"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Lost in time!

2009. február 06. - Dharman
Az ígéret szép szó, ha betartják...hehe csináltam kakaót magamnak :)
Szóval Lost! Vagyis LOST! Így nagybetűsen, mert egyre inkább hiszem azt, hogy ebből a szigetes mókából kultsorozat lesz, ha már most nem vált azzá.
Egyszerűen elképesztő, hogy egy ütős duplarészes évadkezdés után egy még ütősebb és egy az első három részt is felülmúló 4. részt láthatunk.
Az 5. évad első 2 részére 10/10-et akartam adni, de ez így baromira nem működik, ha a 3. és a 4. rész még ezen is túltettek. Na akkor most ez hogy is van?
Maradjunk annyiban, hogy a Lost pontozó gépem kiakadt. Ennyi.
Akkor most nézzük tovább spoileresen, hogy mi is történt a szigeten, miután Ben elforgatta a Donkey Wheelt és a szigeten kívül azokkal akik már otthon kavarják tovább a szart.

Gondolom akinek anno nem tetszett a Constans az most anyázik picit, hiszen az egész bagázs mintha ugyanúgy ugrálna, mint Desmondo tette. Viszont éljen, hogy az idő egy szálon fut, ahol csak Desmond tud esetleg változtatni a dolgokon, nem pedig minden ugrás után új idősík és akkor mehetne a találgatás, hogy Jackék találkoznak-e valaha még Sawyerékkel, vagy ők már más idősíon és szigeten vannak. Nincs ilyen, nincs több jövő, ami már volt, az elmúlt (what is done is done), nem lehet megváltoztatni nagy léptékben, de legalábbis mindenki ugyanazon a szálon marad akármi történik.

– Locke ugye halott!?
– … — Ben sejtelemesen néz a kérdést feltevő Jackre.

Egyszerűen ami a “jelenben” van az valami iszonyat feszes cucc. És a kidolgozás is baba, elég csak a Sayid féle bunyóra gondolni. Úristen de király volt. És mennyire felpörgettek arra a kérdésre, hogy Ben vajon mit mahinál? Vissza akar menni valami cseles módon a az ékszerész csajjal... A feladat, hogy a szigetről kiszabaudlt tagokat (a halott Locke-ot is) visszavigye a szigetre, mert elmondása szerint amint elhagyták azt, borzalmas dolgok történtek. THEY HAVE TO GO BACK!!!!!!

Ugye kiderült, hogy kint is szinte minden mögött Benjamin geci vagyok Linus áll, ami már nem meglepő. Itt jegyzem meg, hogy a színészi játéka 5*. Egymaga elvinné a hátán az egész sorozatot. Ugyanezt pl Kate, Jack, Sawyer nem tudná megtenni.

A szigeten ragadtak, mint már említettem elkezdtek ugrálni az időben össze vissza és így baromi sok kérdésünkre választ kapunk. Ugye ott van a hidrogénbomba, ami valszeg még a múltban felrobbant, Widmore, mint őslakos geciember, Faraday alibiből ékszerés vagyok Hawking Mama és Richard aki nem öregszik. Választ kaptunk arra is, hogy miért kereste meg Richard az újszülött Locke-ot (Locke a múltba kerülve megkérte Richardot, hogy ha két év múlva megszületik látogassa meg WTF!!!). Lockenak az iránnytűt kellett volna választania kiskorában, amikor Richard másodjára látogatta meg. A 4. részben pedig feltűntek a hajótörött franciák, kimentették Jint a tengerből (aki szintén a múltba került, de egy másik időbe, mint a többiek) és ott volt Daniel, hasában Alexel. Itt is mondanám, hogy WTF!

Ezzel az ügyes időutazós húzással várhatóan még 1001 dologra választ kapunk a sziget múltjával kapcsolatban és bármi megtörténhet.

A zene valami elképesztően szép és sokszor nagyon parázós. A képek lélegezetelállítóak. Ami viszont számomra a legnagyobb pozitívum (a mesterien kidolgozott történet mellett) a DRÁMA DRÁMA DRÁMA!!! Basszus...mégis milyeneket alakított már eddig is Ben, Desmond, Penny és Sawyer. Sawyer!! Aki az első 3 évadban egy bunkó kivert fasz volt és egy az egyben szánalmas. Most meg azt látni, hogy aggódik és majd megveszik Katinkáért (erről jut eszembe végignézte Kler szülését szó nélkül, mert tudta, hogy nem éri meg beleavatkoni a múlt történéseibe...mekkora akaraterő kell ehhez?).

Sorolhatnám még, hogy az elmúlt 4 részben milyen dolgokon anyáztam és akadtam ki. Már csak 13 rész az évadból...

Áhhh képtelen vagyok tovább magyarázni és elemezni...ezt mindenkinek látni kell...kérem kapcsojjja ki...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr126582237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása