"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Ebichu, a házias hörcsög

2009. november 17. - Dharman

Az anime 1999-ben készült abban a stúdióban, ahol a Neon Genesis Evangeliont is legyártották.
A sorozat nem több mint 24 rész, és szerintem ez a szám untig elegendő is.

Hogy miért is különleges ez az anime? Ebichu egy beszélő hörcsög, aki nevét egy sajtról kapta. A kis beszédhibás hörcsög apait, anyait belead, hogy segítse a házimunkában a 25 éves gazdiját, aki mellesleg egy átlagos irodai alkalmazott és kétségbeesetten keresi az igazit. A filmben nincs is saját neve, csak ennyi: OL, vagyis Office Lady. Szerencsétlenségére a barátja egy semmirekellő pasas. Éppen ezért a rajzfilmben a neve is elég találó, Kaishounachi (semmirekellő, hasznavehetetlen). Szerintem Kaishonachi az a karakter, akivel majdnem minden férfi azonosulni tud. Ezért lehet, most kövezést kapok, de szerintem nézzünk magunkba egy kicsit és megtaláljuk ennek a karakternek a jellemvonásait.

Ebichu, süt, főz, takarít, mosogat, és minden házimunkát elvégez, annak érdekébe, hogy boldoggá tegye gazdiját. OL pedig viszonzás képen minden részben jól falhoz vagdossa, véresre üti szegény kisállatot.
A harmadik részben például Ebichu elmegy OL-lel a munkahelyére, és fejébe veszi, hogy segít OL-nek bepasizni. Ha máshogy nem is megy, hát hazugsággal próbálja meg becserkészni a férfi alanyt: A gazdám egy nagyon vonzó nő. Sok finomsággal etet, és sohasem bánt. Egy doboznál több cigit nem szív egy nap, és természetesen zöld vibrátora sincs neki. Mi több! Soha nem sz… na jó ezt ide már nem írhatom le. A lényeg az, hogy Ebichu eléggé beleéli magát a hazudozásba, persze csak, hogy segítsen. Aranyos nem igaz?

A szinkronszínészek között szerepel:

Mitsuishi Kotono, aki Ebichunak adta a hangját és más híresebb animékben: Eva (Misato); Dragon Half (Mink); Excel Saga (Excel); Noir (Mireille Bouquet).
Seki Tomokazu (a mihaszna): Card Captor Sakura (Touya Kinomoto); Neon Genesis Evangelion (Suzuhara Touji); Chobits (Hiromu Shimbo).
Tomizawa Michie alias OL: Sailor Moon (Hino Rei).

Véleményem szerint ezt az animét vagy szeretni fogod, a végletekig, vagy utálni. De az biztos, hogy szélsőséges érzelmeket fog kiváltani belőled. A rajzfilm kiválóan alkalmas japán nyelvtanulásra. Az epizódok elején átveheted az aktuális szavakat, tudnivalókat Japánról, ami a történet megértéséhez szükséges, na meg persze a poénokéhoz.
A grafika nem túl szép, de ennél az animénél ami van, az is tökéletesen megfelel. A zenéje nagyon félrevezető (gyerekes), de találó.
Végezetül annyit, hogy Ebichu egy echi anime, tehát tele van lightosabb szex- és más erotikusabb jelenetekkel. Ahol pedig nem "az van", ott a szegény kisállatkát bünteti a hálátlan gazdi, így hát itt a vér van túlsúlyban. Elsősorban semmiféleképpen nem azoknak ajánlom, akik most ismerkednek az animékkel. Könnyen elriaszthatja őket tőlük. Az olyanok adjanak neki egy esélyt, akik értékelik a perverzebb poénokat. Az állatvédők sem hiszem, hogy rajonganának érte.

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr716582551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Julcsi 2009.11.18. 22:55:22

Na ezt én nem nézem meg:)

Shougen 2011.05.06. 21:08:27

Én még nagyon régen láttam :) ennél fergetegesebb baromságot azóta sem találtam (talán a Seto no hanayome xD) tele tömérdek poénnal nem telt el úgy perc h ne fájt volna a hasam a röhögéstől csak ajánlani tudom mindenkinek aki 1 jót akar röhögni :DD
süti beállítások módosítása