"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

LOST S4 finálé

2008. június 01. - Dharman
Kéremszépen!!! Mit láttak azok, akik részt vettek a 4. évad fináléjában? Tovább megyek....mit láttak azok, akik nézték a 4. évadot....Megmondom! Egy kult sorozat megszületését. Ezt a címet innentől kezdve kiérdemelte a Lost, mese nincs!
Az első és második évad, mint kiderült, egy erős felvezetés volt és a 3-4 évadra berobbant az egész, mint Hattyú állomás a szigeten :D
Szinte ismeretlen színészek mindenüket beleadva olyanokat alkottak, hogy mi csak meredtünk a képernyőre, anyáztunk és amikor nem jutottunk szavakhoz, egyszerűen csak tátogtunk. Most pedig jöjjön a főcím...
A LOST nem egy egyszerű "lezuhantunk és egy szigeten ragadtunk" dráma. A kulccsa a karakterépítés és az előre kidolgozott sztori. Igen, előre kidolgozott és megtervezett. Ezért üt például az első évadban történt cselemény (amiről akkor azt hisszük, hogy nincs jelentősége) akkorát a 4. évadban, hogy alig kapunk levegőt. Mestermű. Ennyi. A megszállottság is beszél belőlem, de ennek a megszállottságnak az az oka, hogy egy valódi unikummal van dolgunk.
Akinek ez nem tetszik, nem ért velem egyet, az csak azért lehet, mert nem nézte végig a sorozatot, mert ő a B kategóriás akcióhoz van szokva és nem érdekli a szereplők jelleme.
Hősök, House, Prison break. Ezeknél zavar, ha vontatott a cselekmény és látszik, hogy az epizódok fillerek, de a Lost eljutott arra a szintre (már említettem is) hogy ha a szereplők telefonkönyvekből olvasnának fel az sem érdekelne, mert élvezném. Ja és még egy fontos dolog, amiért egy Lostból lehet kult sorozat, de egy Hősökből nem: a Lostnak látom a végét.
Most kicsit SPOILERKEDJÜNK!! 

Az év beszólásai:

Checkmate, Mr. Eko.

- Is he talking about what I think he was talking about?
- If you mean time traveling bunnies, than yes!

"So?"

“dude, i’ve been having regular conversations with dead people, the last thing i need now is paranoia”
Hirtelen ennyi jutott eszembe, de voltak itt még olyan mondatok, amiket fel-fel fogunk emlegetni.

Mi is történt az eltűntjeinkkel? A kör bezárult. Ha valaki elég fiygelmes volt észrevehette, hogy a flashforwardok a legtávolabbi jövőből kezdődtek ("WE HAVE TO GO BACK") és az évad végére eljutottak oda, ahol a szigeten ragadtak tartottak. Konkrétan: hogy hogyan jutottak ki a szigetről. Ki jutott ki és hogy miért kell visszamenniük. 

Ben és Locke duó "elmozdította" a szigetet. Ekkor valószínűleg a szomszéd is hallhatta a vonyításomat. Rambót kinyírták, kiderült, hogy hogyan jutott az Oceanic 6 a mentőcsónakba. A hajó felrobbant. Jin és Micheal meghalt, sok sok túlélővel egyetemben. Kiderült, hogy Ben, hogyan jutott Tunéziába egyik pillanatról a másikra. Sawyer feláldozta magát, és a szigeten maradt Juliettel, az apró kínaival a vörös démonnal, Lockekal és az ádörszökkel. Locke átvette a sziget irányítását. Közben láthattunk szellemeket...vagy miket és részleteket a jövőből. Mondjuk ha megfigyeltétek, akkor a flashback effekt mindig akkor jött, amikor a szigetre értünk vissza, tehát ha úgy vesszük, akkor ezek nem is flashforwardok voltak, hanem a jövőben játszódó dolgok. Így tehát a jelen és a szigeten történtek a múlt.

Des és Penny egymásra talált VÉGRE és szépen kirajzolódott a kövi évad történése ami ugye 17 részes lesz.
Ki van a koporsóban kérdésre is választ kaptunk. Locke. A kövi évadban az is kiderül, hogy miért :D
Ez mind semmi. Ezt leírni nem is lehet, látni kell és kész. A zene továbbra is gyönyörű volt, a vonósok nagyon betaláltak. A finálét viszont nagy mértékben megcsonkította a sztrájk. Ugyanis csak 1 részes lett volna a sztrájk miatt, amit az írók kikönyörögtek, hogy legyen kettő. A csatorna belement, de a 2. részre már nem kaptak pénzt, így 1 rész költségvetéséből kellett megoldani. Arról nem is beszélve, hogy az idő sürgette őket. Ennek köszönhetően a CGI-k borzalmasak lettek és nagyon sok klisés dolog került bele. Remélem a DVD kiadásig ezeket a jeleneteket valamelyest fel fogják javítani.
A Lost jövő februárban tér vissza az 5. évaddal, majd rá egy évre jön a befejezés. 

Se you another life brotha'!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr656582275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása