"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Comic Con: Lost panel (Hogy is volt?)

2009. július 27. - Dharman

Sikerült megnéznem a nemzetközi geek találkozó Lostot érintő részét és legalább olyan jól szórakoztam rajta, mint magán a sorozaton. Miről is szólt? Mit tudhattunk meg belőle az elkövetkezendő évadról? Mit rejt a forgatókönyv utolsó oldala? A tovább gombra kattintva ezekről fog szó esni.

cc

A conon van egy rész, amikor a rajongók kérdezhetnek kedvenceiktől és minden híresebb sorozat/film készítői megjelennek. Így történhetett, hogy a hosszú pulpitus előtt Damon Lindelof és Carlton Cuse (a Lost készítői) is helyet foglalhattak.  Igaz, nekem már ők ketten is bőven megfeleltek volna (naná, hisz ők már a sori végét is ismerik), de a beszélgetés alatt hozzájuk csapódott pár szereplő. Nem is akármilyen belépőkkel.

Már az elején előveszik a sori forgatókönyvének utsó oldalát és lezárják egy széfbe, hogy majd a sorozat végén elővehessék és ezzel bebizonyíthassák, hogy igen, ők már régóta tudják, hogy hova fognak kilyukadni a túlélők. A szertartásos széfzárás után jöttek a kérdések, melyekre szépen (és szűkszavúan válaszoltak is). A következők derültek ki a beszélgetés első felében:

  • sok első évados (esetenként már halott) szereplővel újra találkozunk az utolsó évadban
  • az utolsó évad hasonló lesz az első évadhoz (gondolom a felépítés miatt) és állítólag újra sokat fogunk a dzsungelben szaladgáló szereplőket látni
  • Faraday is halott, de ő is szerepelni fog a 6. évadban.
  • A kérdésre, hogy lesznek-e visszaemlékezések nem adtak konkrét választ. Azt mondták, hogy a 6. évad más lesz.

Ezután kaptunk egy reklámot Hurleyvel:

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=-8pwC5Sea7o]

Fura, mert azt mondja a muki, hogy amióta nyert a lottón csak jó szerencse éri. Jacknek sikerült volna megváltoztatnia a jövőt? Minden eltörlődik, ami eddig történt? Ha ez így van, a rajongók felgyújtják az ABC székházát és az ott dolgozóknak faszkorbácsot postáznak, mely gépzsírral lesz átkenve.

A videó után nem sokkal újabb kérdés érkezett, nem kisebb személytől, mint Jorge Gracia-tól (Hurley. A kérdés arról szól, hogy Jacknek sikerült megváltoztatnia a múltat és ezzel a jövőt? Hurley is parázik attól, hogy így nem fogják szeretni a rajongók a készítőket, mert ez azt jelentené, hogy az első 5 évad tök feleslegesen készült el (na jó ez azért nem igaz). Carltonék azt mondják erre, hogy bízzunk bennük. Én bízom bennük!!!

Hurley kérdése után Michael Emerson veszi át a mikit. Mindenki ledöbben. Ekkor a két szereplő elpoénkodik. Állítólag Micheal akarta megkapni Hurley szerepét. Ezt Micheal tagadja, erre bejátszák a kövi videót (természetesen ez is poén):

További kérdések és válaszok jönnek, ezúttal már Michael és Jorge is ott ül a pulpitus mögött.

  • Juliet visszatér a 6. évadba és valszeg nem halt meg.

Kérdezték, hogy a Richardot alakító színész hord-e szemfestéket, melyre a kövi válasz született:

  • A 6. évadban megtudjuk, hogy kik és honnan hozták a Dharma kaját, amit repcsiről dobtak a szigetre.
  • Nem sok Dharmával foglalkozó jelenet lesz az utolsó évadban.
  • Kiderült, hogy Jacob nem tűnt fel mások testében

Ezután bejött Josh Holloway (Sawyer) és elcsórta a sori forgatókönyvének utolsó lapját. Emerson pedig az ő kezéből vette ki, mondván, hogy úgysem tud olvasni. Persze nem hittem el, hogy tényleg elmondják mi lesz a vége, de poénnak ez is jó volt, ugyanis a Hősök forgatókönyvéből olvastak fel egy jelenetet.

Ezután még bejött egy pillanatra a Charlie-t alakító Dominic, akinek a kezére az volt írva, hogy "Életben vagyok?" és ezzel véget is ért a közönségtalálkozó. Persze voltak még kérdések, de csak az igazán figyelmet érdemlő dolgokat soroltam fel.

Végezetül itt egy újabb fake reklám, ami az előző Hurleyshez hasonlóan azt sugallja, hogy megváltozott a jövő ( AZ Oceanic Légitársaság már 1979 óta működik és ezalatt a 30 év alatt még nem zuhant le egy gépe sem. Ezt mondják, de ez nem igaz. Csak abban az esetben, ha Jack megváltoztatta a múltban a jövőt.)

Na ehhez szóljatok hozzá...

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr716582403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tina 2009.07.28. 10:48:46

Én annó elkezdtem nézni a Lost-ot, kedvenc sorozatom volt, imádtam, de már az első évadnál elvesztettem a fonalat annál a fekete füstnél. Aztán már csak össze-vissza láttam belőle részeket, most az RTL-en nézem az ötödiket, de ez már annyira zavaros, hogy abszolut nem tudom élvezni, nekem nagyon bonyolult, és nagyon remélem, hogy ezzel nem csak én vagyok így...

Vash 2009.07.28. 11:29:36

A Lost szerializált sorozat, szal aki az elején lemarad, annak felesleges is tovább folytatnia, mert a cselekmény (és annak megoldása) részről részre tevődik össze. Erre jön még az is ráadásul, hogy a Lost nem egy sima akció, vagy dráma sorozat, hanem misztikus, sci-fi. Ennek az utolsó kettő műfajnak a rajongóit (főleg a hardcore rajongókat) ki kell szolgálni. AZ elvakultságuk miatt ők nem érik be egyszerű magyarázattal. Az általuk sorozatok istenének titulált Lostnak tekervényesnek, meglepőnek és a kult sorozatokhoz méltónak kell lenni. Ez a már-már beteges rajongás és fanatizmus csakis annak köszönhető, hogy a mezei nézők, akik nem az amcsi premierekkel egyidőben nézik, hanem a majdan leszinkronizált részeket nem ugyan azt kapják, mint az eredeti nyelven sugárzott sorozat nézői. Pár példa: angolul hallani a suttogásokat, nagyrészt érteni a suttogásokat, amik a dzsungelből jönnek. Csomó fontos szövegfoszlányt egyszerűen kihagynak a magyar verzióból, így nagyon sok easter eggel kevesebbet kap a magyar néző. Visszatérve a kommentedre, nem csodálom, hogy te is el vagy veszve. Ha adnál a Lostnak még egy esélyt, akkor (ha nem is angolul) de mindenféleképpen az elejétől kezdd el nézni és ne hagyj ki semmit ;) Ha minden igaz estére lesz egy lazább poszt, addig olvassátok Julcsi tegnap esti KAsztrált macska posztját!
süti beállítások módosítása