"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Szemezgetés fórumról

2011. április 24. - Dharman

Szeretem, amikor magyar emberek úgy méltatják a "magyarokat", mintha ők kívülről (a lét egy magasabb szférájából) szemlélődnének és közük nem lenne a megfogalmazott mentalitáshoz. A bushido egy kínai sportegyesület? Szóval akkor ezt is lekoppintották a japánok. Vagy mégsem? Azonban a kedves fórumozótól nem várom el, hogy tudja, hisz ő is csak egy "hanyag" magyar, aki minimális utánajárás nélkül (vagy szövegértés nélkül) képes ilyen kritikákat fórumra vetni . ;)

Ricz mit mársz a magyaroktól?
ottvan például az animax..hanyag egy csatorna az biztos..szinkron hangokat nem bírom elviselni (a conannál még elmegy) ráadásul az animax egy anime csatorna..nem pókembert kéne nyomatni éjfélkor na tessék megint elkalandoztam..a bushido kínában egy sport egyesület nem?
Na egy kis koppintás google barátunktól:
A japán kultúra és alapeszménye a bushido Európaiak először 1542-43 táján léptek partra Japánban. Történelmi léptékkel mérve viszonylag rövid ideig élvezhették a hely (azóta elhíresült) vendégszeretetét, mert 1638-ban Tokugava sógun a katolikus felkelők leverésével véget vet itt tartózkodásuknak, száműzve minden katolikust és magát a vallást is betiltva. Ezzel kezdődik Japán XIX. század közepéig tartó elzárkózása a nyugati világ elől. 1853-54 táján egy amerikai tengerész, Perry lesz az, aki expedíciójával elérve Japánt újra kopogtat a zárt ajtókon és végül el is éri, hogy a szigetország kereskedelmi és diplomáciai kapcsolatba lépjen a világ nyugati felével.
(satöbbi)

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr156584343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cella 2011.04.24. 21:37:58

Az internet csodálatos... Mindenki szót kap válogatás nélkül... Ez benne a gyönyörűségesen csodálatosságosan szívmelengető :D

Csilla 2011.04.25. 10:09:54

Erre csak ezt a klassziust tudnám idézni: "You’re Not Deep You’re Not An Intellectual You’re Not An Artist You’re Not A Critic You’re Not A Poet You Just Have Internet Access"
süti beállítások módosítása