"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Hasznos kifejezések tanodája

2010. január 15. - Dharman

Új rovat, amivel péntekenként fogok jelentkezni. Itt mindig megtanulunk egy hasznos kifejezést, melyet nap mint nap bedobhattok a mindennapi beszélgetéseitekbe és elkápráztathatjátok a társaságotokat a csudaszép szókincsetekkel. Kezdjük talán valami egyszerűvel (köszönet érte Enikőnek és Lianának):

csucsul

Jelentése: Ha emberre használom, akkor édes, kedves, bájos, aranyos, imádnivaló, cukiság.  Ha tárgyra mondanám, akkor hasznos, tetszik, jó dolog.

Összefoglalva: Ami csucsul, az jó.

Példamondat: Ez a cica egész nap csak csucsul.

Használják: csajok és homokosok

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr376582713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anett 2010.01.19. 23:30:11

errefelé (borsod:) kicsit mást jelent. Én eddig mindig úgy hallottam, hogy aki csucsul az alszik. Például kisbabáknak szokták ezt gügyögni, hogy gyere csucsulni, vagy hogy csucsul a baba... stb. De ez a másik megközelítés is érdekes.

Vash 2010.01.20. 18:12:12

Igen, régebben én is ebben a kontextusban hallottam, de változik a nyelv. Ma már nem csak a cserépedény köcsög és nem csak a tengerpart homokos arról nem is beszélve, hogy lehet nem is vágom, amikor vágom. :P
süti beállítások módosítása