"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Hősök hogy is volt: 14 rész.

2007. június 06. - Dharman

Megkésve bár, de itt a kövi rész és ma estére a Hősök magasságában várható az újabb, ha minden igaz...

Please Enjoy!!
Az előző részben Hiro apára, Kler cica anyára, Péter saját Jedi-mesterre, a Szemüveges Ember pedig éber Sylarra lelt - ő járt a legsz*rabbul. Kiderül, hogy a Láthatatlan Ember tudja, milyen szar Péternek, és amolyan kis Yodás haikukkal baszogatja, tanuld meg erőidet kontrollálni, te ifjú, meg ilyenek. Meg kell tanulni a megfelelő képességet a megfelelő pillanatban előhúzni, és következhet is az első teszt: Emó utcai rablást kénytelen elkövetni, nem láthatatlanul. Hogy ezzel mit tanul, az sose derül ki, ugorjunk.
Niki a pszichiáterrel társalog, akinek feltehetően szuicid hajlamai vannak, hiszen az űber-erőszakos Jessicát akarja látni, vagy különben. Előjön, legyakja, mehetünk tovább. Mr Bennet közben megtanulja milyen is az, amikor valaki egy kézmodulattal a betonfalhoz vágja, hát szar, olyan. Sylar nem az a megbocsátós típus, elveszi a belépőkártyáját, bezárja a cellába, és elindul Kler cica után, hátha talál valamit az agyában.
Mr Iszák fest, dö disztreksön of nújorkszity is lehetne az új mű képe, igazán csak egy kicsit giccses, bármely nyugdíjasház várójában ki lehetne akasztani a Jimmy-portrék közé. A vastagszájú ex-csaja is elborzad rajta, bazmeg te ezekkel házalsz, ne nyivákolj. Szimón persze akar valamit, Pétert keresi kétségbeesetten, de Iszák PONT ezt nem tudja lerajzolni, nagyon szar duma szerintem.
Kler cica a többszörösen agytörölt anyjától kéredzkedik valami akváriumba, de persze nem oda megy, hanem az igazi mutert keresni, aki tűzet tud gyújtani kovakő és öngyújtó nélkül is, tehát nagy  varázsló. Hiro a papájával vitázik, aki azt szeretné, hogy a gyerek hazamenjen vállalatot izgatni, de Hiróban buzog a tettvágy, és a küldetéstudat, így nem megy, inkább rábízza a dolgot az anime-rajongók legvadabb álmaiból előlépő tesójára, akit egy nagyon helyes csaj alakít, csak nevét nem tudom…
Dzsesszika kis kalandja meglehetősen negatív kihatással van Nikire, hiszen kényszerzubbony vár rá. Péter és a Láthatatlan Ember továbbra is abban élik ki magukat, hogy nekimennek mindenkinek az utcán.
Kler cica megtalálja anyut egy lakókocsiparkban, hejj de szép vagy, te is mama, oszt mér nem kerestél eddig? Jól van, beszélgessetek csak, a magát papírgyári alkalmazottnak kiadó Sylar már a spájzban van - de otthon, és a borzalmas ölebet méregeti, most akkor nyissam fel a fejit, vagy se? Kler cica áldott tudatlanságban leledző muterja hótt rendes vele, még teát is ad neki…
Kler cica ismerkedik, és vérszerinti apjáról faggatózik, na ja, majd biztos a 22. percben árulják el a kilétét. A mama azt hitte, hogy Kler odaveszett a tűzben - amit minden bizonnyal ő gyújtott, de ezt nem mondja el, mert szarul jönne ki - és mexikói kalandokról mesél neki. Kler erre belevág a kezébe, és megmutatja, hogy milyen fasza csaj. A mama tüzet pattint cserébe, kedves kis jelenet ez, olyan meghitt, karácsonyi mesélős. Mire Sylar Bennet feleségének az agyában turkálhatna, megjő a felmentő sereg a férj és a Néma (aki nem is az) képében! Meglóg, persze, hogy meglóg, ő a főgci, nem lehet csak úgy kinyírni, katarzis kell a 23. epizódban. A néma (aki nem is az) nekilát anyu emlékeinek kivakarásához, agyő csúf világ, holnap tiszta lappal kezdesz mindent.
Szimón Iszákot sürgeti; lefestetted már Emót? Nem, nem, inkább egymással háztetőn csókolózósat csinált, csak azt nem tudják, hogy Ben Kenobi és Péter láthatatlanná válva hallgatják a társalgást, és néznek végig egy apróbb smárt. Péter arca azt hiszem  csalódottságot tükröz, de lehet, hogy ez a másik arckifejezése volt. Lindermannak jó kapcsolatai vannak, mert elintézte, hogy Nikit kiengedjék. Szüksége van rá, illetve Dzsesszikára, na vajon miért.
Péter és Ben közben annyit dumált a tetőn, hogy rájuk esteledett, és mivel már a szakállas is unja Pétert (jujj ez annyira ismerős…kit is ununk mi már nagyon?), így lehajítja a francba, király. Próbatétel ez is, mint a petrencésrúd emelgetése a Toldi-bajnokságon, ha valóban tud repülni a gyerek, akkor nem hal bele, de ha nem, az sem baj, mert átvette Kler regenerációs képességét, szóval nyugi van. Péter a földre érve kissé bekattan, Ben meg leüti. Taps.
Iszák csak megfesti a volt csaja mostani manusát, csak éppen félig láthatatlannak, amit közöl is a Szemüveges Emberrel; képzelje mit festettem! Ki nem szarja le, kisfiam, elbasztam a Sylar dolgot, ne idegesítsél. De hát én láthatatlan EMÓT rajzoltam. Na erre összeborulnak Bennet makulátlan ráncai, és megjegyzi, hogy nocsak, valaki csak nem halt meg, pedig… Tehát ösmeri a Láthatatlan Embert.
Májká (de simán lehetne Majka is) szeretne Nikivel társasjátékozni, de Dzsesszika van műszakban, és ő nem olyan erős a Játék a betűkkel amcsi verziójában, inkább emberek fejét tépi le puszta kézzel, ha már muszáj választani. Kler hazatér az ál-kirándulásról, és az anyját a szokásosnál is lököttebb állapotban találja, csak nem lehet büntetlenül villantózni az agyát az embernek. Az epizód vége azért odab*sz egy alaposat: Kler anyja (a piromán, nem a bolond) felhívja az apját (az igazit), aki nem más, mint Néten Petrelli, a flájing men.

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr406582343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása