"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Mi volt eddig és hogyan tovább: 2012!

2012. január 02. - Dharman

"Jöjjön hát a beígért számvetés az elmúlt évről. Lehet, hogy titeket ez nem érdekel, de évente legalább egyszer azért érdemes átgondolni, hogy mire jutottunk és ilyenkor kell kitűzni az új célokat is az elkövetkezendőkre, amit vagy betartunk, vagy nem." Írtam ezt tavaly és írnám idén is, de minek, amikor már egyszer leírtam...tavaly.

Gondolom mostanra mindenki végiggondolta a 2011-es évét, fogadalmakat tett és reményteljesen lát neki 2012-nek. A remény igen fontos és ami vele párosul, a pozitív hozzáállás, az is szintén elengedhetetlen. Most engedjetek meg pár sor nem épp ide illő gondolatot, aztán visszakanyarodunk a blogra. Még ilyenkor is, amikor a híradók napról napra egyre rosszabb, kétségbeejtőbb híreket szállítanak. A kétségbeejtő hírek mellett pedig egyre több a celeb hír. Részemről nem szeretnék sem rossz híreket, sem celeb híreket a híradókba, de sajnos egyiket sem tudom megváltoztatni. A nép választ, így a többség akarata szent. Márpedig ha a többség szívesen nézi a celeb-híradókat, melyben egyre gyérebb a tényleges és az életünkre kiható hír, akkor ezek bizony maradnak. A politikában is ez a helyzet. Döntünk, aztán a döntéseinket vagy siker koronázza, vagy szívhatjuk a fogunkat. Évek óta az az érzésem, hogy bizony döntsünk akárhogyan, valahogy csak a rossz és a rosszabb közül választhatunk. Mi a rosszabb? Olyanokat megválasztani, akik nem csinálnak semmit és azért szerepelnek a világsajtóban, vagy olyanokat választani, akik aktívan, nagy visszhanggal csinálnak ostobaságokat? 2011-ben elindultak folyamatok, melyek 2012-ben valószínűleg lezárulnak. Várom a végkifejletet.

A Hereföld Blogon is történtek, történnek változások, de a lényeg megmarad ugyanaz. Ez pedig a szórakoztatás/szórakozás. Láthatjátok, hogy a blog az újév alkalmából új ruhát kapott, amely reményeim szerint tetszeni fog mindenkinek. Akinek nem, az majd hozzá fog szokni. :) Az új dizájnnal kapcsolatban, ha kérdés, kérés merülne fel, írjatok és igyekszem teljesíteni az óhajokat, sóhajokat. A dizájn változása mellett történtek más, kisebb változások is. Ilyen például, hogy a menü kibővült a "Lámák" aloldallal, ezzel teljesült is egy tavalyi kérésetek. Részletekért katt az oldalra. Másik változás, hogy az eddig "kiragasztott" chatünket kitettem jobb oldalra, így mostantól a friss bejegyzésekért nem kell olyan sokat lefelé görgetni, a fórum-oldal eléréséhez pedig elég, ha a "CSEVEGŐ" elnevezésű képre kattintotok. Ide továbbra is várjuk a gondolataitokat bármivel kapcsolatban.

Harmadik kisebb változás pedig az oldalsó menükben ment végbe. Nem részletezném, igazából arra gyúrtam, hogy minél használhatóbb és átláthatóbb legyen az egész. Ezzel is tessék ismerkedni. :)

A bloggal kapcsolatos számadatokba nem nagyon mennék bele. Egyrészt mert a teljes látogatottságot ti is csekkolhatjátok a menük között, másrészt pedig azért, mert tavaly beállt a blog egy szintre és átlagosan ezt a szintet tartva teljesített. Ez látszik is, ha a tavalyi számvetés adatait megnézzük és kicsit utánaszámolunk (kicsivel több, mint a duplája 123.000 a látogatottság most).  Ezidáig összesen  1248 darab poszt született, amit  2466 darab kommenttel tarkítottunk.

Tavaly a Hereföldön volt időszak, hogy hárman is tevékenykedtünk annak érdekében, hogy minél sűrűbben frissüljön a blog és az az átlagosan napi 150-200 olvasónk ne unjon ránk. Ez a próbálkozás részint sikerrel is járt és ezúton is köszönöm Julcsi és Hitokiri részvételét ebben. A kezdeti lelkesedés azonban elfogyott (ekkor bukott el az a tervünk is, hogy naponta új poszttal jelentkezünk), ami érthető, hiszen vannak időszakok, amikor mérlegelni kell, hogy mi a fontosabb és bizony a blogolás nem egy olyan dolog, ami később megtérül. Cél/ötlet/szabadidő hiányában pedig nem is kell erőltetni a dolgot. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem olvashattok már tőlük több posztot, mert a régebbi írásaik is fent vannak és ha kedvük tartja bármikor küldhetnek be új anyagot, mint ahogy ezt ti is megtehetitek. Örömmel jelentem viszont, hogy kapott a blog egy új szerkesztőt (nem hivatalosan már régóta ír a Hereföldre), hosokawagracia személyében, aki ontja magából a posztokat. Kívánom, hogy tartsa meg ezt a jó szokását. :)  Tőle várható a jövőben sok recept, beszámoló, zenés posztok, japános és más írások. Tőlem pedig a szokásos + igyekszem azoknak is a kedvére tenni, akik annyira nincsenek oda Japánért.

Köszi az eddigi bizalmat és reméljük, hogy a 2012-es évben is velünk fogtok tartani!

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr116584715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása