"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Még 122 nap és 1 óra...LOST (Kérdések, melyek válaszokért kiáltanak)

2009. szeptember 20. - Dharman

Messze van még a 6. évad premierje és még az első promók sem a jövő hónapban érkeznek. Azért összegyűjtöttem pár kérdést, melyekre nagyon szeretnék válaszokat kapni. Íme a lista, mely bővíthető:

15. Mik ezek a suttogások a dzsungelben? A suttogások többnyire az othersek közeledtét jelezték és ekkor semmi jóra nem számíthattunk. A foszlányokban értelmes szavakat is kivehettünk és olyan volt az egész, mintha a halottak beszélgetnének a túlélőkről. Kik miről és miért beszélhetnek? Talán a 6. évad megadja rá a választ tisztán és érthető módon, a megfelelő hangossággal.

15

14. Mi Libby háttértörténete? Amikor a második évad végén Michael lelőtte Libbyt, a lány magával vitte temérdek érdekes infot a múltjáról. Azt tudjuk róla, hogy állításával ellentétben nem pszichiáter, hanem Hurleyvel együtt a diliház lakója volt. Csupán véletlen, hogy pont ő adta el Desmondnak a hajót, amivel a férfi később a szigetre jutott? Abban, hogy választ kapunk erre a kérdésre csupán csak reménykedhetünk, mert a színésznő nem igen szeretne visszatérni a showba (a többi elhullott szereplővel ellentétben, akik többségében újra szerepelni fognak az utolsó évadban).

14

13. Tudni akarom a teljes Dharma történetet! Az 5. évad elég sokat foglalkozott a Dharmával, de itt is maradtak megválaszolatlan kérdések. Még mindig nem találkoztunk azzal a rejtélyes emberrel, aki az egész Dharma kezdeményezést irányítja az ann arbor-i kikötőből és arról az emberről sem volt szó, aki pénzeli ezt a projectet, név szerint Alvar Hansoról. Még valami Pierre Chang mi a fenének használ mindig más nevet a Dharma filmekben?

13

12. Honnan jöttek az Othersek? Latinul beszélnek, egyiptomi templomban élnek, szeretnek olyan ruhákban lófrálni, amiket a szigetet meglátogatók hordanak (akiket elrabolnak és megölnek). Kik ők?

12

11. Minden szereplőnek van valamilyen köze a másikhoz? Eddig tucatnyi szereplőről derült ki, hogy találkoztak már egymással a múltban, ismerték a másik családját (akár egy családtagot), beleléptek a másik rágójába, amit az egy járdára köpött ki turhájával egyetemben stb… Ez pusztán csak véletlen, vagy istenségek megrendezett színjátéka?

11

10. Ki Ádám és Éva? Az első évadban Jack talál egy barlangot, ahol egy férfi és egy nő csontváza fekszik. Őket nevezték el Ádámnak és Évának. A rajongók tudni vélik, hogy ki ez a két szereplő (nem mondom el :D) és a rendezők is elhintettek egy olyan infót, hogy ennek a két csontváznak köze van az 5. évados időutazós mókához. Kik ők?

10

9. Mi a számok fontossága? 4 8 15 16 23 42. Összegük 108. Ezek mind visszatérő dolgok a sorozatban. Hurley ezekkel nyert a lottón, a Dharma állomáson ezeket kellett beütni a számítógépbe és a többi. Egyik magyarázatot az online nyomozós Lost játék adja. Eszerint a számok a Valenzetti egyenlet tagjai, de a sorozatban ezzel sohasem foglalkoztak.

9

8. Miért vannak egyiptomi szobrok, templomok és más cumók a szigeten? Miééért????

8

7. Hol leledzik a légiutaskísérő, Cindy és a gyerekek? A kis Zack és tesója Emma még a farokrész túlélői között éldegéltek, amíg el nem rabolták őket az othersek. Cindy-t rá pár hétre vitték magukkal. A 3. évadban megtudtuk, hogy élnek és tök jó soruk van. De miért őket vitték el a többiek? Vagy a többi túlélőt miért nem? Mit csináltak az elmúlt 4 évadban?

7

6. Mi ez a sziget? Wow micsoda kérdés, mi? De most tényleg! Emberek meggyógyulnak, szellemek járkálnak és az embereknek a külvilágból tök láthatatlan az egész. Talán ez az a kérdés, amire ha választ kapunk, mindenre választ fogunk kapni. Vagy nem. Mindenesetre számomra nem ez a legkínzóbb kérdés. Haladjunk tovább.

6

5. Mi történt Clairerel? A furi anyuka még a rakétát is túlélte (túlélte?), mely a házába csapódott Otherville-ben. Úgy tűnt tök jól van, aztán mégiscsak eltűnt Jack (és egyben az ő) halott apjával a dzsungelben.

5

4. Mi a helyzet Walttal? Szerintem a többség most azt a kérdést teszi fel magban, hogy „kit érdekel?”. Engem. Walt irányította madarakat, megálmodott dolgokat, megjelent a haldokló Locke előtt stb. Ez is egy olyan kérdés, amire kevés esélyt látok, hogy megválaszolásra kerül.

4

3. Mi a manó a Füstszörny? Csak pillantsatok rá a képre. Ugye ez is egy evidens kérdés.

3

2. Ki Jacob? Ez is az egyik nagy kérdés még mindig, annak ellenére, hogy már láttuk az ürgét a fizikai valójában.

2

1. Miért nem öregszik Richard Alpert? Vagy talán ennél is fontosabb: tényleg festi a szemöldökét?

1

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr1006582473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása