"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Háborogjunk (giga poszt, mert megérdemlitek)

2010. január 24. - Dharman

Kezdeném azzal, hogy már alapjáraton az háborgásra adhat okot a Tisztelt Blogolvasó Kispajtásaim körében, hogy ilyen ritkák lettek a háborgós posztok. A naiv ember azt hihetné, hogy mindennel meg vagyok elégedve, minden klappol. Azonban azt nem szabad elfelejteni, hogy magyar vagyok és mint ilyennek, soha semmi sem jó. Íme tehát a magyar ember kedvenc rovata újból. Remélem a végére mindenki készül és nekiindul meglincselni például a közértes nénit, amiért lyukas tejes dobozt adott el.  Előre szólok, hogy már most nem tetszik amit írok, igazán minősíthetetlen bejegyzés következik, amitől garantáltan felforr az agyvized. Ez persze engem úgy fog érinteni, mint egy lightos pacifing a mezőn.

Bemelegítésnek kezdjük egy kis politikával:

Megvan a választások időpontja.  Április 11. El kell menni szavazni, hogy egy másik párt is ordenáré módon meglophassa az országot az elkövetkezendő négy évben. Persze, ha engem választanának meg, tudnám, hogy hogyan lábalhatna ki az ország a fosból. Először azonban lássuk a problémákat.

  • Hogy legyen az ember boldog egy olyan országban, ahol ő felszedi a kutyája után a szart, de másik 9 millió társa nem, hogy nem szedi, de még saját maga is teleszarja az ország minden zegét-zugát?
  • Hogy legyen az ember boldog egy olyan országban, ahol a pénze egyre kevesebbet ér és ugyanekkor egyre kevesebb lesz a fizetése is?
  • Hogy legyen az ember boldog egy olyan országban, ahol a munkába/iskolába indulók buszát öregemberek foglalják el, akik ráadásul olyan agresszívak és büdösek, hogy megközelíteni sem mered őket?
  • Hogy legyen az ember boldog egy olyan országban, ahol a lakosok irigyek egymásra és ahol a csapatszellemet is kibelezve hajították a dögkútba?
  • Hogyan legyen az ember boldog egy olyan országban, ahol tizenéveseket erőszakolnak meg, majd brutálisan ki is végzik őket?
  • Hogyan legyen boldog az ember egy olyan országban, ahol nap mint nap arról hallani, hogy az egyik házba molotov koktélt dobtak, a másikra pedig sortüzet adtak le?
  • Hogyan legyen az ember boldog egy olyan országban, aminek a fővárosa is lakhatatlan a BKV és egyéb sztrájkok miatt?

Na majd én megmondom: Mondjon le az összes politikus!
Mondjon le az összes rasszista, szélsőjobbos kutya!
Mondjanak le az öregek!
Mondjon le az alja nép, aki nem becsületesen keresi meg a FULL-HD TV-re valót és azok is, akik ártanak az embertársaiknak.
Mondjon le a TV2 vezérigazgatója!
Mondjon le Kiszel Tünde szemöldöke!
Végül de nem utolsó sorban: mondjanak le a BUTA, IDEGESÍTŐ, IDEGESÍTŐEN BUTA emberek.
Visszatérve picit a közlekedésre... muszáj, mert nap mint nap közlekedek busszal és BKV-val és van pár baromira idegesítő dolog...

Hogyan érheted el azt, hogy embertársaid ne háborodjanak fel, amikor tömegközlekedsz:

  • Fürödj télen is legalább két naponta. Egyszerűnek tűnik ugye? Hát mégsem tartják be sokan. Persze a naponta még jobb lenne, de ne legyünk telhetetlenek.
  • Megértjük, hogy dohányzol, de mielőtt felszállsz ne szívj még egy utolsó slukkot amit utána a tömegközlekedési jármű utasterébe engedsz majd ki.
  • Nyugodtan kajolsz a buszon, héven stb. és mindenki kinézi a szádból? Ne egyél nagyon illatos kaját. Mindannyiunk szájában összefut a nyál és/vagy hazafelé tartunk éhesen. Ez geciség tőled. (a princesstől is, hogy lefújja a mozgólépcsőre az illatot)
  • Ha az ajtóban állsz, akkor szállj le a megállóban. Nem férünk el, csak fele annyian melletted.
  • Zsúfoltságban a táskádnak csak a kezedben tartva van hely, ne hagyd a hátadon, mert felháborodunk.
  • Igaz ez csak a kisebbségieknél és a nagyon menő parasztgyerekeknél fordul elő, de ne hallgasd hangosan a telefonon a zenét! Kurvára nem érdekli a többi utazót.
  • Ne visítozz, mint egy szülni készülő coca, még ha kevesen vannak a járművön, akkor se.
  • Ha összepisilted, kakiltad, vagy neadjisten büfizted magad, próbáld meg lecserélni a ruhád, hogy ne abba bűzölögj nap mint nap.

