Adott a helyzet: beígértük, hogy pizza lesz vacsorára, apu pedig azt, hogy bevásárol hozzá. De közbejött egy munka, ezért csak késő este ér haza. Ahogy PONT ma mindenki más a családból. Otthon pedig csak egy kicsike, csenevészke sajtocska van, a hűtő is majdnem üres. Hogyan csináljunk ebből pizzát?
Menjünk be a kamrába, és találjunk egy zacskó penne tésztát. Örüljünk meg neki, és döntsünk úgy, hogy rakott penne lesz pizza helyett. A pennét kezdjük el főzni, közben pedig kapcsoljuk be a sütőt, hogy előmelegedjen. A hűtőből szerezzünk két csomag pulykasonkát és egy fél csomag paprikás szalámit. Ezeket fogjuk és aprítsuk össze. Sopánkodjunk hangosan (bár senki sem hallja, csak a macska) hogy ez biza kevés lesz, és a hűtő mélyéről ássunk elő még egy csomag szalámit, ami félig sima, félig paprikás. Aprítsuk hozzá ezt is a többihez. Vágjunk fel egy fej vöröshagymát, majd hirtelen felindulásból szedjünk ki egy fél répát a hűtő aljából, mossuk meg és reszeljük a többihez, jó lesz az bele.
Jöhetnek a fűszerek. Nézzük meg a dobozt, amiben tároljuk őket, és szörnyülködjünk el azon, hogy nincs otthon se oregánó, se bazsalikom, de még csak pizza fűszerkeverék sem. Ellenben kaporból van három csomag is. Találjunk egy csomag chilisbab fűszerkeveréket, és olvassuk el a hátulján, hogy ebbben legalább van oregánó. Találjunk még egy fűszerkeveréket, aminek a tasakjának a tetejét valaki levágta, így csak sejtjük a hátulján lévő receptből, hogy magyaros sertés. Örüljünk meg annak, hogy ebben meg van bazsalikom. Úgyhogy kész a megoldás: 1 rész ismeretlen fűszerkeverék, 1 rész chilisbabos. Eszméljünk rá, hogy van kertünk, a kertünkben meg petrezselyem. Szedjünk a kertben petrezselymet, miközben a macskánk terrortámadásokat intéz a lábunk ellen. Mossuk meg és vágjuk a többihez. Mármint a petrezselymet.
Vajazzunk ki egy tepsit, a tésztát szűrjük le és borítsuk a tepsibe. Adjunk hozzá egy konzerv sűrített paradicsomot, sok-sok ketchupot, a fűszereket és minden egyebet. Keverjük addig, ameddig el nem oszlik benne minden szépen egyenletesen, közben pedig káromkodjunk, hogy miért nem választottunk egy kicsivel nagyobb tepsit.
Most jön a sajt. Mivel kicsi a sajtunk, ezért a lehető legkisebb lukon reszeljük, így majd talán megadja azt az illúziót, hogy sok. Szórjuk be a tetejét a sajttal, és toljuk be az egészet a sütőbe, kb. 170 fokon 20 perc alatt készre is sül.
Bármelyik hozzávaló szabadon felcserélhető!
- 1 csomag penne
- 1 kis darab saj
- 2 felbontott csomag pulykasonka
- 1,5 csomag szalámi
- fél répa reszelve
- 1 fej hagyma apróra vágva
- olaj, só (a tészta vizébe)
- egy csokor friss petrezselyemzöld, fél csomag magyaros sertéssült(?) fűszerkeverék, fél csomag chilisbab fűszerkeverék
- 1 db 140 grammos paradicsompüré, sok kechup
Ja, és hogyan lehet nagyon kevés sajtból pizzát készíteni?
Hát sehogy.
Jó étvágyat!