"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Hasznos japán kifejezések tanodája

2011. január 28. - Dharman

Itt van újra a rovat, méghozzá csomó új kifejezéssel! Az első helyes megfejtő (aki lefordítja a párbeszédet) pedig esélyes az év végi nyereményre! Részletek az előző hasznos kifejezések posztnál! Jó szórakozást hozzá!

花子さん: 初花は13さいの時でした。でも牡猫に赤日がありますか。一週間からジロは初潮があります。そして二日間から自分のところから動かない。どうしたのですか。。。ないしゅっけつかなあ。。。

マルトン先生: 月の物が変なね。じゃあもう一切れのマルレンカを下さいませんか。

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr46584071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jamaal 2011.01.28. 18:47:50

Hanako: Az első menzeszem 13 éves koromban volt. De a kandúroknak van menzeszük? Egy hete Dzsiro első vérzése van.(?) És két napja nem mozdul a helyéről. Mi baja van? Talán belsővérzése van...? Sensei: A havi dolgok különösek, mi? Akkor nem adnál még egy szelet marlenkát? az udvariassági formát tarthatnád az egész párbeszéd alatt, azzal amivel elkezdted. :)

Vash 2011.01.28. 19:09:32

PING PONG :) Igen, a 初潮 is első vérzést jelent, mint a 初花. Szal 1 hete elindult a dög első vérzése és még mindig tart... A 月の物 pedig szintén a menzesz egyik szinonimája, de igazad van, mert havi dolog :D. AZ 赤日 pedig inkább szlengben használatos. Az udvariassági formula meg tök jogos... most már nem írom át a posztban, de akkor az 動かない-nál és a 変なね-nél a masu-os formát képzeljétek oda. Gomen a hibákért :S Legközelebb még figyelmesebb leszek :) Ja, és jár a here! :D

Csilla 2011.01.29. 10:04:10

Akkor én meg itt és most szeretném bejelenteni a diszkrimiciót ellenző bizottság és azon blogolvasók nevében, akik nem tudnak japánul írni, olvasni, de még öltözködni sem (legalább ketten vagyunk), hogy bikmak és kérem én is (és természetesen a társaim és Cica is) felvételem az év végi nyerésesélyesek névsorába, ami nem összekeverendő semmiféle halállistával, ámda jutalom jár érte! Köszönöm! Az udvariassági formulát meg tőlem aztán beleképzelheted a szövegbe, ha attól jobban érzed magad! Uff!

Vash 2011.01.29. 10:07:15

Ugyan már, hát Te soron kívüli nyertes vagy! Tudod Cica meg már látta Egyiptomot is, pedig ő egy plüss, így örüljön annak is, hogy cica lehet! :)

Csilla 2011.01.29. 11:38:46

Soron kívüli? Nyertes? Akkor jó, minden meg van bocsátva, bár Cica nevében nem nyilatkozhatok! Ő elég haragtartó plüss, hiszen mégiscsak egy hercegnő, nem könnyű kiengesztelni.
süti beállítások módosítása