Ennyi lenne. Egyik sem túl bonyolult vagy ilyesmi, mégis egyszerűbb lenne az élet, kevesebb lenne a feszültség a tömegbunyó, a Jóban Rosszban és az utálkozó tekintet.

Ha kellően felháborodtatok, térjünk rá egy másik undorító témára, a nyelvre. Most nem arra a hosszú szervre gondolok, ami az emberi szájban van (pfff...ugye, most ez is félreérthető), hanem a beszélt  és írott nyelvre. Ez a kis okfejtés nagyon sokrétű is lehetne, de kisebb bajom is nagyobb annál, hogy annyira belebonyolódjak.
Nézzünk szét környezetünkben. Nézzen szét mindenki. Egyre szűkebb azoknak a köre, akik képesek beszélgetni. A beszélgetést most az élménycserére értem és nem az érdekekről szólóra. Ha valakinek el akarsz adni valamit, vagy érdeked csak, hogy a másik közelében vagy és beszélgetsz vele, az nem más, mint kétszínűség és hiába hozza meg az anyagi nyereséget, tartalma mégis üres értéktelen (ha Te is ilyen vagy, akkor bocs, de én ezt így gondolom).
Itt egy példa:
Egy hétfőn hív egyik haver: „szia! Lenne kedved 7 körül találkozni és dumálni egyet?” Mondom én naná, milyen fura, hogy felhív. ”Akkor jó, gyere a kávézóba, egy hihetetlen jó ajánlatom van a számodra.” Na itt már leesett, hogy baromira nem kétoldalú élménycsere fog zajlani, hanem próbálják az én fejemet is át#&&@Đszni. Ilyenből köszönöm nem kérek, hál’ istennek még nem kattog a könyököm és az ínyem sem vérzik.
A 21. században eljutottunk a kommunikációnak arra a fokára, hogy bárhol vagyunk a világban, messze élő szeretteinkkel onnan is tudunk kapcsolatot létesíteni (értem most itt az „élőben” történő beszélgetést, hisz a posta régebben is működött). Beszéljünk most inkább a telefonról, Internetről stb.
A kommunikáció csonkulásáért az előbb említett médiumokat okolom. Miről is beszélek?
Arról, hogy törekszik mindenki lerövidíteni a beszélgetést. Persze erre most mindenki azt mondja, hogy mert így időt takarít meg. Én meg erre azt mondom, hogy a fenéket! Lusták vagyunk szabatosan és választékosan fogalmazni. Sokkal egyszerűbb benyögni egy „vok”-ot, vagy „sztem”-et.
Itt most még mindig nem azokat hibáztatom akik sms-eznek…egye fene, ott tényleg az a lényeg, hogy a másik fél valahogy megértse, mit akarsz közölni lehetőleg minél kevesebb karakterből.
Az új kor leghasznosabb találmánya a fiatalok számára a mindenféle messengerek csoportja. Van nekünk egy MSN-ünk, ami hasznos meg minden, mert telefon helyett ide is bepötyögheted az üzeneteidet, de az msn-es beszélgetések színvonala is lebutult az sms írás szintjére.
Ami engem baromira zavar:
Ott vannak azok a mozgó meg villódzó dolgok egyeseknél, amik betűket, sok esetben szavakat helyettesítenek. Most ki az úristen kíván azzal foglalkozni, hogy azokat a francos figurákat fejtegesse, ahelyett, hogy a tényleges kommunikációra figyelne. Ezekkel az emberekkel nehezemre esik társalogni. Mindenféle bántás nélkül, én örülök, hogy a usernek tetszik a csillogó embléma ahol két ember dug, de nekem akkor inkább írja le normálisan („Baszd meg”  a baszd szócska helyére tessék az emblémát képzelni). A helyzet mára odáig  fajult, hogy a jelentése sem az ezeknek az emblémáknak amit látsz, mert lehet, hogy egy futó ember jelenik meg a beszélgetésben, de ezzel emberünk azt akarja jelezni, hogy fosik.
Másik dolog, ami baromira zavar, hogy egyesek már az MSN-es kommunikációra is képtelenek. Legalábbis a bunkósság olyan szintjén élnek, hogy az már engem is zavarba hoz. Ha valamelyik barátod meglátogat, vagy levelet ír neked, akkor illik visszajelezni. Köszönsz, válaszlevelet írsz.  Internetes körökben ez már sokaknál nem szokás. Ellenben szokás szó nélkül offline módba kapcsolni és amikor felhívod telefonon, mert szeretnél vele beszélni, még ki is nyomja úgy, hogy vissza sem hív (több embernél tapasztaltam/tapasztaltuk és ezekkel az emberekkel nem volt rossz viszonyunk).

Ezeket a „jó szokásokat” a fiatalok szépen átültetik az életbe és azt vesszük észre, miközben próbálunk beszédbe elegyedni valakivel, hogy egy üres, sötét monitorral társalgunk, akit igazából nem is érdekel miről beszélünk, mert ő csak arra figyel, hogy begyűjtsön még egy ismerőst az iwiwjére.
Mi a megoldás? Sajnos nem tudom. Részemről az, hogy belenyugszok. Mást nem hinném, hogy tudnék tenni. Apropo... megvannak valakinek azok a mozgó gifek, ahol az egyiken egy néger csóka nevet, a másikon meg egy szakad öregasszony kalapban?

Beszélgetések a 21. századból:
(0:02) ...Hajnika... : a Harward az W vagy V?
(0:03) °¹ ъσҳєг­­­­ . 1: google:D
(0:03) ...Hajnika... : :W
(0:03) ...Hajnika... : bazmeg...
(0:03) ...Hajnika... : ennyit igazán besegíthetnél a házidolgozatodba :F

[15:23] <mrdeath> /kick mbs anyad
[15:23] <mrdeath> valakipls
[15:23] <mrdeath> :P
[15:23] * mrdeath was kicked by slug (anyad)
[15:23] <slug> bazdmeg
[15:23] <slug> melle taboltam :(((
[15:23] * Joins: mrdeath
[15:23] <slug> melle taboltam :(((
[15:23] <mrdeath> ..
[15:23] * Parts: mrdeath (Leaving)
[15:23] <slug> depocs
[15:23] <mbs> HAHA
[15:24] <jegHegy> rofl
[15:24] <mbs> ROFLROFL LOL LOL ROFL

Más...

A napokban miután a drága nagymamám meglátogatott és a kezembe nyomott egy jólfésült, hibátlan fogsorú kisfiúfejes csokoládét, amiben mellesleg 8 db csokiszelet van, felháborodva vettem tudomást arról, hogy már nem az a fiúcska vigyorog rajta, mint amelyik régebben tette. Elöntött a pulykaméreg és hirtelen nem is tudtam, hogy mit csináljak. A csokit vissza nem vághattam nagyanyámhoz, mondva, hogy ezt vigye vissza oda, ahonnan hozta, mert nekem nem tetszik az új zselés hajú fiúcska...és, hogy nekem a régi kell...
Egyáltalán nem vagyok pedofil és ha valaki ilyenre gondolna, hát az szégyellje magát. Csak mégis felháborító, hogy ez a bizonyos német csokigyár arculatot vált. És ha meg is teszi, hát nincs bennük semmi kreativitás? Mondjuk akkor rakják a csomagolásra a mostanra már biztos öreg kisfiút, vagy mondjuk egy kislányt. Vagy felőlem egy nagylányt, a szalonnát majszoló férjével. De ez mégis felháborító (az is, hogy és-sel és nem ésszel és de-vel kezdek mondatot) hogy ilyen alattomos sunyi módon kicserélték a 21. századnak eleget tévő képre. Mert ugye már a piros-fehér csíkos ingű, zselé nélkül félrefésült hajú fiúk már kimentek a divatból. Hova tűnt Wallie? Na itt a válasz. Ő is kiment a divatból! Ezért ne is keressétek, mert most helyette már biztos a "Hova tűnt Bradly Pitt" látható a tévékben.

Végezetül itt a megváltozott imidzsű csokoládé, a nevét eltakartam, nehogy azt gondoljátok, hogy ezt is reklámozom.

Most kérek elnézést mindenkitől, ha tele lesz hubával és értelmetlen szöveggel ez a bejegyzés, mert lassan negyed 1-van (persze ezt az írást időzítettem, így ti még ma, pontban 9:00-kor olvashatjátok) és álmos vagyok, meg flúgos is és ez a két komponens keveredve egy ilyen minősíthetetlenül bélsárra hajazó katyvaszt (van ilyen magyar szó?) hoz létre. Minden esetre még így is próbálok szórakoztatni, mert ilyen jó vagyok . Azt nem mondanám, hogy idegesíteni, mert akit idegesít ez az egész az nem olvas...aztán lehet, hogy mégis, mert várja, hogy történjék valami hirtelen vérlázító dolog, ami miatt szólhat a barátjának például msn-en, hogy nézze meg a blogot (ez persze majd megtörténik, csak legyetek mindig éberek). Na de most aki arra várt, hogy befejezzem ezt a szinten aluli posztot, az virulhat, mert lassan tényleg befejezem. 10:00-kor vizsgám van...igen vasárnap. Felháborító mi? Szerencsére ma még kaptok egy értelmes posztot is, amit Julcsi ír meg. Nem árulom el, de egy sitcom-ot fog bemutatni, amit többnyire szeretnek az emberek, főleg, ha fiatalok és van Comedy Centraljuk és a címe: Így jártam anyátokkal. Előre is izgulok miatta! Hajrá Julcsi!!!! Tessék kommentálni nagyon, mert megérdemli. Találkozunk holnap, a Vidám hétfő keretében. De jó lesz!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr796582749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cella 2010.01.24. 17:32:35

És még ma is háborogtunk egy sort, mert megérdemeljünk, hogy legyen min háborognunk :D Azért ez humor :)

Vash 2010.01.24. 17:36:07

Igazából a f@szomat a mai napba :D

Vash 2010.01.24. 17:36:40

és a Takiba is...mert megérdemli:)
süti beállítások módosítása