"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Öregszag — Előbb, vagy utóbb Te is büdös leszel!

2009. július 06. - Dharman

Most mindenki játszhatja a hülyét, de a lelketek mélyén mind tudjátok, hogy igazam van. Az öreg nénikéknek és bácsikáknak öregszaguk van. Van amelyiknek csak kevésbé, de van akinek olyan intenzív, hogy attól félünk, belülről már szabályosan szétrágták a testevő manók szegényeket. Egy fülledt nyári napon, amikor a diákok nem buszoznak a suliba, az öregek kikelnek hintaszékeikből, fogják a guri-guri tatyójukat és buszoznak (mert az ingyen van). Ilyenkor ha a busz hátuljában ülsz látod a kopasz és félig kopasz fejecskéjüket. Látod, amint rágnak valamit, de sohasem tudod, hogy mit mert nincs kaja a kezükben...csak úgy rágnak...és érzed a szagukat. Az öregszagot, mely keveredik izzadtságukkal, vizeletükkel (ők már öregek és nem tudják tartani :( ) és a dohos ruhájuk szagával. Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy vajon az Alieneknek milyen szaguk volt? Vajon ennél büdösebbek voltak?
Amikor mi is öregek leszünk, nekünk is ilyen lesz a szagunk? Érezni fogjuk egyáltalán??? Szerintetek? A megoldás a kép után olvasható!

.

Néni

.

.

A gyakori kérdések honlapján is próbálnak erre a problémára választ találni több kevesebb sikerrel. A kérdést val'szeg egy nagymama tette fel:

. Miért van /néha/ az öregeknek, vagy az öregeknél un. "öregszag"? Egyik kislány végigpuszilta a családot, majd a nagymamájához érve így szólt: "mama, téged nem puszillak meg, mert olyan "öreg" szagod van." Belegondolva tényleg van néha valamilyen tipikus szag az öregek közelében még akkor is, ha egyébként tiszta a lakásuk és ők maguk is tiszták. Mi ez a szag, mitől lehet és hogyan lehet elkerülni?

  • Nagyon idős emberekre nem jellemző, hogy naponta tetőtől talpig lezuhanyozzanak, ezért van egy kissé pállott szaguk. Amelyik tényleg fürdik, annak nincs is öregszaga (ismerek ilyeneket), a többi legfeljebb valami cicamosdást hoz össze naponta.
  • Fontos, hogy rendesen kimossuk gépben a ruhákat, öblítővel mindennel, és hajat is kell mosni. Van akinek babaszappan illata van :)))
  • Mert dohosak a ruháik, nincsenek öblitve, csak állnak a szekrényben, porosodnak, vagy avas dió szag is keveredhet mondjuk a pincéből, esetleg penészedik valami a hűtőben, meg falun az egér kakinak is vannak fura aromái :)
  • Én fém pénz szagot érzek meg foghagymát még a buszon is, meg az olaj mikor sütnek azt beveszik a ruhájuk, és nem szellőztetnek :)
  • Nekem van egy barátnőm, aki alig múlt 50, fiatalos, ránézésre egy tízest simán letagadhatna. És mégis érzem rajta ezt az öregszagot, ezért ez a szag szerintem nem a mosdatlanságból meg a ruhák piszkosságából adódik. A nagymamámnak is ilyen szaga van, pedig ő tisztaságmániás, naponta egy csomószor lefürdik, és 80 évesen is borotválja a hónalját! Mert így kevésbé izzad őszerinte :)
  • Nem vagyok egézségügyis, de hallottam egyszer, hogy már rosszabbul választódnak ki a méreganyagok, rosszabb a keringés, és jobban kijönnek a bőrön mint fiatal korban. Vagy valami ilyesmi.

Bácsiknak

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr546582375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Babi 2013.09.11. 22:48:26

Szia ! Tudtommal a candida gomba szaporodik fel a testben idos korra, gondolom a gyenge immunrendszer miatt. Ettol lehet a jellegzetes oregszag.
süti beállítások módosítása