami a vizelettel belekerül, ez pedig a karbamid nevű szénalapú anyag, ami segít a testnek megszabadulni a nitrogéntől. Az óceánkutatók szerint, amikor a karbamidban lévő nitrogén keveredik a vízzel és ammóniává alakul, az végül az óceán növényvilágának szolgál majd táplálékul. Win win.

b5bdc201d9cd3e75a53a72cea80231e2a38b54efb0c0505e5458d61b9380d7f5.jpg

2. Mi a helyzet a medencébe pisilésről?

Egy időben kitört a pánik, mert tanulmány azt közölte le, hogy klórozott medencébe pisilés miatt cián-klorid termelődik, ami hasonló a könnygázhoz. Az igazság az, hogy ez bekövetkezzen, ahhoz az kellene, hogy a medence vizének fele klórból álljon és ebben az esetben inkább foglalkoznál az olvadó bőröddel, mint a pisiléssel. Szóval kémiailag biztonságos medencébe pisilni, de a közös érdek mégis azt kívánja, hogy inkább látogass el a mellékhelységbe. Senki nem akar a sárga pisifelhődbe pancsolni.

17oglf5su7i00jpg.jpg

3. Miért jön rám a kakálhatnék egy csésze kávétól?

Csupán pár kortyot ittál, de már elkezd mozgolódni a belsőd és WC-t kell keresned? Ezzel a kávé szenvedélyének hódolók nagyjából 50%-a így van. A kávé stimulálja az izom-összehúzódásokat a vastagbél kimeneti nyíláshoz vezető szakasz mentén, így ha már van legalább egy golyód a csőre töltve a kávé tutira szabadjára fogja engedi.

5200b10fad1ca79a7b18d755f41f22070f396bbce435534a1267fdf81ef069b8.jpg

4. Miért vagyok másnapos?

A rövid válasz erre természetesen az, hogy túl sokat alkoholt fogyasztottál az előző nap/este. Mégis mi az a bizonyos dolog amely arra készteti a testünket, hogy ilyen keménye büntessen minket. Itt nem csak egy dolog jön szóba, hanem több tényező összessége. 1, az alkoholtól többet kell pisilnünk, amely ilyen módon felgyorsítja a kiszáradást. 2, az alkohol fogyasztás felgyorsítja/megnöveli a gyomorsav termelődést, és lassítja a gyomor ürítési mértékét, és ezen mind két tényező rosszulléthez illetve hányáshoz vezet. 3, a gyakori ivás a véredény tágulást okoz, amely ilyen módon fejfájáshoz vezet. Ezeket mind összerakva mit kapsz? Életed legrosszabb reggelét.

5. Miért van reggelente merevedésem?

 Habár a modern tudomány a mai napig még mindig eléggé bizonytalan ennek a jelenségnek a kapcsán, az erről született teóriák viszont meglehetősen érdekesek. Először is hívjuk ezt a jelenséget tudományos nevén, azaz, „Nocturnal penile tumescence – Éjszakai pénisz duzzadás”. Ez egy teljesen természetes folyamat amelyet egészséges férfiak akár 3-5x is tapasztalhatnak éjszakánként független attól, hogy éppen mit álmodnak. Egyes teóriák szerint ez a testi folyamat azért jön létre, hogy megnyújtóztassa magát a „cavernosum” izom (a két szivacs szerű régió amely vérrel telítődik meg azért, hogy az erekció létre jöhessen), a másik megoldás lehet, hogy azért duzzadunk, hogy elkerüljük azt, hogy bepisiljünk álmunkban.

morning-potter-morning-wood.jpg

6. Miért izzad a tenyerem, amikor ideges vagyok?

Orvosilag, amikor valakinek nagyon izzadós a tenyere ezt „Palmar Hyperhidrosis”-nek nevezzük, és ezt két egymástól eltérő dolog idézi elő: érzelmi stressz, és az, hogy a tested így próbálja szabályozni a testhőmérsékletet (hőszabályozás). Ez a kettő szorosan összefonódik, amely eléggé bonyolulttá teszi a dolgot, tehát nézzük egyszerűen, hogy mi is történik valójában. Annyi az egész, hogy amikor izgatottak vagyunk, félünk, vagy idegesek vagyunk, ez reakciót indít meg a vegetatív idegrendszerben amely stimulálja az eccrine mirigyet az arcodon, tenyereden, talpadon, és a hónaljadban. Emiatt történik az izzadás.

abc_abc_kimmel_hanks_sweat_110228_wg.jpg

7. Miért csak az egyik orrlyukam dugul be egyszerre?

Mert az orrlyukaid jó haverok, akik megosztják a munkát. Komolyan. Még amikor nem is vagy beteg, akkor is csak az egyik orrlyukad végzi a nagyobb melót, míg a másik csak lazsálgat. Betegen az az orrlyukad lesz kidugulva, ami épp a nagyobb munkát végzi.

5bedae4e47d294925f6bf4c801ebec2a.jpg

8. Egészséges visszatartani a bélgázt?

Az eregetés természetes része az emésztési folyamatnak. Ha érzed, hogy jön, akkor enged ki. Mi van akkor, amikor a környezeted rossz szemmel nézne rád, ha megtennéd és inkább visszatartod? Az inger általában ilyenkor tovaszáll, a gázok viszont nem, és ez nem is olyan jó a beleidnek. A ki nem durrantott gázok puffadást okoznak, melynek következménye lehet, hogy kitágulnak a beleid, sőt még aranyered is lehet. A jó hír az, hogy ha mondjuk egész nap benntartod, akkor is azonnal ki fog jönni, amint elalszol. Az öngyulladástól azonban nem kell tartani.

farting.jpg

9. Miért hányok, ha nagyon szédülök?

Röviden: Mert az agyad azt hiszi, hogy a testedbe méreg került. Három okból kifolyólag hányhatunk. Az egyik,hogy az agyunkat valami megbolygatja, a másik, hogy a belünket turbózza fel valami, a harmadik pedig valami hormonális ok (pl. terhesség). Amikor a szemed valami szokatlant lát (pl egy felgyorsult ringlispilről), az agyadhoz olyan infók jutnak el, hogy gond van. Az agyadat tehát becsapják ezek a körülmények és kiadja az utasítást a gyomrodnak, hogy jó lesz kiadni a méreganyagot. 

0f3dd447be1b5a56fb86b3bb3d438ee689a2acad2ce23fd829cd1bf9a4074cf8.jpg

10. Miért van a férfiaknak mellbimbójuk?

Nagyon leegyszerűsítve azért, mert az anyaméhben először mindannyian úgy indulunk, hogy nők vagyunk. Csupán csak a 60 nap körül kezdenek el dolgozni a különböző nemi hormonok, és ezután dől el, hogy a születendő egyed nőnemű, vagy hímnemű lesz. 

ManWithPiercedNipple.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr996838899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

josno 2014.11.05. 12:58:46

Van még olyan aki VALÓBAN azt hiszi,h a születendő gyerek neme nem a fogantatáskor dől el? Középiskola, biológia óra,X meg Y kromoszóma...

lócitrongy 2014.11.05. 13:52:14

a neme eldől, de ettől még az elsődleges nemi jelleg mindenkinél női, egy ideig...meglep, h hermafrodita vagy, mi?

Stefi Schneider 2014.11.17. 16:56:45

Miért van egy bikinis csajszi az orrlyukas résznél? Nem kritikaként mondom mert egy bikinis csaj bármilyen szöveghez elfogadható illusztráció, csak érdeklődésképpen

Dharman · http://herefold.blog.hu/ 2014.11.17. 17:09:42

Köszönöm kérdésed. Igazából ezek közül akartam válogatni:
m.blog.hu/he/herefold/image/2010-08-03/6583399/takony3.jpg
m.blog.hu/he/herefold/image/2010-08-03/6583399/takony2.jpg
m.blog.hu/he/herefold/image/2010-08-03/6583399/takony1.jpg

Aztán eszembe jutott, hogy "Hé, talán egy bikinis csaj még jobb lenne ezeknél, hiszen az bármilyen szöveghez elfogadható illusztráció, a takony meg olyan izé." :)
süti beállítások módosítása