"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Hősök 2. évad 6.rész Hogy is volt?

2008. július 21. - Dharman
Mivel az előzetes a feketét síró Madzsával indult, bevettem egy Seduxent a hogyvót előtt, biztos, ami zicher alapon. Ha Alehandró megint énekel neki, levágom a fejem tetejét egy műanyag késsel. A nyitójelenetben Emó és műír ackentusos csaja szenveleg, sajnálom a nagy tulok bátyádat, talán a Szökésben többre vitte volna, mondja a Petrelli gyerek, ugyan már, válaszol a csaj, magának kereste a bajt. Hát igen, nem kell sokat lelkizni szerintem sem, egy üveg házi rettenet, oszt jóvan. A csaj kicsit harcias, és beígér egy alapos gyilkolászást arra az esetre, ha rálelnek a ribancra, aki elégette a tesót. Hajrá villámkezű lány!
Kler önfeledtem csírlídörködik, ami nagyjából annyit tesz, hogy szűk pólóban és kis gatyában ugrál az udvaron és rikoltozik hozzá, hmm. Egy igen antipatikus plázapicsa úgy gondolja, hogy Kler nem tud megfelelően ugrálni, és összevész a Nagyon Szimpatikus Barna Csapattárssal, aki Kler spanja, hülye vagy te szőke ribanc, mondja neki, ennél jobban semmi nem tud szaltózni. Ó, azok a boldog gimis évek. Palotaforradalom robban ki, de csírájában elhal, a pálzacicák méhkirálynője vasmarokkal szorítja alattvalói kis seggét. Kler csak annyit mond, hogy nem különleges teremtés, muhaha.
Mohi az utánozós csajt parádéztatja gerendán, jól keni a tévéből ellesett mozdulatokat. Szerzett izommemória, mondja Mohi, miafasz, mondom én. Bob jő, és elragadja Mohit, kezében egy Adam Monroe feliratos dosszié ez majd fontos lesz egyszer, vagy csak a kameraman ért rá nagyon, hogy 4 másodperces közeliben mutatta a nevet. Bobnak van egy ampullája, benne csudagyógyszer, majd ez leállítja a képességet, mondja. Na persze, mondja Mohi, oszt mi van benne? A Shanti-vírus egy törzse, mi lenne. Annak a vírusnak ugye, amitől a hírók sorban halnak. Igen, szerintem is nagyszerű ötlet ezzel elkezdeni kísérletezni. A terv nagyszerű: Maunikának beadják a vírust, az elveszíti a képességét, de így vakcinát szintetizálhatnak. Na ja, csak ha a cucc átterjed a jónépre, akkor meg járványt szabadítanak az emberiségre. Azok a csodálatos férfiak és nagyszerű játékszereik, igaz?
Mohi lelke háborog, így felhívja a vetített orosz háttér előtt parádézó Bennettet, aki megérti ugyan, hogy szegény Mohi ideges, meg nem akar embereken kísérletezni egy ilyen cuccal, és két perc alatt azt is kitalálja, hogy Molly is bekerült a Cég központjába. A SZE szerint az elvek szép dolgok, de ki nem szarja le őket: ha Mohi nem adja be a vírust Maunikának, akkor kinyírják, és még Mollyt is elcsaklizzák tőle, szóval ez ilyen "szopatnak fiam" helyezet. Ha már egy hátteret jól megrajzoltak a grafikusok, akkor maradjunk is keleten, egészen pontosan Ogyesszában, ahol a SZE és a Néma haiti csávó éppen Iszák bátyánk hiányzó festményeit kajtatja egy Iván nevű embernél, aki a SZE azzal köszönt, hogy leüti egy pisztollyal. Kedves ember ez.
