"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Úgy megböklek, belehalsz!

2007. november 30. - Dharman

 

A Pushing Daisies az idei legjobban betalált sorozat… nálam. Miért? Elemezgessük egy picit. Nyitó sorok (a sorozatot elég sok helyen a narrátor kommentálja, épp úgy, mint itt is):

„ISTEN HOZTA COUER D'COUERS-BAN Couer d'Couers városának itt látott lakója, az ifjú Ned éppen 9 éves, 27 hetes, 6 napos és 3 perces volt ekkor, Digby nevű kutyája pedig 3 éves, 2 hetes, 6 napos és 9 perces. És már nem is lett több…”

Ugyan is a kutyát elütötték. Azonban az ifjú Ned érintésétől újra élet szökött belé. A fiú azonban nem tudta, hogy az egyenértékű csere ide is vonatkozik, így, ha 1 percen túl is életben hagyja a feltámasztottat, akkor valaki másnak meg kell halnia cserébe. Ha egy feltámasztotthoz ér hozzá újra, akkor az áldozat örökre elszenderedik. Anyját is feltámasztja egy nap, mikor az összeesik, de ekkor az ifjú Ned még nincs tudatába az alapszabájoknak, ezáltal a szomszéd kislány (akibe fülig szerelmes és Charlotte-nak hívják) apja hal meg. Férfivá érvén az annyira már nem is ifjú Ned pitekészítő lesz és egy Pie Hole nevű helyet vezet. Az ott dolgozó pincércsaj Olive viszonzatlanul szereti főhősünket. Nem érti, hogy Ned miért nem érintkezik se vele, se kutyájával…
Egyik nap Ned lebukik egy nyomozó előtt, így képességéről bevall neki mindent. Így veszi kezdetét detektív karrierje, ugyanis Emerson a nyomozó felkéri, hogy segítsen neki a bűnügyek felgöngyölítésében. Naná…egyszerűbb feléleszteni a hullákat és megkérdezni tőlük, hogy ki ölte meg őket, mint hónapokig nyomok után kutatni. A történet akkor kezd bonyolódni, mikor kiderül, hogy az egyik feltámasztott hulla, gyermekkori szerelme Chuck, kinek apját megölte. A lányt képtelen megölni, így helyette a temetkezési vállalkozó esik össze holtan. Ezután a lány mellészegődik és ő is segít nekik nyomozni. Olive nem kis bánatára. A nagy szerelem nem múlt el köztük, ám a gond az, hogy nem érintkezhetnek, ugyanis akkor Chuck meghal…örökre.

A sorozat műfajilag egy dramedy (dráma és komédia katyvasza, valamint fantasy és krimi). Mint már említettem korábban, a részek közben meseszerű narráció van, ami még egyedibbé teszi a sorit. A díszlet is meseszerű, hasonlít a Csárli és csokigyárra és az Ózra is egy picit. Fergeteges a humora és néha olyan pihent poénok vannak benne, hogy nem bírok magammal. 22 részt rendeltek be a sorozatból, azonban az írói sztrájk miatt idén a 9. résszel fog zárulni az első évad. Ígérték nekünk, hogy 1 rész erejéig átmegy a sori musicalbe. Kíváncsian várom!! Egy műsorújság úgy reklámozta, hogy „az ABC megtalálta a következő Lost-ját”. Ezzel is célozva rá, hogy egy nem akármilyen sorozattal rukkoltak elő. Miközben néztem a pilot epizódot olyan érzésem volt, mintha nem is sorozatot, hanem egy komplett filmet néznék. Tényleg csak szuperlatívuszokba tudok beszélni róla. Nézettségileg is gyönyörűen teljesít. Kétségtelenül a legjobb sorozat a 2008-09-ces évadban. Ajánlom mindenkinek.

Trailer ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr706582281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása