"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Hősök 10. rész. Hogy is volt?

2007. május 02. - Dharman
A 20. részt véginézve, teljesen más szemmel láthatom a hősöket, ugyan is a jövőbeli részben a szereplők karakterei kiforrottak.
Most viszont nem a jövőbe, hanem a múltba tekintünk vissza, méghozzá 6 hónappal, thx for Hiro! He is the one we need :D
Szal 6 hónappal visszább, április 24-én...tudom, mert Csárli szülinapja ekkor van...tudom mert ő maga mondta :D
A kávézóban vagyunk, ahol Csárli dolgozik, és éppen egy szülinapi köszöntő közepén megérkezik Hiro (a jövőből). Hiro bizonygatja, hogy veszélyben Csárli élete és, hogy ő ezt tudja, mert hát ugye a jövőből jött...mindezt aközben teszi, hogy felvesz fejére egy szülinapi bohócsityakot...hát barátom, így nehéz dolgod lesz.
Eközben Broklynban egy óraműves ÓRÁKAT javít. Neve is van: Mr Gabriel Gray. Betoppan hozzá egy kuncsaftnak tűnő valaki, aki nem más mint Surash papa. Az óraműves átérzi a papa karórájának működését és megállapítja, hoy az óra beteg, de meg tudja javítani.  Kedves ez a fiú és úgy tűnik képessége is van (bár ő nem tud róla)...dehát Surash papa ezért is látogatta meg, nem mátéé!
Természetesen beleülteti a bogarat a legény fülébe és otthagyja dedikált gének darwinelmélet, meg minden c. könyvét.
Folytatódjon "Járjuk be Amerikát 40 perc alatt" c. műsorunk, ezúttal Los Angelesbe kalaúzolom önöket, ahol a Fánkzabáló Fakabát Fmatt megállít egy személygépjárművet, amiben egy csaj utazik. A csajszi nem f*sik be, simán elmeséli, hogy lopta a járgányt és az a viszki is tök direkt van mellette az ülésen. ÉS egyébként is minden rendőrnek a k(ereszt) anyja!
A csaj ezek után azt javasolja Matt barátunknak, hogy bűnözők és részegek b*sztatása helyett egyen meg pár fánkot. Ennyivel meg is győzi a pasast, így Matt elmegy, vesz pár fánkot... (akiknek nem esett volna le: ő a rábeszélős csaj Éden akinek múltjáról többet is olvashatsz a Heroes képregényekben a már sokat említett www.nbc.come on). Aztán zsipp-zsupp a csaj előtt terem kedvenc néma haitii emberünk, aki szépen be is gyűjti Édent, Mr. szemüveges csúnyán néző manus (aki mellesleg Kler apja) Bennetnek.
Kler cica a Bennett házban pletyizik Dzsekivel, a jövőben ő már Misz halott csírlíder, aki nem is mentett meg egy tűzoltót sem. Dzseki épp felajánlja Klernek a pompomlányoskodást, de Kler elkezd hisztizni, szal inkább beletenyerel az üvegesszekrénybe. Nah let's futi a kórházba to összevarrni a bibis kacsóját.
Suresh papa nagyon belelendült, mert ekkor hívja Bennetet is, hogy találkozót beszéljen meg a lánya ügyében.
Hiro ráébred, hogy nem 1 napot, hanem 6 hónapot utazott vissza a múltba. Poor boy.
Las Vegasban Niki a névtelen alkoholisták gyűlésén vesz részt, ahol bejelenti, hogy köszöni szépen, az élete egy rakás kaki, de már 1 éve nem ivott. A gyűlésen megjelenik régen látott apja...
Manhattanben Péter bulit tart, mert kapott egy nővéri állást. Néten és felesége is ott van, akkor még járni is tud :O.
Itt kiderül, hogy Petrelli apuka is Lindermannel dolgozik.
Suresht felkeresi Sy...akarom mondani Mr Gray, az órás. Suresh papa terve bejött.
Bennett kezelésbe veszi Édent, akiről kiderül, hogy már egy vagonnyi szabálysertést elkövetett.
Csárli kap egy japán nyelvkönyvet Hirótól, a szülinapjára (nahát, nahát...akkor abból tanult meg japánul). Hiro még mindig próbálja meggyőzni, hogy a jövőből jött, ami még mindig nem sikerül, de aztán mégis :D. Aranyosak együtt.
Niki, Dzsesszika sírjánál medit áll (aki mellesleg 1976-1987-ig élt, tehát 1987-1976=11, tehááát 11 évesen hunyt el, ami egy páratlan szám és néggyel kevesebb mint a szerencseszámom). D.L. is megjelenik és megbeszélik az "apukás" ügyet, majd úgy határoznak, hogy meghívják őt ebédre, hátha ki tudnak csikarni tőle egy kevés zsét.
Néten és felsége hazafelé tartanak az autópályán (ebből lehet prímán következtetni, hogy autóval mennek). Megtolja őket hátulról egy elefánt és próbálja letaszítani őket az útról. Néten kilebeg a kocsiból,míg hitvese a kocsiban maradva nekihajt egy betontömbnek. Péter megérzi a tragédiát és később a kórházban elmeséli Nétennek, hogy megálmodta az egészet. Lehet már találkozott különleges képességű emberrel és onnan ez a hatalma? Egy kis korrekció az imént leírtakhoz: Linderman emberi okozták a balesetet, autóval és nem egy elefánt. Azt csak azért írtam, mert így érdekesebb. Hogy miért támadtak rájuk? Mert Néten akkor még nem Lindinek dolgozott és be akarta mocskolni apját és a főmuksót. Legyen elég ennyi. Jaa igen, és itt jön az, hogy Néten felesége, Heidi megbénult.
Felvirrad egy új nap. Csárli már perfekt olvassa a japán újságot, amit Hiro elővarázsolt a semmiből, aztán hogy mégjobban meggyőzze a csajszit hajtogat 1000 darut neki (hogy miért 1000 darabot? ennek történetéről olvashatsz "Amikor Japánra szakadt az ég" c. cikkemben), majd meghívta egy kirándulásra Japánba.
Surash bizonytalanná vált Gray képességével kapcs, és ez Gray agyát felb*szta. Véletlenségből a kezében marad egy cím, ami egy "hős" címe, akinek telekinetikus képessége van (tárgyakat reptet...én is szoktam, a macskánkat...néha...bár ezidáig ez csak fizikai kontaktus révén sikerült...). Nyomban meg is hívja magához.
Niki apja (Hal) laptopot vesz Májkának, amit a gyerek szét is szerel. Nagypapi kiakad pöppet (egy 400.000Ftos laptop miatt én már lilára vertem volna a seggét a gyereknek, még ha Májkának hívták volna, akkor is...sőőőt...ha ilyen hülye neve lesz unokámnak, minden névnapján elverem :D), el is kergetik. Kiderül, hogy valami történt amit Hal jóvá akar tenni (ezért a nyalizás) de Niki nem vágja, hogy mi van. Ekkor előjön a nem szép énje és felkutatja apucit. Házába érve megszorongatja gigáját. Itt derül ki, hogy Dzsesszi haláláért apuci a felelős, majd amikor beleköltözött valahogy Nikibe, mindig előjött, amikor Nikit verte az ürge, hogy ne Niki szenvedjen, hanem Ő. Hát nem szééép? De akkor sem hat meg.
Kler ráébred képességére: seb eltűnik. Benett természetesen már régóta tudja. Így amikor meglátogatja Suresh papát, nem is hall semmi újat. Viszont azt megtudjuk, hogy Mohinder húgának genetikai mutációja volt és sokat szenvedett. De hogy konkrétan ez mit jelent és hogy hogyan halt meg, az még mindig nem tiszta...
Időközben Petrelli apuka szívrohamba halik meg!
Csárli elárulja, hogy vérrög van az agyában, de Hiro ennek elelnére is próbálja boldoggá tenni a lányt utolsó napjaiban. Szerelmet vallanak és a csók pillanatában Hiro becsukja szemeit. Bár ne tette volna. Mire újra kinyitja, Japán egyik felhőkarcolójának tetején terem.  Vissza szeretne térni, de képessége elhagyta.
Mr Gray épp egy Sylar márkájú órát javít, mikor vendége érkezik; Brian Davis személyében. Bemutatkozásnál, már új nevét használja: My name is Sylar, Gabriel Sylar. Ezután lemészárolja és begyűjti új képességét (ha már neki nincs).
Édent, Bennet magáévá teszi (értsd. ő is neki fog dolgozni) első missziója: Kler nevének eltávolítása Suresh papa listájáról.
A történés visszatér napjainkba. Hiro betoppan a kávézóba, ahol Ando nagyon megörül neki. Kiderül, hogy Hironak teljesen eltűnt a képessége, és ezért nem tért vissza 5 másodperc múlva, hanem helyette repülőre, majd buszra szállt.
Nem tudott Csárlin segíteni, pedig szerette őt...
A következő részben egy hatalmas cliffhangeres félévadzárónak lehetünk szemtanui! Kapaszkodjon mindenki!!

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr606582337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Timot 2007.05.04. 14:11:52

Tök jól végigspoilozom magamnak itt a érszeket, hogy elolvasom ezeket, de mind1, nem lehet kihagyni. :D

Róbert 2007.05.04. 21:45:04

Ne olvasd!!! ezeket ne!! csak ha megnézted a részeket!!!!!! hallod!! megtiltoooom!!!!  

Timot 2007.05.07. 21:09:57

Lál :D Torrent is olyan rohadt lassú, hogy 2 naponta 1 rész az már kész csoda, szal lassan haladok, mire beérem akár a blogot is, sok idő.
süti beállítások módosítása