"Egy őrült hangvételű, kellemes blog"

Hereföld blog

Heroes (Hősök)

2007. január 10. - Dharman

A Heroes egy nemrég indult amerikai TV dráma. A sorozat szülőatyja Tim Kring. A sorozat 2006 szeptember 25-én indult, 1 nappal a születésnapom után (ezt nem hagyhattam ki). A sori emberek csoportjáról szól, akik azt hiszik, hogy olyanok, mint mindenki más, aztán kiderül, hogy mégsem :D. Kiderül, hogy vannak a Földön emberek, akiknek a DNS-ükben van egy kis változás, és mégsem bálnává változnak, viszont különleges képességekkel ruházódnak fel, például telepátia, időutazás, repülés. Hamarosan rá kell jönniük, hogy néhányuk rosszra használja fel a képességét és ez egy egész város/világ pusztulását okozhatja/okozza.

http://deadlinepublishing.typepad.com/photos/uncategorized/heroes18.jpg

Igen igen. Ez is egy szupermenes, pókemberes képregénystílusú film. Én előre közlöm, hogy rühellem a pókembert és az efféle gyenge képregényes cuccokat, a szupermennel még úgy ahogy elvagyok. Pozitív kritikákat hallottam a filmről, így adtam a sorozatnak egy esélyt és megnéztem az első részét. Aztán a másodikat, harmadikat és az összes többit is. Most itt ülök körmöt rágva és várom a szünet utáni folytatást, amit január végére (22.) ígértek. A jó hír azoknak, akik magyarul szeretnék látni, hogy a TV2 megvette és valószínűleg a tavasz folyamán el is kezdi leadni. Szerencsétlen tv adó éppen elég műsorával mondott csődöt…lehet ez lesz az a sori, amelyik megmenti őt? Végül is a sorozat egyik jelmondata: Save the cheerleader and save the world. Ezt lehetne személyre szabni; Save the cheerleader and save the TV2.
A képregény stílust felkarolva a sorozattal egyidőben online képregényeket is feltesznek a sorozat hivatalos oldalára (pár oldalasak), amiből a rajongók még több információt tudhatnak meg a szereplők előéletéről. Én nagyon ajánlom ezt is mindenkinek, mert ezek a kis részletek a sorozatból konkrétan nem derülnek ki. Remélem a TV2 ezeket is meg tudja szerezni, ha nem akkor marad az angol nyelvű.
A sorozat kint nem várt sikereket hozott és pillanatok alatt a legnézettebb sori lett a 18-49 éves korosztályban. Ez az eddigi legsikeresebb sorozat az elmúlt 5 évben, ami az NBC-n futott. Ezidáig a történet 12!!! Szálon fut, ugyan is 12 főszereplője van.
A szereplők között van (a kedvencektől haladjunk lefelé):
Clair, a bögyös pom-pom lány aki gyakorlatilag halhatatlan, ugyan is minden sebesülése azonnal begyógyul. Törte már ki nyakát, fel is boncolták, ugrott le nagy magasságokból stb… Húúú HOT!!!!
Hiro Nakamura (mintha a neve is hőst jelentene:P): A japán salaryman (programozó Tokióban), aki egyik nap rájön, hogy tud az időben utazni és eltökélt szándéka, hogy hős legyen és megmentse a világot…hogy mitől? Azt még ő sem tudja :D Visítozni lehet ezen a karakteren. Eszméletlen.
Isaac Mendez: Festő, aki mikor drogok befolyása alatt áll le tudja festeni a jövőt.
Hawkins, aki tömör tárgyakon is képes átsétálni. Gyilkosság miatt börtönbe került. El lehet képzelni, hogy sétált át a börtön falain…
Matt Parkman: egy rendőr, aki hallja mások gondolatait. Kicsit Mi kell a nőnek beütés, de fogyasztható.
Peter Petrelli: Hmm róla nem árulok el semmit, mert érdekes képességet kapott.
Nathan Petrelli: Peter bátyja, elnökjelölt, plusz tud repülni.
Micah Sanders: Hawkins fia és ördögien ért az elektronikus tárgyakhoz.
Niki Sanders: Micah anyja, úgy néz ki 2 személyisége van és (bocs, a szóismétlésért) k*rvára k*rvásan adja elő.
Aztán ott az indiai kutató aki folytatja apja kutatásait és rátalál ezekre a nem mindennapi emberekre.
És persze nem hiányozhat a sorozat fő gonosza, aki nem is biztos a fő gonosz, sőt lehet nem is gonosz: Sylar.
A sorozat tele van történelmi, biológiai utalásokkal, rejtélyekkel, kérdésekkel, amiket minden rész után meg lehet beszélni baráttal, barátnővel, nagymamával, kiscicával.
Már 27 országban biztos vetíteni fogják, köztük nálunk is. Japán nemrég vette meg a filmet, így ők lehetnek a 28.
Jó pár filmes díjat is bezsebelt már a Heroes és Hiro Nakamurát alakító színészt is jelölték a legjobb sorozatszínész díjára.
http://www.nbc.com/Heroes/ -à itt tessék képregényeket letölteni és sok-sok infót megtudni a sorozatról, ugyan is ez a hivatalos honlapja.

A bejegyzés trackback címe:

https://herefold.blog.hu/api/trackback/id/tr876582119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása