"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Modern Japán Műfordítás: Kyarí PamyuPamyu: Tsukema tsukeru (きゃりーぱみゅぱみゅ - つけまつける)

2012. február 20. - Dharman

Figyelmeztetés: a következő poszt a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat tartalmaz, ezért megtekintését CSAK erős idegzetűeknek ajánljuk.

Ha felkészültetek, kattintsatok a továbbra!

Egy barátom mutatta a következő videót. Először sokkolt. Nem akartam soha de soha többet hallani. Aztán azon kaptam magamat, hogy egy hallgatás után mocsok módon beleette magát a fejembe. És akkor rájöttem.

Ez a kulcs a megvilágosodáshoz!

Olyan tanítás van benne, amit ha az ember megért, egy szempillantás alatt rájön az élet értelmére, s a további napjai boldogságban, nyugalomban telnek. Igen ám, csakhogy japánul van. Úgy meg nem mindenki tud. Mi igen, mert okosak vagyunk. Nagyon.
De a tanítás mélysége, s a dal tömörsége miatt úgy gondoltam, jobb lesz segítségül hívni a blog szakmai tanácsadóját, Chinamit, nehogy esetleg bármit is félrefordítsak. Ő pedig volt olyan kedves és segített, így elétek tárhatjuk ezt a magasabb rendű bölcsességet. A dalszöveget és a fordítást a videó alatt találjátok.

(Megjegyzés: a "とぅ CAME UP" gyakorlatilag lefordíthatatlan, azért került a szövegbe, mert kiejtve úgy hangzik, mint a "tsukema" vagyis a "műszempilla")

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr316584827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

杏桃来春 2012.02.23. 14:59:57

素晴らしい! (笑)

Japán Visszavág/日本の復讐: Modern Magyar Műfordírdítás: VV Zsófi – Rágógumi (風船ガム) « Hereföld blog 2012.03.05. 08:01:29

[...] még a műszempillás dalocskára? Ha emlékeztek, biztos vagyok benne, hogy azt kívánjátok, bárcsak ne így lenne. De van egy [...]
süti beállítások módosítása