Kler egyre csak szomorkodik a gimiben, mert nem fog csírlídörködni, ezt most nem feszegetjük. Nem járunk jobban a következő jelenettel sem, mert jön a feketét síró Mazsa, aki egészen összehaverkodik Szájlörrel, és nem érti, hogy az mért akar különleges lenni. Szájlör éppen letapizná a csajt, amikor megébred Alehandró, és nem lesz szex a dologból. A tesónak ráadásul nem jön be Szájlör, és próbál éket verni a bimbózó szerelembe, hogy egy ilyen nagyszerű képzavarral éljünk. Ugrunk Ando-kunra, aki továbbra is Hiro múltból küldött naplóját olvasgatja: Nakamura-szan segítségével Takezo Kensei eljutott Fehér Szakáll táborába, és mennek a kovácsot kiszabadítani, hogy a lyánya az alkesz szamurájé legyen, és a történelemben ne essen csorba vagy mi. Szegény Hiro szerelmes, rendesen sajnáljuk.
A SZE Ivántól kérdezi, hogy hol van a hiányzó hat kép, erre a válasz: ruhagyárban dolgozom, haggyálmár. Jön a Néma, aki el tudja venni az ember emlékeit, mégpedig egyenként, először az esküvőt a nejével, meg szépen lassan minden mást, hogy azt gondolja Ivánról a család, hogy tiszta szenilis. El is kezdi, először a megismerkedésüket szedi ki, aztán az esküvő napját, ez meglehetősen kellemetlen. Kler telefonoz rosszkor, pont amikor a Szpartak-Dinamo meccs eredménye tűnne el Iván fejiből, kocsit kér estére, minek, ha Veszt tud repülni? Hát azért, mert Kler és észkombájn barátja kitalálták, hogy jól megszívatják a Gonosz Csírlídörkirálynőt, eh.
Iván agyából a Néma éppen kiszedné az összes emléket, amikor Iván egy ajánlatot tesz nekik: jöjjenek vissza a Cég kötelékébe, és akkor mindent megtudnak, a festmények hollétéről, satöbbi, sőt, Kler is biztonságban lesz. Ugrunk Mazsáékra, megérkeztek a határra, ahol először egy kerítés, majd azon túl egy pár önkéntes rendőr fogadja őket, nagy puskákkal. Szájlör továbbhaladás javasol, de mi tudjuk, mi lesz a vége. Mohi Maunikához érkezik a Halálos Vírussal, a csaj húzódozik, Mohi lelke háborog, a fecskendő megremeg, és nem adja be a cuccot, MET NEKI VAN LELKE. Bemegy Bobhoz, összetöri a fecskendőt és az orvosságos szekrényt, viszem magammal Mollyt, és szevasz Bob! Mohindernek töke van! Nohát!
Mazsa idegeskedik, tehát megindul a fekete szmötyi a szemibűl, Alehandró ennek nem örül, Szájlör annál inkább, Zach Quinto őrült tekintete egész jó ebben a jelenetben, többet ér, mint ez a kurva történetszál egyben. Este van, a plázacica csaj saturészegen ugráltatja a csírlídöröket, jő Kler, elcsalja egy kicsit távolabb, hogy senki ne lássa, mi történik, erre megjön Veszt a levegőből, símaszkban, felkapja Klermackót, és lehajítja vagy tíz méterről, nyak kitör, a csaj sikolt, rendőrt hív, de minek: be van állva, mint a szeg, nem hisz neki senki - úgy meg pláne nem, hogy Kler sértetlenül jelenik meg öt perc múlva. Talkin' about social suicide. Kler immáron a csapat tagja, örülünk, Vincent. Japán múltjába tekintünk be egy kicsit, Takezo megy a kovácsért, és leszúratja magát egy őrrel, csak hogy felvágjon a halhatatlanságával. Igen ám, de nem annyira egyszerű ez a szabadulás-dolog, Fehér Szakállnak rengeteg puskája van, amit pont a kovácsnak köszönhetett - Hiro szerint ez nem fasza, és Kensei kötelessége felrobbantani a cuccot. Az angoljapán arcán nem éppen ez olvasható.
Bob úgy gondolja, hogy bocsánatkéréssel tartozik Mohinak, mert elragadtatta magát. Egy Adam Monroe nevű ember miatt ennyire szétszórt, az egy nagyon-nagyon gonosz pali, gyerekeket riogatnak vele. Vissza Japánba, ahol Kensei aprítja az ellent, és közben leszarja a kovács lyányát, akit egy random szakállas japán majdnem lelő, de Hiro az utolsó pillanatban elteleportálja. Ezt hívják lebukásnak. Magyarázkodni kell, Hiro nem jól hazudik, a csaj rájön, hogy ő volt a maszk mögött, mármint akkor, amikor megmentette elsőnek, és nem a részeges karatemester. Öröm, bódottá, de van egy kis baj: ezt így nem lehet, mert a tér/idő kontinuum, meg hasonló faszságok. Hiro meginog, de csak lesmárolja a kislányt, ami azért baj, mer Kensei ezt végignézi, és nagyon felbassza az agyát rajta. Hogy ezt követően mi történt, nem tudjuk, mert nincs több tekercs, legalábbis a szakértő szerint, aki Andónak segített.
Ugrunk a sivatagra, ahol Alehandró éppen a szart veri ki Szájlörből, de Mázsá beavatkozik, ne már, szükségünk van rá, mert elvisz minket DoktorSzureshez. Alehandro aszongya, hogy legközelebb, ha fekete cucc folyik a szeméből, hagyni fogja, hogy Szájlör meghaljon. Kedvenc geciemberünk az angolul alapfokon sem beszélő Alehandrónak erre szépen lassan elmagyarázza, hogy meg fogja ölni őt is, meg a tesót is. Kler kissé ideges a kis tréfa miatt, Veszt szerint nem kell beszarni, szerintünk sem. A méhkirálynőt kiteszik a csapatból, Kler bekerül, szép az élet. A SZE közben Ivánt vegzálja, éppen azzal fenyegeti, hogy a halott lányának emlékét is elveszi tőle, ha nem árulja el a festmények hollétét. Iván végre megtörik, erre a SZE fogja, és fejbe lövi. Kemény.
Japán, Hiro rádöbben, hogy Kensei látta a csókot, és nem tudja kimagyarázni magát - ettől a részeges nagyon begőzöl, a lelke sérült neki, kéremszépen. Hirónak koszos a nyaka, ezt csak úgy halkan megjegyzem. A szamuráj azt hazudja, hogy megbocsátott neki, de nem, mert leüti, a csajt és a kovácsot láncra veri, és a lőfegyverekkel Japánt akarja meghódítani - nesze neked pillangó-effektus. Bob hazaviszi Maunikát és átad neki egy iPodot, amin mindenféle oktatófilmek vannak, rendes ez a Bob, na. Mohi Nikivel/Jessicával találkozik, kiderül, hogy ő lesz az új partnere, mert már meggyógyult - gyanús, ez nem Niki, hanem Jessica, a gecinő.
A SZE megtalálja a képeket, rajtuk Mohi kezében a fiolát, a falat verő Jessicát, Hiro és Kensei kardpárbaját és Mohit, fegyverrel a kézben - ez a hetes kép, a nyolcas ugye az, amin a SZE fejbelőve hever. Hoppácsak. Emó megérkezik Montreálba, és belép azon az ajtón, amit lefestett Iszákosodott szemének köszönhetően. Egy üzenet várja: "Igazunk volt a Céget illetően, a világ sorsa veszélyben forog. Adam" Biztos az a titokzatos Monroe lesz, akit még nem láttunk eddig. Emó megölelei a csajt, és egyszer csak a kihalt New Yorkban találja magát, de annyira szar odavetítéssel, hogy a Pirx készítői sírva röhögnek a látványon, pedig. 2008-ban vagyunk, a jövőben tehát, ide teleportált Emó, mert nem tudja kontrollálni a képességét. New Yorkot evakuálták, vajon miért? Majd jövő héten megtudjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr716582263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása