"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

De szar itt élni...(Háborogjunk)

2009. augusztus 17. - Dharman

Az előző blogban már elég sokat háborogtam (tudniillik a magyar ember szeret háborogni), de most tiszta lappal indulunk, így sok mindent be kell pótolnom.

A napokban rengeteg dolgot megtapasztaltam, amit muszáj kiadnom magamból. A következő háborgás nem csak nyomokban fog tartalmazni vérlázító kifejezéseket, így kérem anyukámat és azokat, akik nem szeretnének csupa ordenáréságról olvasni, azok max. csak a videót nézzék meg és ne lépjenek a poszt érdemi részéhez (ami a tovább gomb után található).

Az első háborgás a kisebbségekről, turizmusról, idegenforgalomról, az ország helyzetéről és Kiszel Tündéről fog szólni. Többnyire ezek a háborgások ezekkel a témákkal foglalkoztak, hisz ez vesz engem is körül.

„A magyarok egymást is meglopják és a külföldieket is. Egymást is kigáncsolják és a külföldieket is. Az igazat megvallva a népünk és ami itt folyik szégyenletes. (Kertész Vilmosné)

Magyarok vs. magyarok

Ugye azt mondanom sem kell, hogy itthon a tanárok, rendőrök, tűzoltók, orvosok éhen pusztulnak. A leköszönő BKV vezérek meg annyi pénzt kapnak, hogy életük végéig is elélhetnek belőle (na jó, ez nem igaz, de elindíthatnak pár céget, amivel kihúzzák életük végéig). Az ország vezetői egytől egyig szar-szemét-szar alakok és nem kell hinni nekik, itt már semmi jóra nem számíthatunk. Tessék megnézni a szomszédok első 2 szezonját. Már ott is folyamatosan azt hajtogatták, hogy na majd 3-4 év múlva már jó lesz. A teleregény ’99-ben véget ért, azóta volt pár népszavazás is és ugyan abban a fosban lubickolunk, mint anno…na jó ez nem igaz, mert akkor legalább annak a fosnak virágillata volt, ma már az sincs. Véleményem szerint ez nem csak az ország vezetőinek köszönhető, hanem a magyar hozzáállásának is. Irigyek vagyunk, buták és lusták (jut eszembe, az írásom egészében érvényes az, hogy akinek nem inge az ne vegye magára mert, feljelentem). Apropó, ebben az egyben azóta sem változott semmi. Feljelentgetni nagyon tudunk.

Hatalmasak a társadalmi különbségek és ez is csak szítja az indulatokat. A gazdagok próbálják kisemmizni a szegényeket, a szegények meg a gazdagokat. Ez persze független a bőrünk színétől. Persze nekem is megvannak a magam kis történetei. Utazási irodában dolgozom és már vagy 2 hete tart terrorba egy milliomos cigány. Ő nem büdös, nem csóró és még csak nem is mondanám azt, hogy rosszindulatú, de buta, mint a föld. Buta emberekkel nem lehet értelmes párbeszédet folytatni, ezért többnyire az van, amit ő akar, mert a másfél millát befizette a 8 napos útra, így kifejezetten az elit vevői körhöz tartozik. Miből termelte meg rá a pénzt? Mivel termelte meg rá a pénzt? Az biztos, hogy nem az eszével. Lehet rám mondani, hogy rasszista vagyok, még lehet, hogy igazat is adok, de nem érzem magam 100%-ig annak. Vannak cigány zsidó, buzi (boccccs a kifejezésért, de már csak azért sem mondom azt, hogy meleg, vagy hogy homokos…esetleg még a „ratyi” szóba jöhet) barátaim/ismerőseim és némelyükkel „emberi” kapcsolatot is sikerült kialakítanom. Nincs nekem bajom egyikkel sem, csak ne tartson terrorba, ne lopjon tőlem, ne üsse bele a nagy orrát a dolgaimba és végképp ne farkaljon meg. Nem kívánok sokat (és a magyarság zöme sem), csak annyit, hogy ne zökkentsenek ki minket a normális életünkből. A nemzetünk kisebbségei ezek, úgy, mint a politikusok is és a szélső jobbos és balos arcok.

"El lehet menni, csak tessék...." (Benjamin Linus)

„Normális” országokban csak a külföldieknek készítenek imázs filmeket, sajnos nálunk a magyarok körében is muszáj népszerűsíteni az országot, mert aki teheti itt hagyja. Nem véletlen indítottam Belga klippel, hiszen van nekik egy „De szar itt élni” nevezetű számuk (amit megnézhettek videómegosztókon). Ennek a szövegét bemásolnám:

Itt vannak a világon a legszebb lányok
De szar itt élni
Itt vannak a gyönyörű, sokféle tájak
De szar itt élni
Világhírű az ország borkultúrája
De szar itt élni
Messzeföldön híres a magyarok kajája
De szar itt élni

Na mi van itt, nézz körül
Aki valóban körülnéz, örül
Nagykörúton végigmegyek
Az isten szerelmére ó mennyi jó nő
Bizony mennyi jó nő, bizony mennyi jó nő
De vidéken is , whá, ugyanannyi jó nő

Dunakanyar, mediterrán Szeged
A Balatonon sem csak vitorlázni lehet
Van itt lepke, de nincs medve
A sasnak is itt van szaporodni kedve

Kerecsensólyom, túzokmadár
A barátom is látott már túzokmadárt
Fürdőben gyógyító hatású termál
Ha még nem voltál, egyszer menj el már

Kevés földrengés, hurrikán alig
Vagy vegyük például az asztali teniszt
A statisztika megnyert 25 BEK-et
Bizony még a Real-Madrid-nál is többet

Vizilabda, kajak-kenu, öttusa, vívás
Azt kell nézni mi a faja, nem azt mi a szívás
Teljes joggal elvárom hogy ne rinyáljon senki se
Mer' a boldogsághoz több se kell ide

Mint szilvásgombóc, pontyhalászlé
Egy szép feleség és jó borból kis mennyiség
Ipari nagy mennyiség, pálinkából mennyiség
Gyönyörű tájakból, lányokból mennyiség

Itt vannak a világon a legszebb lányok
De szar itt élni
Itt vannak a gyönyörű, sokféle tájak
De szar itt élni
Világhírű az ország borkultúrája
De szar itt élni
Messzeföldön híres a magyarok kajája
De szar itt élni

Akinek ez nem tetszik, tényleg, menjen innen el
Na de barátom, nyugodtan, tényleg
Elmész, rájössz, visszajössz, haver vagy
Itt semmiből se csinálunk mi problémát
Szeretjük egymást mint a sárgarépát

Itt vannak a világon a legszebb lányok
De szar itt élni
Itt vannak a gyönyörű, sokféle tájak
De szar itt élni
Világhírű az ország borkultúrája
De szar itt élni
Messzeföldön híres a magyarok kajája
De szar itt élni

Szép lányok (hol nincsenek?), sokféle tájak (hol nincsenek?), borkultúra (ez sem unikum), a magyarok kajájáról meg csak annyit, hogy egyik külföldi ismerősöm sem szereti  magyar konyhát (írjam azt, hogy rosszul vannak tőle?).

Persze lehet engem szidni, de nem hiszem, hogy legalább részben ne lenne igazam. Itt vagyok majdnem 22 évesen, a fizetésem arra nem elég, hogy eltartsam magam és a jövőben sem számítok semmi jóra. Miért nem? Mert nem szeretném csalással, lopással és hazudozással keresni a kenyérnekvalót (pedig így egész jól élhetnék, amint hallom/látom). Ez nekem nem megy. A témát még tuti folytatom egyszer, de mostanra legyen elég ennyi.

Szeretnék még a héten jelentkezni parti ajánlóval és könyvajánlóval is. Remélem legalább a tervezet felét sikerül teljesítenem ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr446582425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tina 2009.08.17. 21:38:59

Vash! Szívemből szóltál...

O-Ren Ishii 2009.08.19. 17:56:58

Jó ez! :) Bár a végén a Tündi-Józsi nagyon bünti volt... :D

Vash 2009.08.19. 19:27:52

:) Végeztem a melómmal, ezután suliba fogok járni!!! Így remélem a bejegyzésekre is több időm lesz :D O-ren! Te regeltél az animestars fórumra? Beszéltem egy ilyen nevű egyénnel :P

O-Ren Ishii 2009.08.20. 19:38:28

Jaja, én voltam :D

Vash 2009.08.20. 19:52:40

Mindjárt gondoltam :D
süti beállítások módosítása